söndag 26 april 2009

Kanske...

...blir det verklighet av vår dröm. I morgon ska mannen ringa och säga JA till lägenheten. Idag tog vi en tur in till Gävle och gick en långpromenad i området runt där lägenheten är. Ville känna oss för hur det var att gå med hunden i stan, känna av atmosfären osv. Kan ju säga att det kändes helt ok. Vi gick runt Alderholmen där nya bostäder ploppar upp i allt snabbare takt. Satte oss vid ån en stund, fortsatte in till stans centrum och köpte glass. Gick sen i solen tillbaka till lägenheten och åkte hemåt. Så skönt att gå i stan men ändå så nära naturen. Nedan kommer några bilder från vår promenad.



I huset med tornet längst till vänster är lägenheten vi har tittat på.




Vid den röda bilen längst ner på bilden är porten till lägenheten.
Fönstren som syns i bilden är "vår" lägenhet. En hörnlägenhet som går runt huset.
Alla fönster som syns på fotot som ligger på första våningen hör också till lägenheten.
Foto: Anette
Så vad tycker ni? Ser det ok ut?
Väntar nu med spänning på om sonen får sin stuga såld. I så fall hyr han vårt hus och vi kan känna oss för hur det är att bo inne i stan. Annars får väl vi sälja vårt hus och köpa hans stuga. Skulle ju vara skönt att ha något mer på sommaren och inte "bara" en lägenhet.
Kramar Anette

torsdag 23 april 2009

Jag vill vinna

Bloggen Kallholmen har en tävling just nu. Dom firar att bloggen fyller 1 år och därför lottar de ut en lampett. Visst är den väl fin? Den skulle passa så bra hemma hos oss om vi tar lägenheten vi ska titta på i morgon. Det är en sekelskifteslägenhet i centrala Gävle. Den är på 165 kvadrat med 5 rum och kök. Ska bli jättespännande att se hur den ser ut. Längtar till kl. 20.00 i morgon kväll.
Vill ni andra vara med i tävlingen är det bara att kika in på Kallholmens blogg.

Foto lånad från Kallholmen
Kram på er alla. Nu ska jag göra lite smycken.

söndag 19 april 2009

Söndag

Började dagen med ett träningspass på gym i Gävle. Tror inte att jag ska fortsätta med det. Kände mig som en virrig höna. Hade så klart glömt pappret hemma då jag fick personlig träningshjälp där det stod vilken inställning det skulle vara på varje maskin. Att ställa in maskinerna utan det pappret var inte det lättaste då man inte vet hur de ska vara för att vara i rätt läge osv. Nej, det får bli något extra pass i bassängen varje vecka istället. Kändes inte riktigt som min grej det där att sitta och pumpa muskler inför alla andra. Ska få träningshjälp med vattenspinning. Är det någon förresten som vet vad det är?

För några veckor sen öppnade en ny loppis i centrala Gävle. Åkte så klart dit och kikade. Hittade en jättesnygg liten handväska i beige färg och en liten kandelaber. Den lilla kandelabern ser ni nedan i bild. Kostade endast 30 kr. Den ska bli svart inom snar framtid.

Några av mina armband jag gjort.




Ska snart iväg till en vän som säljer ut det sista från hennes butik med Marimekko inredning. Hoppas att hon har kvar tyget med den blå stora blomman. Vill köpa två längder att ha i vardagsrummet och två korta kappor att ha i köksfönstrena.

Ha en bra söndag.
Kramar Anette

måndag 13 april 2009

Ingen resa till Peking

men en resa till Turkiet blir det i alla fall. Peking lägger vi på hyllan ett år. Vi ville ju åka på en riktig sola och bada resa och det gick visst inte att göra i Peking. Därför bestämde vi oss för att åka till Turkiet. Där har vi varit några gånger förr och tycker om det jättemycket. Var ett tag på väg till Thailand men med vår tur så skulle vi säkert få regn de veckor vi är där, i alla fall då vi väljer att åka i juni. Nu blir det Turkiet och Alanya och i juli blir det en vecka i Båstad. Några bilder från där vi ska bo i Turkiet. Nära både stan med shopping och badstränder. Mannen hade ett krav, och det var att det skulle finnas en bar vid poolen. Han är nu nöjd och jag och dottern också, med shopping inpå knuten :)



