torsdag 26 mars 2009

Trädgårdsmässa

I helgen blir det ett besök i Stockholm och trädgårdsmässan. Varje år åker jag och mannen dit. Roligt att få lite inspiration och ideér, som sedan på något konstigt sätt bara blåser bort:) Vi brukar också ta en liten tur in till stan och äta mat. Den här gången ska jag även kolla om affären med alla halsbanden finns kvar i närheten av NK. Jag och dottern var ju där under sportlovet och gjorde en hel del fynd så jag hoppas på det bästa.


Jag har också en uppgift att lämna in i specialpedagogik i helgen. Kan inte förstå varför jag hela tiden skjuter på det. Alltid lämnar jag in uppgiften sista dagen. Den här gången vet jag faktiskt inte om jag kommer att hinna lämna in den i tid. Jag har nog pluggat i 5 år på universitet och högskola och aldrig har jag lämnat in en uppgift för sent. Men nu är det nära, det kan jag lova. Jag har haft fullt upp med andra roligt aktiviteter så jag har helt enkelt inte hunnit med att plugga. Visst är väl det en bra anledning till att lämna in den senare?

Vet ni vad jag ska börja med i morgon? Jo, jag ska börja styrketräna. Började ju även att simma för några veckor sedan och det gör jag nu två gånger i veckan. Ska alltså fortsätta med lite styrketräning också. Hoppas på att få lite ryggmuskler så kanske man slipper en del värk.

Nej, nu är det sent igen. Måste sova för att orka med fredagens aktiviteter.
Sov gott //Anette

tisdag 24 mars 2009

Gammal skänk

I söndags var jag och mannen och hämtade en gammal skänk hos min syster. Den kommer från början från min mormor och har nu stått i ett förråd ett tag. Synd på en så fin möbel tycker jag. När den är målad och klar ska den få stå i min hall och där ska den få samla på alla vantar, sjalar och mössor som just nu ligger i en enda röra i några korgar. Men det finns ju ett och annat att göra på den innan den blir som jag vill ha den. Ja, vit så klart, men det hade ni väl redan listat ut. Frågan är bara hur jag ska få bort färgen som har klumpat sig. Ni ser på bilderna vad jag menar. Vilket är lättast, att slipa eller att ta värmepistolen? Självklart finns det lådor till men de lyfte vi ur då vi fraktade den och har sedan blivit stående i hallen, bland allt annat skrot.
I hallen ska vi förresten ha liggande panel på väggarna, utom där vi har tegel.


På den här bilden ser ni vad jag menade med att färgen har klumpat sig.
Antar att den sitter benhårt.





Foto: Anette

lördag 21 mars 2009

Långt mellan inläggen...

... har det varit och kommer så att förbli en tid framöver. Jag kommer så klart att fortsätta lägga in bilder på de smycken jag gör. När det gäller inredningsbiten känner jag mig trött och sliten och har ingen inspiration just nu. Fixar och donar gör jag lite smått här hemma men det känns inte som om någonting blir riktigt bra. Ingenstans känns det färdigt ordentligt och inte har jag den kunskap som krävs heller för att få ordning. Mannen verkar inte ha någon större lust att ta tag i det heller och för den delen, jag tror inte ens han ser vad som inte är klart. Är det någon annan som har samma problem som jag?


Provade på att göra ett nytt namnsmycke igår av pärlor denna gång. Jag blev faktiskt riktigt nöjd så nu ska jag ta och beställa lite pärlor också, inte bara metallgrejor. Självklart går det få valfritt namn eller budskap på hjärtat.





Foto: Amette
Ha en bra lördagskväll.
Kramar Anette

söndag 15 mars 2009

Äntligen...

... blev det en minut över och jag hinner göra ett inlägg. Helgen har gått i en rasande fart. Var till Uppsala i fredags och köpte en dagbädd på en Blocketannons. Lördagen var vi till Gävle och köpte en resårmadrass och hade folk hemma på lite fika. Kvällen ägnades åt Melodifestivalen och sen var det söndag. Smyckestillverkning för fullt, sen simmade jag (äntligen har jag kommit igång med träning), smyckeskurs, kalas och sen en film med mannen på kvällen. Nu är det snart ny vecka igen och allt rullar på som vanligt. Tänk vad tiden går fort.

Har lovat att lägga ut några tydligare bilder på mina stavhalsband så här kommer de (och några andra halsband).

