söndag 23 augusti 2009

Oväsen och tapeter

Återigen en helg med lite sömn. Inte för att det är jag som är ute och rumlar sent och på så vis får för lite sömn. I huset som vi har vår lägenhet i finns en festlokal. Denna festlokal fick vi veta att tidigare hyresgäster att den inte användes allt för ofta. Nu vet inte jag om de menade varje dag eller en gång i veckan eller månaden. Sedan vi flyttade in här har det varit ständiga fester varje helg. Problemet är att vi har vårt sovrumsfönster ca 2 meter från lokalens uteplats. Festerna håller på till minst 02.00-03.00 på natten. Detta har resulterat i att jag har tagit min kudde och täcke och sovit på soffan i vardagsrummet. Vår hund Wilma blir orolig och morrar och skäller och kan inte heller sova. Vad gör man åt detta? Man kan ju inte direkt gå ner och säga till att de får vara tysta. Det är ju trots allt en festlokal. Å andra sidan ska det vara tyst i ett hyreshus efter 22.00. Om hyresvärden ändå hade sagt något till oss då vi skulle hyra denna lägenhet så att vi hade fått tagit ställning innan vi flyttade hit. Nåväl, hoppas på att det blir ändring inom snar framtid, vi har våra planer på vad vi ska göra. Mer om det sedan.

Har kikat in på Rustas sida och deras tapeter. Dom har verkligen vissa tapeter som faller mig i smaken. Inte gör det något att priset är superbilligt heller, då gör det ju inget om man som jag ofta varierar smak:). Jag har köpt tapeter därifrån ganska ofta och kommer så att göra när vi har byggt vårt hus färdigt också. Vi hade en plan på tre år med husbygget men nu sen vi flyttade hit så har den minimerats ganska rejält kan jag säga. Just nu har den halverats och vi kanske flyttar in redan till nästa jul. Börjar nog med markarbetena till helgen som kommer. I huset ska vi ha det mesta vitt men någon fondvägg i svart skulle jag vilja ha också och kanske någon tapet i sovrummet. Nedan är det bilder från några tapeter jag tycker om därifrån.


Denna randiga skulle vara supersnygg som en fondvägg i ett av sovrummen vi ska ha.

Supersnygg men vet inte om den kommer att upplevas för rörig på en helvägg. Måste nog ta mig till Rusta och titta närmare på den.


Foto lånad från Rusta

Ännu en tapet i svart. Gillar svart och det passar också till allt. Frågan är bara vad jag gillar om ett och ett halvt år???


Nu måste jag ta och göra lite smycken. Har fått in så mycket beställningar att jag inte längre kan hålla min leveranstid på några dagar. Roligt är det och nya ideér poppar upp hela tiden. Längtar nu till jag ska gå Silversmideskursen i höst. Ska bli spännande att jobba med riktigt silver.
Ha det så bra.
Kramar Anette

fredag 21 augusti 2009

Bröllopsdag

Idag är det min och mannens 21:a bröllopsdag. Tänk att vi har varit gifta i hela 21 år. 21 underbara, roliga, tråkiga, jobbiga, sorgliga, fantastiska och romantiska år. Ikväll skulle vi ha en romantisk kväll. Mannen förberedde mig i morse att jag inte skulle planera något till kvällen. Jag förstod först ingenting men sen slog det mig, bröllopsdag. Shit, det är första gången jag glömmer den. Får skylla på att det är mycket med flytten och arbetet just nu. Nåväl, mannen och jag cyklade iväg vid 17.30 till en restaurang på söder i Gävle. Beställer in dricka och mat och småpratar och förbereder lite inför min 40 års fest i höst. Rätt som det är säger mannen: Är det fredag idag? och ser lätt skrämd ut. Ja, vad är det med det då? säger jag. Han stirrar framför sig och säger ingenting. SHIT, jag börjar jobba kl. sex ikväll. Klockan är nu 18.15. Han skulle ha jobbat natt och börjat kl. 21.00 men schemat är ändrat och nu börjar han 18.00. Mannen ringer jobbet och säger att han kommer senare. Vi fortsätter att äta och beställer in supergod efterrätt. Mannen blir allvarlig, säger några fina ord och tar fram ett litet paket. Ni vet ett sånt där litet hårt fyrkantigt som kommer från en smyckesaffär:) Han har verkligen tänkt på allt och jag som hade glömt bort denna dag (skäms). Jag fick tidigare på dagen tre stora röda rosor av honom. I paketet finns en guldring med små diamanter. Tack så jättemycket älsklingen min. Du överraskade mig verkligen.
För övrigt så var det jättelängesedan jag gjorde något inlägg. Står lite i valet och kvalet hur jag ska göra med bloggen. Kontakten jag har fått med många av er därute skulle jag aldrig ha fått utan denna blogg. Jag fortsätter ett tag till men kommer inte att göra inlägg varje dag.

