lördag 28 februari 2009

20000 besökare...

...och detta är mitt 186:e inlägg. Precis när jag kikade in på min blogg för någon minut sedan stod räknaren på exakt 20000 besökare. Det måste ju bara betyda att jag fixar en tävling på ett smycke. Smycket ser ni på bilden nedan. Vinnaren får ju självklart bestämma vilket namn som ska stansas in i hjärtat. Som vanligt i mina tävlingar får alla vara med och tävla, oavsett om man har en blogg eller inte. Lämna en kommentar så jag ser att just DU vill vara med i tävlingen. Ni som har en blogg skall dock länka denna tävling till er blogg:)
Tävlingen pågår fram till den 7 mars. Lycka till!


Foto: Anette

torsdag 26 februari 2009

Stockholmsresan

Idag har jag och dottern haft en så härlig dag. Vi tog tåget till Stockholm och shoppade, fikade och åt god mat. Vi fyndade en del men köpte också lite vårkläder. Dottern hittade en jättesnygg jacka i beige och ett par stövlar i skinn. Även jag fyndade ett par stövlar i skinn. Vi betalade under 400 kr för båda paren, det kallar jag fynd. Efter ca 20 provade jeans hittade min dotter äntligen ett par hon gillade. Ni ska veta att det var svettigt ett tag, inte för mig men för henne. Själv fick jag ju sitta och vila medan hon stånkade och stönade från provhytten.

Vi gick också till Panduro för jag ville ju hitta lite nya pärlor. Jag köpte jättelite där, blev faktiskt besviken. Det är mycket bättre priser att beställa från företag som inriktar sig enbart på pärlor. Inne på Sturegallerian hittade vi också en pärlaffär. Där köpte jag ingenting, svindyrt var namnet där. Som tur var gick vi förbi en liten affär där det stod stora skyltar på fönstrena, 10 kr för allt. Det var endast smycken i hela affären. Dom som jobbade där måste ha köpt upp ett konkurslager. Jag har aldrig sett något liknande och kommer nog heller aldrig att göra det. Det fanns ca 5 bord i affären och på dessa bord låg det travar med halsband, armband, örhängen osv i en enda stor röra. Det gick inte att lyfta upp ett halsband för då följde ca 100 st med. Det var stört omöjligt att sära på alla smycken. Efter väggarna hängde också smycken på rad, dock ej intrasslade i varandra. Kartonger med massor av smycken stod det på golvet också. Jag var ju inte direkt ute efter ett smycke till mig utan jag letade efter smycken med mycket pärlor, ringar i silverfärg osv för att kunna göra egna smycken av. Jag hittade en hel del och dottern hittade även smycken till sig själv. Sammanlagt hittade vi 12 halsband, armband och örhängen och betalade 120 kr. Det kallar jag fynd.

När jag kom hem från vår lilla dagstur var jag så trött att jag somnade i en timme. Jag har sedan gjort klart nya halsband som ska ut till kunder i morgon.

Visar så klart lite foton på lite av det jag inhandlade nder dagen.


Stövlarna som blev mina i äkta skinn för ett par hundralappar.

Självklart blev det en liten tur in på Lagerhaus och där hittade jag vad jag sökte. Äntligen får jag något finare att ha mitt tvättmedel i.

Detta var det jag själv handlade till min smyckestillverkning. Dotterns smycken hon valde är inte med på bilden.

Pyssel från Panduro. Ska bla bli ett halsband till min dotter.

Och här kommer då det jag monterade ihop i förrgår. Vågat att köpa en kristallkrona genom postorder men jag kan verkligen rekommendera det. Jag passade på då Ellos hade en vara för halva priset. Skulle den inte ha varit ok hade jag skickat tillbaka den. Som ni ser har jag ännu inte fått upp ljushållarna som ska sitta runt kronan.

Foto: Anette

Nu är det äntligen dags att sova.
Kramar Anette

tisdag 24 februari 2009

Smycket Piffa

Ja, så heter numera mina smycken:) Vad kan väl vara bättre än att ta en del av bloggnamnet då det ändå är genom den jag får tillfällighet att visa smyckena. Satte på en liten tag med Piffa instansat på armbandet.








