lördag 24 april 2010

Trädgård

Det första man kanske inte tänker på då man bygger ett hus är väl trädgården. Men igår då jag kom till huset slog det mig att det är väldigt lång tid kvar innan vi har en trädgård att njuta av. Just nu är det totalt kaos. I och för sig så har vi en snäll svärmor och en otroligt snäll granne som tyckte det såg hemskt ut på vår gård så dom städade. Dom sorterade upp ställningsrör i en hög, plankor i en annan osv. Trots det så går det bara några dagar och sen är det kaos igen. Jag är ju en person som vill ha ordning och reda runt mig, annars blir det kaos i huvudet. Så fort jag kommer till huset börjar jag plocka med saker som ligger utspridda överallt. Tur att inte arga snickaren är där:)
Trappan skulle ha kommit denna vecka men så är inte fallet. Jag kommer alltså inte upp på övervåningen och kan tapetsera och måla. Blir så himla frustrerad då jag har tid men inte kan göra något. I stället får jag väl ta en dag och städa trädgården lite. Önskar bara att vi hade en container där så vi kunde slänga allt skit.


Min dröm är att ha en japansk trädgård, lättskött och stilren. Blev så inspirerad av bilderna från Sköna hem jag hittade på nätet.
Först bilden är dock från James Olivers trädgårdsland.

Lite odling vill jag ha på vår gård men inte i någon större skala. Sådana här odlingslådor med lite sallad och jordgubbar passar mig bra.
Vatten tycker jag hör till trädgården. Nu har ju vi utsikt med vatten men en liten damm med porlande vatten är så rogivande.
Enkelt rent och fräscht, så vill jag också ha det.
Foto lånad från Sköna hem
Nu är det dags att åka ut till huset. Solen strålar så det blir nog till att ta med lite fika och sitta ute och mumsa.
Ha en bra dag.
Kramar Anette

fredag 23 april 2010

Batteriladdare borta

Sen vi flyttade till den mindre lägenheten, i väntan på huset, så har jag tappat bort batteriladdaren till vår kamera. Kanske inte tappat bort, troligtvis är den nerpackad i någon av de 80 flyttkartonger vi har hos sonen. Jag har knäppt en hel del kort i huset men jag har nu så lite batteri kvar att jag inte vill slösa det som är kvar med att lägga in korten på datan.

Nu är det bara 5 dagar kvar så flyttar vi in. Idag kom köket så mannen har haft fullt upp med att montera det. I helgen ska jag försöka göra klart övervåningen med färg och tapeter. Även badrummet blir klart under helgen. Då har vi i alla fall de mest väsentliga sakerna i huset klara.


Eftersom dottern nu flyttar med oss till huset har vi köpt en liten bil åt henne. Ja, en mopedbil, för hon är ju inte 18 år än. Vi har nästan 2 km till bussen och jag kan förstå dottern att det inte är så roligt att gå den vägen när det är regn och snö. Grejen är nu den att bilen kommer från Jönköping och den ska fraktas hem till oss och vi har väntat i snart 2 veckor på den. Företaget lovar och lovar att den ska komma. Först sa dom att så fort jag betalat in så skulle dom skicka bilen. Jag betalade in en måndag och då sa mannen att vi skulle ha den i slutet av förra veckan. Ingen bil kom så vi ringde igen. Tisdagen var nästa bud. Ingen bil kom så min man fick ringa, kanske skulle det ta bättre än då jag ringde tänkte vi. Dom sa då att i slutet av denna vecka skulle bilen komma. Nu är det fredag och bilen har fortfarande inte kommit. Undrar om vi har blivit blåsta??? Vi har ju papper på allt så vi får hoppas att det ska gå bra. Är det någon som vet om man kan häva ett bilköp? Dom har ju uppenbarligen inte hållit vad dom har lovat.

Ungefär så här ser bilen ut. Den är blå som denna och samma märke. Kan förstå att dottern längtar. Hon kommer att kunna ta sig iväg utan skjuts och att passa en massa tider med oss. Dessutom kommer hon att bo med oss, vi har koll på henne (trots att hon var duktig då hon bodde ensam) och vi slipper en extra hyra.

Nu är det dags att sova, för lääänge sen.