200 kr inkl. frakt

Halsband med stor Dogtag. Dessa dogtags har man hittat lite nickel i så de MÅSTE bäras utan på kläderna, inte intill huden alltså. Självklart kan man själv välja vilken berlock man vill ha. Man behöver inte heller ha någon berlock, allt efter tycke och smak.
200 kr inkl. frakt
Här ett halsband som nu är på väg ut till en kund. Kundens egen design med ett hjärta där det står Live your dream och ett hjärta utan text.
Foto: Anette
Nu är det natti natti.
Kramar Anette

söndag 8 mars 2009

Nu är tävlingen avslutad...

...och det var hela 169 st som har deltagit. Helt otroligt. Så många nya bloggar jag har kikat in i som jag inte ens visste fanns, jätteroligt. Nu undrar ni säkert vem vinnaren blev och efter lottdragning av alla lappar blev det....

Viveka i Bläckhornet GRATTIS
Hennes bloggadress är:

http://vivekaiblackhornet.blogspot.com/

Hör av dig till mig så fort som möjligt via mailen så ska vi ordna ett fint halsband till dig.

lördag 7 mars 2009

Snart är det dags...

... både för dragningen av vinnaren av ett smycke men också för min start av smyckeskursen. I morgon kväll berättar jag vem som har vunnit halsbandet. Det är helt otroligt så många som är med i tävlingen. Det visar ju att i alla fall några tycker om det jag gör:) Det har om inte annat märkts på alla beställningar som rullar in.

Smyckeskursen som jag berättade om tidigare startar imorgon. Ska bli så himla roligt att se vad det är vi får lära oss. Hittills har jag mest gjort smycken av metall men jag är bra sugen på att lära mig att göra fina pärlarmband och halsband.

Som några säkert har märkt så har jag startat upp en blogg enbart för mina smycken. Under en övergångsperiod kommer jag att visa smycken både här och på den andra bloggen. Sen kommer denna att blogg att få bli det som jag startade den för, nämligen en inredningsblogg. Nya bloggen hittar ni HÄR .
Skulle ju vara häftigt med en sån här reklam för mina smycken, eller vad säger ni? Nackdelen är väl bara att man inte skulle lägga märke till smycket?!?
Jag får nog nöja mej med mina egna vanliga bilder. Nedan ett halsband med stav och ett hjärta med My life instansat i hjärtat.


Här är ett halsband med tre hjärtan med ett namn på varje hjärta. Dessa hjärtan är lite mindre än de jag tidigare har använt. Dessa är knappt 3 cm långa. Små och söta tycker jag vilket gör att halsbandet ändå ser nätt ut och inte så klumpigt som jag har sett att vissa är. Som vanligt kan man ju själv bestämma om man vill ha lång eller kort kedja.


Foto: Anette
Ha en fortsatt bra lördagskväll. Själv ska jag titta på Melodifestivalen.
Kramar Anette

måndag 2 mars 2009

TACK...

...för alla gratulationer jag har fått för besöksantalet. För många av er bloggare är inte 20000 besökare så många men för mig är det det. Jag trodde väl aldrig att det skulle vara så många som skulle besöka min lilla blogg. Jag ville ha den till att skapa nya kontakter med människor med samma intresse som mig, nämligen inredning. Nu kan man ju faktiskt tro att det är enbart smycken jag håller på med. Och ja, för stunden är det faktiskt det som tar upp all min fritid. Jag har i och för sig hunnit med att sy lite gardiner också. Bilder på det kommer när jag har städat lite så det ser någorlunda ut här. Kan ju inte visa mer som liknar tvättstugan:)

Mina namnsmycken med den lilla lovebrickan på har blivit väldigt populär. Det är många som beställer dem och jag försöker att skicka iväg dem så fort det bara går.
Som ni säkert vet gör jag också smycken efter era ideér. Nedan kommer ett par bilder från en tjej som ville ha en liten bricka där det står "Mina barn". Det blev faktiskt riktigt bra tycker jag själv:)
Jag har också fått hem fyrstavar som jag har stansat in min egen familjs namn i. Till det tog jag ett litet hjärta och stansade in "My family". Tyvärr var det inte några fyrstavar av bra kvalité. Jag har nu hittat nya som jag tror är bättre och som kommer hem i veckan. Visar nya bilder på dem när de kommer.



Foto: Anette
Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Åter igen ser jag att klockan börjar blin alldeles för mycket och jag som varje morgon bestämmer mig för att ikväll, då ska det bli en tidig kväll.
Sov gott. Kramar Anette