Att litet hjärta med min mans initial instansat. Min dotter frågade om hon fick låna armbandet och när hon såg att det var ett G inristat så sa hon Nej tack! Nu vet jag alltså vad jag ska göra för att få ha mina smycken i fred:)

Foto: Anette

Knäpper just nu massor med kort för att försöka lära mig kameran. Än så länge är det i och för sig bara automatiska kort jag tar, inte några krångligheter med manuell tagning här inte:)
I morgon bär det av till huvudstaden med min dotter. Jag har förvarnat henne att jag ska gå i några pärlaffärer också., det blir inte BARA i klädaffärer. Är det någon som har några bra tips på pärlaffärer? Jag mottager dem mycket tacksamt. Den enda affär jag vet som finns är den inne på Gallerian, vet inte vad Gallerian heter men det är den mitt emot NK. En och annan inredningsaffär ska jag också slinka in i. Lagerhaus är ett måste. Såg på en blogg att de har glasburkar hema nu som jag tänkte ha till tvättmedel.
Vet ni vad vi har börjat göra då vi åker och shoppar? Jo, vi tar med oss vårt lilla handbagage (med hjul) och lämnar in den på Åhlens då vi kommer ner till Stockholm. När vi sedan ska åka hemåt hämtar vi ut väskan och packar den full med våra fynd. Vi slipper då bära alla kassar mot slutet av dagen då man ändå är så trött. Smart va?
Förhoppningsvis kommer korten på det jag monterade ihop igår. Måste bara vänta på att mannen kommer hem från jobbet och kan hjälpa mig med det sista. I går tyckte han att tvättstugan var viktigare.
Kramar Anette

måndag 23 februari 2009

Stort paket

Idag hämtade jag ett stort paket på posten. Visste att det skulle bli en hel del pill och pyssel innan jag fick ihop min sak. Det var mycket lättare än jag trodde att få ihop den. Ni undrar säkert vad det är jag pratar om. Under några dagar har det varit 50% på en valfri vara hos Ellos. Jag passade då på att beställa. Tyvärr kan jag själv inte få den på plats där den ska vara utan jag måste be mannen om hjälp. Typiskt, blir så arg på mig själv. Jag vill ju klara allt själv men ibland måste jag ge upp. Ni får se lite bilder på vad jag har köpt. Kanske kan ni gissa vad det är?



Nej, den har inte gått i tusen bitar. Det var det här jag menade med pill och pyssel.
Nu kan ni säkert ana vad det är jag har köpt.

Sista bilden. Vad är det för något?

Foto: Anette

Kom just på en sak. Kanske ska jag har en tävling framöver på att gissa vad det är på bilden? Vinsten skulle ju kunna vara et smycke med valfritt namn. Vad säger ni? Är ni intresserad av det?
Kan inte låta bli att lägga ut en bild på dottern. Idag var hon ute ordentligt för första gången på nästan 4 veckor. Hon gick i skolan några dagar med sjuknade om i influensan och sammanlagt blev hon borta från skolan tre veckor. Mycket att ta igen. På onsdag åker dottern och jag på en shoppingresa till Stockholm. Ska packa med mig läxor som hon ska få göra på tåget.

Foto: Anette
Kramar så länge //Anette

söndag 22 februari 2009

Ny kamera



Idag, söndag, ringde dom från Siba och sa att min nya kamera hade kommit. Trodde inte mina öron eftersom det är söndag, men glad blev jag. Det tog bara 5 minuter så satt jag i bilen på väg till Valbo för att hämta den, en Nikon D60. Har tidigare provat både Canon, Sony och Minolta. Nu kom turen att jag gratis fick denna kamera, om jag samtidigt tog ett abonnemang för en telefon på 18 månader. Mig passade det perfekt för min gamla mobil hade gått sönder. Det jag nu betalar varje månad betalade jag tidigare också på den gamla telefonen och nu fick jag dessutom med en ny Nokia musiktelefon och denna kamera. Kan det bli bättre? Har testat att fota med den inomhus idag och jag är sååå NÖJD. Nu kan jag fota min lilla Willma, vår hund, som är kolsvart och som tidigare på foton bara har blivit en svart klump. Nu kan man se hennes ögon och nos så nu kommer det att bli många foton framöver, både på Willma och massa annat också. Kanske blir det mer foton från vårt hus också:) Det är ju egentligen därför jag har denna blogg, för att mestadels skriva om inredning. Som ni har märkt har den på slutet övergått till en smyckesblogg men håll ut, snart blir det ändring på det.

Måste ju bara visa några foton jag tog med nya kameran. Inte så speciella men bra skärpa och fina färger.
Mitt pysselbord där jag sitter och gör alla smycken.

Några av pärlorna. Har inte gjort så mycket smycken ännu av enbart pärlor. Kanske blir det mer då jag har gått smyckeskursen i vår.