Kramar Anette

måndag 19 april 2010

9 dagar kvar

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi flyttar in i huset. Massor är det kvar att göra men mycket kommer att bli klart under helgen. Badrummet skulle bli klart i helgen som kommer. Nu fick plattsättaren jobb i Stockholm och kommer inte att vara hemma då. Förhoppningsvis kan hans kompis göra det som är kvar.

Trappan blev försenad men ska komma i slutet av denna vecka. Köket kommer på torsdag och ska monteras upp i helgen. Själv har jag inte börjat att tapetsera ännu. Jag är höjdrädd som attan och för att ta sig upp på övervåningen har man varit tvungen att klättra på en stege utvändigt av huset och balansera på brädor och sen ta sig in genom ett fönster (ingen argasnickaren hos oss inte). Det skulle aldrig falla mig in att ens försöka ta mig upp där så mitt jobb får vänta, kanske till helgen.

Nu har vi i alla fall bestämmt oss för en kamin. Det är väl kanske inte det man tänker på nu när det börjar gå mot sommaren. Vi måste dock få den på plats innan takplåten ska läggas. Jag har kollat in en kamin länge men mannen har gått på den snåla varianten och kommit med förslag som jag inte har gått med på. Tur var väl det för i helgen som var hade en affär i Gävle 1 års jubileum och sålde ut kaminer för 3000 kr rabatt. Exakt den kaminen jag spanat in, så det var bara att slå till. Inom två veckor ska den komma, om vi nu har turen på vår sida. Vi har ju inte alltid det som ni kanske har märkt:)

Nu ska vi bara hitta en bra plats att ställa den på. Vi måste vänta på att trappan kommer på plats så vi ser vart kaminen tar minst plats. Eftersom det är glas på tre sidor så kommer man att kunna se elden från flera håll så därför är vi inte så låsta i vår placering av den.

Bild lånad från Jotul

Helgen gick åt för mig att shoppa en massa som behövs till huset, och lite till. Badrumsskåp och tvättställ hittade jag på Ikea. Det var faktiskt det finaste jag hittat. Om man nu inte ska räkna med det jag såg från Asko som kostade 25000 kr för ett tvättställ med underskåp. Det tyckte jag var för mycket så nu är jag ändå jättenöjd. Lite assossiarer måste jag ju bara handla också det blev b la några Lexington handdukar.


fredag 16 april 2010

Nytt försök

Måste bara testa om det går att göra ett inlägg med den storlek på text jag bukar använda. Blev ju lite tokigt i det förra.

I helgen blir det en tur till Ikea. Jag har massor att handla och nu är det bara 12 dagar kvar tills vi flyttar in i huset. Plattsättaren var där nu ikväll och har påbörjat det stora badrummet. Vi fick också veta att köket kommer snabbare än beräknat, 4 dagar tidigare. För oss är det ett stort plus eftersom vi då kanske hinner få in köket innan vi flyttar in. Ja, det låter kanske konstigt men vi har inget boende efter denna månads slut och måste därför in i huset, trots att det inte är klart.

I morgon är det lampor, badrumsmöbler och lite annat smått och gott som ska inhandlas.

Måste passa på att visa några bilder på vår söta lilla Milton. Han vägde 1 kg då vi fick hem honom, nu omkring 2.5 kg. Det som växter mste på hans kropp just nu är öronen och benen. Han ser lite rolig ut men jättesöt. Han är värsta vilddjuret här hemma men jätterädd och feg för andra hundar han inte känner. Om någon har något tips på vad man kan göra åt detta så tar jag tacksamt emot förslag.

Visar också dotterns skor hon inhandlade på Stadium. Så härlig färg nu till sommaren.


Båda hundarna sover sött tätt intill varandra, mysigt.

Härlig färg på Conversskorna.
Foto: Anette

Ligger efter som attan med mina smycken så nu blir det några timmar vid smyckesbordet.
Ha det bra.
Kramar Anette




Vinnaren...

...i min smyckestävling blev
Sandra med bloggen Inspirera mera
GRATTIS till dig
Nu är det bara för dig Sandra att maila mig om vilket smycke du önskar och vilka namn du vill ha instansade.
Jag vet inte vad som blev fel men det går inte att få mindre text.
Kramar Anette

söndag 11 april 2010

Klinkersgolv och trägolv

I en rasande fart har nu golvet på nedervåningen lagts in. Även golvet på övervåningen är på gång och det kommer att bli så himla fint. Båda sovrummen på övervåningen är klara så nu är det bara allrummet och badrummet som väntar på sitt.