Bilder lånade från Ving
Tänk vad tiden går fort. Jag har varit ledig i 10 dagar nu, har haft påsklov. Jag skulle göra massor den här veckan. Storstäda, tvätta fönster, fixa klart tvättstugan och måla den gamla skänken. Vad hann jag så att göra? Det kan vi ta en annan gång :)
Nu är det dags för att sova. Jobbet börjar om 8 timmar.
Natti natti //Anette

lördag 11 april 2009

Nya kökslampor

Har länge funderat på att byta ut vår lampa över köksbordet. Har inte hittat vad jag egentligen vill ha till jag kikade på Ellos hemsida. Ja, igen hittade jag lampor där. Sist klickade jag hem en kristallkrona till vardagsrummet som vi blev supernöjda med. Nu hittade jag runda fina lampor i svart som jag bara måste ha. Två stycken fick det blir. Lite knepiga att sätta upp men mannen fixar det mesta:)

Har även bytt ut våra köksstolar till de vi köpte åt sonen då han flyttade hemifrån. Han använder inte sina eftersom hans kök är så litet. Nu vill jag köpa två till för minst 6 st behöver vi ha.



Foto:Anette
Nu ska jag ta och göra ett ryck och baka lite. Ska b la göra en chezzcake (vet inte hur det stavas) med dajm.
Kram så länge//Anette

Påsken...

... har gått i en rasande fart och snart är den över. Just därför har jag med åren minskat ner på pyntet. Har endast ställt fram några påskkycklingar och tagit in lite påskris. Mannen jobbar hela påsken så därför har vi inte bjudit över några vänner på påskmiddag heller. Idag har vi varit hos goda vänner och fikat. Strålande väder så kunde sitta ute, jättehärligt. Ska de följande dagarna åka på middag hos både mina föräldrar och mannens mamma. För övrigt ska jag göra klart beställningar av smycken som nu börjar bli en rejäl lista. Roligt.


Har kikat runt på MASSOR av bloggar nu i kväll och ser så fint alla har gjort det. Förra året bestämde jag mig för att jag detta år skulle ta och måla några påskägg så där vita och fina som många gör. Tror ni det har blivit av? Nej. Jag får göra det nästa år, det kommer säkerligen en påsk då också :)

Foto: Anette

tisdag 7 april 2009

Husvisning

I söndags var jag och mannen och tittade på en villa i Täby. Det är husföretaget Götenehus som har visning av en av sina nybyggda villor där. Nu är det inte jag och mannen som ska bygga hus utan vår son. Vi var ändå så nyfiken på att få se huset i verkligheten och inte bara på bilder så därför passade vi på att ta en tripp till Stockholm. Måste bara säga: Vilket hus! Helt suveränt. Så ljust och fräscht med öppen planlösning och takfönster. Är nästan sugen på att bygga hus igen. Vi gjorde det då jag var 21 år och mannen 23. Där ser man vilka vår son har fått det ifrån, att bygga hus i tidig ålder alltså.
Nedan kommer en riktig bildkavalkad av foton från huset.










Foto: Anette
Vad tyckte ni?
Även om jag tycker om den gamla stilen i hus också så måste jag säga att det här också är SNYGGT.
Nya smycken finns inlagda på min andra blogg Smycket Piffa
Ha en bra dag.
Kramar Anette

torsdag 2 april 2009

Oj, vad tiden går fort

Snart har jag påsklov. Jobbar sista dagen i morgon sen är jag ledig i hela 10 dagar. Har massor jag vill göra och ska göra för den delen. Idag har vi haft en strålande dag här med mycket värme. Så himla skönt för kroppen att det är varmt med tanke på den värk jag har då det är kallt.

Lägger ut några bilder på nya smycken jag gjort. Några har mailat mig och frågat om olika smycken och därför har jag nu även gjort några med läder, både armband och halsband.

Halsband med läderrem.
Liten berlock med ett hematithjärta.

Armband med valfria namn såklart. Här med Du & jag och datum. Alla behöver ju inte gå med mitt och mannens bröllopsdatum på sin arm :)

Halsband med liten hematitstjärna som berlock.
Ett halsband som en kund beställde. Här med "MIRAKEL" instansat i brickan.

Armband av pärlor, här i svart och silver. Liten berlock med texten "Dina vänner" instansat.


Foto:Anette
Som vanligt är det bara att skicka ett mail om ni vill beställa. Ska även lägga ut dessa på min andra blogg: Smycketpiffa
Kramar Anette