Många känner till mina namnsmycken av hjärtan och den lilla lovebrickan. Delarna till detta har jag i dessa askar som mannen köpte till mig för att jag skulle hålla ordning på mina saker bättre:)

Ett armband jag pysslade ihop idag. Jag brukar inte gilla blått så där jättemycket men med inspiration från kläder i affärerna som mycket går i blått just nu, ville jag ha ett armband som matchar. Silver och blått är himla snyggt och fräscht ihop.
Så här ser då armbandet ut på.

Foto: Anette

Nu ska jag trixa lite mer med min kamera. Antar att det tar tid innan man kan allt, om man nu överhuvudtaget kan lära sig allt.

Kramar Anette

lördag 21 februari 2009

Unika smycken

Många av er frågar om jag kan göra smycken efter era önskemål. Så långt det är möjligt och jag kan så gör jag det såklart. Jag provade att stansa in tre namn på en bricka där namnen skulle sitta ihop. Jag tycker själva stansningen och designen blev bra. Jag önskar dock att jag fick tag i brickor som var något tjockare. Den bricka jag stansade in dessa namn på var ganska tunn men fullt användbar.


Ännu ett armband har jag gjort i lite annorlunda modell än de tidigare.
Halsbandet med hjärtat är dett hjärta med storleken 6 cm. Det blev jättebra, hoppas bara kunden också kommer att tycka om det.
Foto: Anette
Ha nu en fortsatt skön lördagskväll.
Kramar Anette

torsdag 19 februari 2009

Mera halsband

Jag är ju sysselsatt nuförtiden:) Nedan visar jag en bild på hur hjärtat ser ut som jag har då jag stansar in namnen. Bredvid hjärtat ligger lite olika berlocker som man kan välja till om man vill. Hjärtat nedan är 4 cm långt. Jag har också hjärtan som är 6 cm långa.

Här testade jag till en kund att göra ett halsband med 4 hjärtan i ett halsband. Som ni ser blev det inte bra. Klumpigt och tjafsigt.

Bättre tror jag då att det blir med två hjärtan. Kunder har önskat sig ett liknande halsband då man ibland har stor familj så att inte alla namnen får plats på ett hjärta eller då några vill ha ett namn på varje hjärta.

Halsbandet gjort till en kund. På bilden syns inte ordet "för" som är bakom själva lovebrickan. Det står alltså Älskar dig för alltid.

Ännu flera smycken som nu finns hos olika kunder.


En liten berlock med hjärta på ena sidan och text med love på den andra.

Foto: Anette
Vet ni vad jag väntar hem? Jo, en systemkamera. En Nikon D60. Kan ni ge några tips och råd om den kameran. Nu skulle jag ju egentligen köpa en Canon men det kom ett erbjudande jag inte kunde motstå. Om man tecknade ett teleabonnemang hos Siba så fick man med en kamera på köpet. Även om jag nu kommer att betala för min telefon i 18 månader framåt så kostar den fortfarande lika mycket som min gamla telefon gjorde. Jag fick dessutom med en ny telefon, supertunn musiktelefon. Grejen är bara den att detta erbjudande var det inte bara jag som ville ha utan en hel del. Kameran var slut och fanns inte ens på lager. Jag fick ändå beställa en och väntar nu på att den skall komma hem. Jag har väntat i 2 veckor nu, känns som en evighet. Jag behöver verkligen en ny kamera. Kanske blir smyckesfotona mer rättvisa med kameran, det återstår att se.
Snart har jag SPORTLOV. Bara en arbetsdag kvar, skönt.
Kramar Anette

onsdag 18 februari 2009

Efterlysning och tvättstuga

Efterlysning:
På något sätt har ett mail försvunnit från en tjej som heter Malin och vill beställa ett smycke från mig. De uppgifter jag har är att du vill beställa ett halsband med namnen Josefine och Casper instansade i hjärtat. Du vill också ha en lovebricka med en neutral färg på pärlan. Hör av dig igen så att jag får din adress vart jag skall skicka smycket.

Nu till vår tvättstuga som har blivit ett långtidsprojekt, vilket inte alls var meningen från början.
Det finns fortfarande en hel del kvar att göra i tvättstugan innan den är riktigt klar. Mannen är för tillfället i Sandö på utbildning och därför står projektet helt silla i veckorna. I och för sig är jag aldrig främmande för att rusta men just nu har det varit så mycket att jag helt enkelt inte hunnit med. Som tur är så kan man ju stänga dörrarna till tvättstugan så om det kommer hem folk till oss så behöver de inte se denna orustade tvättstuga.

