tisdag 22 september 2009

Symaskin

Födelsedagsfirandet är över och jag fick precis det jag önskade mig. Jag hade nämligen önskat mig ett litet bidrag till en symaskin. Min nuvarande symaskin får jag inte använda för familjen när de tittar på tv, ska läsa läxor, ska prata med varandra m.m. Med andra ord får jag bara använda den då ingen är hemma. Jag köpte den för 20 år sedan, en Singer. När jag fick hem symaskinen lät den väldigt illa. Vi gick tillbaka till affären vi köpt den i och sa att den lät väldigt högt. Vi fick då till svar att en symaskin måste man "sy in". Ju mer jag sydde ju mindre skulle den låta. För mig var det första gången jag köpte en symaskin så jag trodde på detta och sydde på som bara den. Tyvärr kunde jag inte sy då sonen sov, då mannen tittade på tv osv för den lät för j...vligt.

Jag började efter något år på en lapptäckskurs. Dit skulle man ta med sig sin egen symaskin. Sagt och gjort, jag tog med min maskin. Vi klippte och skar ut bitar till lapptäcket vi skulle göra och sen var det dags att sy. När jag sydde slutade alla andra att sy. Dom bara tittade på mig och undrade hur gammal min symaskin var. Ja, ett år ungefär sa jag. Men ju mer jag syr ju mindre kommer den att låta, sa jag. Men där hade jag fel, eller rättare sagt försäljaren hade fel. Den låter så illa så nu efter 20 år har jag gett upp, jag ska köpa en ny. Denna gång en tyst en som jag kan använda trots att övriga familjen finns i samma hus.




Nu är bara frågan om vilken maskin jag ska köpa. Det finns ju en uppsjö av dem. I helgen är det en symässa i gasklockorna i Gävle. Jag ska dit och kika om det finns något intressant där. Sedan i oktober är det ju den årliga Villamässan i Stockholm. Där vet jag att det kommer att finnas en hel del erbjudanden på olika maskiner. Får se vad som dyker upp men jag fick ett STORT bidrag från släkten så jag kan verkligen välja den jag vill ha.
Om det är någon som har bra tips på symskiner så tar jag tacksamt emot dem.
Nu är det dags att göra lite nytta innan Idol börjar. Jag och dottern har VÄLDIGT roligt då vi tittar på det. Vi är lättroad ibland!
Kramar Anette

tisdag 15 september 2009

Lugn och skön födelsedag


Dagen har varit så lugn och skön. Jobbade och bjöd arbetskamraterna på tårtor (en av dem är den som är på bild) och kakor. Det var mycket uppskattat! Gick ner på stan och inhandlade en liten present till mig själv efter jobbet. Har länge kikat på fönsterlampor i turkost glas. Köpte hem två stycken som även kommer att passa utmärkt i huset då det blir klart. Familjen gick sedan på Kinarestaurang och nu inväntar vi med spänning Idol som idag sänder från uttagningen som var i Gävle. Roligt att se vilka som var med och provsjöng. Kanske en del av mina elever i skolan, vem vet. En fin present fick jag också. Först en JÄTTEBUKETT med blommor och efter det en present som jag kommer att utnyttja närmare jul. Mannen har bokat en resa för oss två till London och julshoppingen. Det är något som jag länge har önskat mig. Jag har varit i London ett flertal gånger men aldrig under julen. Vi åker i slutet av november och då är det julskyltning för fullt där. Ska bli så himla roligt. Tack Älsklingen för det, det kommer att bli så mysigt.
Nej, nu ska vi ladda med godis och mys.
Kramar Anette

måndag 14 september 2009

1 timme kvar...

...innan jag går in i mitt 40 åriga liv. Undrar vad det har att ge? Så himla konstigt samtidigt som jag inte känner mig äldre än 25. Har bakat tårta till jobbet imorgon. Annars blir det en lugn kväll med restaurangbesök med familjen och lite mys på kvällen. På lördag blir det fest med släkten. Har beställt catering för jag lägger hellre ner mer jobb på efterrätterna och bakningen än maten. Säger jag som är hemkunskapslärare men så är det. Mat gör jag dag ut och dag in på jobbet så om jag får välja bakar jag gärna. Maken lagar alltid maten hemma, när han är hemma vill säga. Det blir inte så ofta nuförtiden eftersom han har två jobb och bygger på huset. Eller rättare sagt, fixar med tomten.