Några bilder från vår promenad i stan och Boulongerskogen.



Oops, där blev även jag och Wilma med på en bild. Hör inte till vanligheten kan jag säga. Jag gillar bättre att stå bakom kameran.


Foto: Anette
Visst är bilden på min förstasida fin? Mannen tog den i somras då vi var på kryssning. Funderar starkt på att förstora upp den på canvasduk.

Ha det så bra. Kanske kommer ett nytt inlägg i morgon eller om en vecka eller två.
Kram så länge/Anette

lördag 8 augusti 2009

Flytt

Som ni har märkt har jag varit väldigt frånvarande från bloggen i två veckor. Varför? Jo, vi har nu flyttat. Huset är sålt och vi bor numera i Gävle. Känns konstigt att skriva så då jag har bott i Skutskär i hela mitt liv. Ja, förutom ett år med mannen i Stockholm då. Jag har dagligen åkt två vändor med bilen proppad av grejor. Har packat ner och stuvat in i bilen och sedan bubbat upp dessa lådor till tredja våningen i Gävle där vår lägenhet är. Har fortsatt att packa upp och in i skåp och sedan ännu en tur likadant. Jobbet börjar på måndag och jag som känner mig hur seg som helst. Nu skulle jag behöva en rejäl semester:) Jag har inte tagit ett enda kort här i lägenheten. Känns ju inte riktigt så inspirerande att lägga ut en massa flyttkartonger som står i travar.
Dom som bodde i lägenheten före oss gillade i alla fall gult. Det är gult i varenda rum förutom köket som är LIMEGRÖNT. Jag har varit till Rusta och köpt en färg som jag ikväll ska rolla över denna skrikiga vidriga färg med. Vardagsrummet är förresten tack och lov vitt. Jag har inte någon större lust att börja tapetsera om och greja och lägga ut en massa pengar på denna hyreslägenhet. Vet ju att vi inte kommer att bo här allt för länge. Vi ska till hösten göra grunden till vårt nya hus och kanske under vintern bygger vi upp stommen till huset. Sen har mannen tänkt sig att det ska ta ca 3 år att bygga. Det har inte jag tänkt mig. Inte som det känns nu i alla fall. För mig får det gärna bara ta ett år. Känner redan nu att det inte är roligt att ha en hund inne i stan. Känner mig instängd och som en djurplågare. Vår Wilma som tycker om att springa fritt i skogen och leka. Här måste hon vara kopplad jämt och gå och nosa på en plan gräsmatta. Hur roligt är det???
Nej, nog med gnäll nu. Blir i alla fall glad och ler en smula då jag tittar på foton från då vår Wilma fick sin valpkull. Visst är dom söta. Tänk att den minsta av hundarna bara vägde 100 gr då hon föddes. Idag är hon större än Wilma som idag väger 12 kg.



Foto: Anette
Nu ska jag ta ännu en sväng till Skutskär och hämta lite saker. Hur kan man ha så mycket grejor? Igår morse började jag med att packa ner en massa saker jag redan hade packat upp i skåpen här. Det var så himla proppfullt i skåpen att jag höll på att kräkas varje gång jag öppnade dem. Jag fick totalt ihop 5 banankartonger som jag nu ska ta och sälja på Norrskedikas backluckeloppis om två veckor. Och detta var bara från köket!!!

Hörs av snart igen och jag hoppas då på ett litet roligare och gladare inlägg.
Kramar Anette