Som ni ser är det just denna vägg som inte är klar. Vi måste slipa och spackla en gång till innan jag målar. Sedan ska vi sätta upp lister och piffa till det sista.
Två enkla Ikeahyllor som jag målade svarta. Skåpen är egentligen Ikeas väggskåp för köket men de passar bra även i tvättstugan och ha en massa förvaring i. Har inte bestämmt mig ännu för vilka handtag jag ska ha. En bänkskiva ska vi också införskaffa.
Tvättmaskinen och torktumlaren står i ett litet utrymme alldeles intill tvättstugan. Bra att de kommer undan tycker jag.
Medicinskåpet fick sig också en plats i tvättstugan.
Foto: Anette

Nu ska jag ta och plugga lite. Jag har inte öppnat böckerna på över en vecka så jag ligger efter kan jag lova. Det är ju så mycket roligare att göra smycken så det är just det som jag har prioriterat de sista veckorna. Jag som tänkte lägga ut en del nya smycken men jag har inte ens hunnit med att tillverka dem. Jag har en massa ideér i huvudet. Jag kommer inom kort att visa er ett armband med små berlocker av hjärtan som man kan stansa in namn i.
Ha en fortsatt bra kväll.
Kramar Anette

måndag 16 februari 2009

Tänk om...

....dygnet hade bara några timmar till. Just nu skulle jag behöva några timmar till för att hinna med allt jag skulle vilja göra men också som jag måste göra. Har fullt upp med smyckestillverkningen. Det är så himla roligt att det är sååå många som uppskattar mina smycken och beställer dem. Inte trodde väl jag att det skulle bli så många beställningar. Har i helgen beställt hem mer material så att jag kan göra alla beställningar som ligger och väntar. Min ambition är ändå att ni inte skall behöva vänta mer än några dagar på era smycken.
Jag måste också passa på att fråga om det är någon som har varit i Peking? Jag tar tacksamt emot alla tips och information som en resenär behöver ha. Vi funderar på att åka dit i juni under ett par veckor. Kanske inte den bästa årstiden att åka på men det är det enda tillfället i sommar som jag och min man har ledigt tillsammans.
Idag blir det ingen bild, sorry. Hoppas på att kunna fota tvättstugan imorgon och visa hur långt vi har kommit med den. Faktiskt ganska långt.
Kramar Anette

torsdag 12 februari 2009

Tävling

Det är tävlingsdags igen. Denna gång inte hos mig men hos Stjärnor och Champagne. Ett jättegulligt USB minne på 1 GB. Jag blev fullständigt kär i färgen så jag bara måste ta chansen att vara med.


Jag har också blivit utmanad från flera bloggar men det ska jag ta i ett annat inlägg, troligtvis senare ikväll.
Kramar Anette

onsdag 11 februari 2009

Madonnabiljetter

I måndags fick mina kära vänner tag i biljetter till Madonna. Ska bli himla roligt att åka iväg med tjejgänget över en helg till Göteborg. Vi fick ståplatser framme vid scenen, inte illa. Nu ska det bara fixas med resan och boende. Det är ju i och för sig länge kvar, den 9 augusti, men tiden går så fort och snart är vi där.


Jag vill också passa på att tacka alla som redan har beställt av mina smycken. Inte visste väl jag att det var så många som skulle beställa då jag lade ut ett inlägg på att jag skulle sälja ett halsband. Det är verkligen jätteroligt och i min postlåda dimper det dagligen ner packet fulla med pysselsaker som jag sedan knåpar ihop till era smycken. Idag fick jag hem en laddning med hjärtan som jag stansar in valfria namn på. Nu ska jag göra tre till halsband ikväll. Skulle ju behöva plugga lite också men det är inte alls lika roligt.
Kramar Anette

måndag 9 februari 2009

Nya armband

Har nu knåpat ihop två nya armband. Det är så himla kul med detta pyssel. Nu har jag också fått besked om att jag har fått en plats på smyckedesignkursen jag anmälde mig till. Ska bli roligt att lära sig lite nya tekniker. Som vanligt så gör jag oftast bara några få exemplar av de jag visar här på bloggen så det är först till kvarn som gäller. Jag kan alltid göra ett liknande smycke men de blir aldrig exakt lika eftersom alla görs för hand. Ibland får jag inte tag i samma pärlor som jag använt på tidigare smycken och då ersätter jag dem med liknande.

Detta armband går i silver och mörkgrått. Självklart är det nickelfritt. Om någon vill köpa det kostar det 80 kr inkl. frakt.
Silver och lila är färgerna i detta armband. Även det 80 kr inkl. frakt.
Här har jag gjort ett halsband till mig själv. Eftersom det på den lilla berlocken står You are my special angel tyckte jag det passade till min son Robin i himlen. Stansade också in hans namn i en bricka.