Har tagit några bilder på lägenheten vi bor i nu. Berättade tidigare om den hemska gröna färgen vi hade i köket och som jag nu har målat om. Lägger även ut en bild från vårt vardagsrum som jag verkligen gillar i vår lägenhet. Den stora öppna spisen kommer jag att sakna då vi flyttar till huset. Så mysigt att tända alla ljusen på kvällarna då det är mörkt.

Köket i grönt



Med lite färg från Rusta och gardintyg från Åhlens kan man förändra en del.


Barstolarna köpte vi på rea på Duka och barbordet köpte vi på Blocket.
Den stora öppna spisen i vardagsrummet.

Foto: Anette
Nu är det dags att krypa till sängs och vakna upp som 40 åring. Usch vad gammalt det låter!
Ha det så bra.
Kramar Anette

söndag 13 september 2009

Smyckestävling

Denna gång är det inte jag som lottar ut ett smycke. Det är bloggen Sand mellan tårna som genom Creative Lounge lottar ut ett valfritt smycke. Gå in på Creative Lounge och välj ut ett smycke du skulle vilja vinna. Klicka sedan in på bloggen Sand mellan tårna och gör där ett inlägg och HÅLL TUMMARNA så kanske det är just du som har turen.




söndag 6 september 2009

Husbygge

Nu känns det verkligt. Vi ska verkligen bygga hus. Dessutom fick vi till slut tag i en tomt som ger lite sjöutsikt. Det har varit vår dröm sedan MÅNGA år tillbaka. I och för sig är tomten smal och relativt liten. Men vad gör det. Vi får plats med en rejäl uteplats, pool och båtplats precis nedanför vår tomt. Vad mer kan man begära? Husritningarna börjar ta form och i veckan lämnar vi in dem för bygglov och påskrivning. Än så länge kan jag bara sitta och titta på och se hur markarbetena tar form. Så härlig känsla!

Tomten från vägen. Vår tomt går ända till vägkanten. Strax bakom vägen är båtplatsen.








Mannen mäter så att det blir rätt höjd på tomten.

Själv kan jag bara sitta och se på och fantisera om inredningen:)

Foto: Anette och Göran

Ni ska jag göra i ordning mig för snart åker jag med jobbet på en konferensresa till Åland.
Ha det bra så länge.
Kramar Anette

fredag 4 september 2009

Husbygge och sommar

Nu har vi äntligen kommit igång med vårt husbygge. Ja, husbygge och husbygge, vi har i alla fall börjat med tomten och i helgen ska det mätas och vägas av, så att vi under nästa vecka kan göra grunden. Det som nu återstår av ritningarna är hur vi ska placera fönstren på huset. Ska vi ha runda fönster och i så fall hur stora? Fasta fönster eller öppningsbara, eller både och? Jag har själv inte varit vid tomten på hela veckan så jag lägger ut bilder under helgen då jag har varit där.
Satt och tittade på foton som min dotter och hennes kompis tog förra sommaren. Kan inte låta bli att visa er så jag lägger ut två av dem här. Vet att hon inte har något emot det:) Ska nog ta och göra en förstoring på detta kort på canvasduk.

Foto: Caroline

Foto: Caroline

Fotot nedan har dottern tagit själv. Jag mixade och testade lite i ett fotoprogram och la in lite färger i fotot. Nu till hösten ska jag gå en silversmideskurs (har berättat det tidigare, jag vet), men min nästa kurs kommer nog troligtvis att bli fotoredigering. Jag vill så gärna lära mig Photoshop och jag har inte riktigt tålamod till att sitta själv från början. Att lära mig grunderna på en kurs och sedan fortsätta hemma passar mig bra. Till det vill jag också gå en fotokurs. Har gått en sån för 15 år sen men det börjar bli dags igen.

Nu är det dags att göra mannen sällskap med husritningen, annars vet man aldrig hur det blir:)

Hoppas på att kunna lägga in lite foton från tomten i morgon.

Kramar Anette