Foto: Anette
Nu ska jag hjälpa dottern med läxor. Hon har varit hemma i två veckor från skolan pga influensa så det finns massor att göra. Synd bara att hon inte känner sig lika stressad över det som jag gör:)
Kramar Anette

lördag 7 februari 2009

Info om mina smycken

Det är många som beställer smycken nu och det är jag jätteglad för. Eftersom jag gör alla mina smycken själv är aldrig smyckena ni beställer exakt lika som de jag visar på bilderna. Ibland kan det också skilja sig åt i kedjor på halsbanden. När jag stansar in bokstäver och siffror är det svårt att göra det spikrakt men jag gör så gott jag kan. Ofta finns det bara ett ex av varje smycke men jag kan alltid göra ett smycke så likt som möjligt om det är flera som beställer lika smycke. Ville bara informera om detta och jag tror att ni har förståelse för detta. Lägger in en bild på ett smycke som nu befinner sig hos en kund och förhoppningsvis runt dennes hals.

Foto: Anette
Nu ska jag börja måla tvättstugan och några hyllor. Hoppas på att det snart är klart för nu vill jag göra smycken i massor. Det är så roligt att så många av er som läser min blogg tycker om smyckena.
Kramar Anette

onsdag 4 februari 2009

En liten tjuvtitt

Igår somnade jag redan 19.30 så de utlovade bilderna på tvättstugan uteblev. Ni ska nu få se en liten glimt av tvättstugan, ni kan i alla fall se vilka färger den kommer att gå i. Jag skulle ha målat hyllor och väggar denna vecka men jag har helt enkelt inte hunnit. Jag har fått så mycket beställningar på smycken att jag har fullt upp på kvällarna att tillverka dem och skicka iväg dem så fort som möjligt. Det är verkligen jätteroligt att pyssla. Jag har alltid gillat det och nu är det ännu roligare då så många också tycker om det jag gör. Jag har minst tusen ideér i huvudet men undrar då jag kan förverkliga dem. Hoppas man lever länge:)

Ikeas köksskåp som jag tycker passar jättebra i tvättstugan. Jag valde att köpa överskåpen som endast är 37 cm djupa. På så vis får jag mer plats i tvättstugan till strykbrädan som nu kan stå framme jämt.

Förra veckan var jag till Uppsala och hann då in på Ikea för att köpa denna tunna. Hemma i Gävle fanns den inte i röd så jag blev jätteglad att den fanns i Uppsala. Tunnan använder jag till hundmaten. Mycket snyggare än en matpåse.

Foto: Anette

Nu måste jag pyssla ihop lite fler halsband och armband som jag fått i beställning.
Ha en bra kväll.
Kramar Anette

måndag 2 februari 2009

Tro, hopp och kärlek armband

Antar att många av er känner att detta börjar mer och mer bli en smyckesblogg. Vet inte om jag egentligen vill starta upp en särskild blogg för smycken. Avvaktar ett tag och ser vad det leder till. Idag har jag i alla fall gjort lite nya smycken. Provade att göra ett armband av ring med texten tro, hopp och kärlek. Jag gillar ju svart så därför blev just detta i svart med silverringar. Om någon skulle vara intresserad av ett liknande så kostar armbandet 80 kr inkl. frakt.


Min dotter ville ha ett halsband med Peace märket och det fick hon såklart:) Passade också på att stansa i de nya brickorna. På brickan fick det bli Love & peace som passade bra ihop med märket.


Det har varit många fler än jag trodde som har beställt halsbandet med hjärta och namn. (Tack så mycket för all respons jag fått, det glädjer mig) Mina hjärtan har därför tagit slut men jag kommer att få hem fler, troligtvis redan i morgon. Jag skickar hem varorna till er så fort jag har dem klara. Oftast tar det bara 2-3 dagar från att ni lagt beställningen tills ni har varorna i er brevlåda.

Tro, hopp och kärlek armband 80 kr inkl. frakt




LOVE & PEACE halsband 130 kr inkl. frakt





Halsband med söt blomma och pärla 80 kr inkl. frakt







I morgon kommer några bilder från tvättstugan. Den är inte klar ännu men ni kan dock ana vilka färger det blir där genom att se bliderna.

Nu ska jag ta och ägna några timmar till pluggande. Läser just nu en kurs som heter Handledning i specialpedagogik.
Kramar Anette