Själv åkte jag ju på trädgårdsmässan i helgen. Min dotter ångrade sig och ville inte åka på en shoppingtur till Stockholm så det fick blir en heldag på mässan för mig. Det var faktiskt den tråkigaste mässan jag varit på någon gång. Om man är intresserad av den romantiska stilen, typ Laura Ashley eller Shabby Chic så fanns det hur mycket som helst. Jag som ville inhandla stilrena saker kunde inte se något så långt ögat kunde nå. Jag kom hem med en glasljusstake och en mängd inredningstidningar. Tur var väl, det för idag shoppade jag skor på Stadium åt både mig själv, dottern och sonen.

Idag har jag lagt in en hel del bilder. Mannen säger att jag tar mycket kort men jag kan nu säga samma sak om honom. Han har tagit massor av kort då plattsättarna la in golvet på nedervåningen.

Jag berättade ju tidigare om att jag valt en helt annan tapet än jag hade tänkt mig från början. Här nedan kan ni se vilken det blev. En ny tapet från In Trade som endast hade varit i butiken i en vecka. Jag gillade den skarpt för den skiftar i lite olika färger. Om jag har tex mycket turkost till så kan man nästan urskilja lite turkost i tapeten. Bra tycker jag som ändrar färg lite då och då.

Jag har också inhandlat takspottarna till köket. Har letat ett tag nu och dessa föll jag för direkt. Jag köpte dem på Coop i Valbo. Märket är Markslöjd. Tre stycken fick det bli så det räcker till alla uttag i köket utom ett där jag ska ha en lampa i det runda fönstret istället för spottar.

Här ser ni golvet på övervåningen. Vi valde ett furugolv som är betsad i mörk ek. Mannen tyckte den var lite för mörk men jag tror det kommer att bli superfint till ljusa möbler och textilier.


Och här kommer då det efterlängtade klinkersgolvet. Det blev SÅÅÅ snyggt tycker jag. Nu gäller det bara att göra det rent med trasselsudd. Det kommer att ta tid men det kommer också vara värt det.
Här ser ni golvet från övervåningen.
Här har man fogat golvet. Där ni kan se det lilla runda fönstret längst ner i hörnet, där kommer trappan att hamna. Tror att vi får trappan till slutet av veckan som kommer. Ska bli spännande att se den. Mannen skickade några bilder som jag hittade till en snickare som ska tillverka den. Den kommer att målas svart.
Foto: Göran och Anette
I morgon är det ny vecka och jobb igen. Gud så fort denna påskvecka har gått. På tisdag åker jag till Stockholm med klassen min. Vi ska på studieresa till både riksdagen och tekniska museet.
Sedan är det ett läkarbesök och en permanent inbokad senare under veckan.
Man har att göra alltså.
Kram på er.
Anette

torsdag 8 april 2010

TÄVLING- Namnsmycke

Nu var det ett tag sen jag lade in några foton på mina namnsmycken. Jag fortsätter med detta som hobbyverksamhet ett tag till sen får vi se vart det leder. Sedan bloggen
visade mitt halsband ute på sin blogg har det varit otroligt mycket beställningar från Norge, jätteroligt. Ett stort tack till dig, House of Philia. Några beställningar har även kommit in från Finland och några från USA. Helt otroligt vad detta bloggande kan leda till.
Det var jättelänge sedan jag hade någon tävling här och nu tycker jag att det börjar bli dags igen, eller vad tycker ni? Lämna en kommentar till mig här på bloggen så får du en chans till vinst. Vill du ha dubbel chans går du in på din egen blogg och länkar till denna tävling. Senast den 15 april vill jag ha din kommentar. Den som vinner får fritt välja ett smycke från min smyckessida www.piffa.dinstudio.se







Foto: Anette
Lycka till!
Kramar Anette



onsdag 7 april 2010

Sidofönster

Ett tag var jag lite orolig för vår blivand hall var så otroligt mörk. För någon dag sedan kom vårt sidofönster på plats och då blev det skillnad. Sidofönstret är i klarglas och vi valde det för jag har hittat en ganska häftig grej som jag ska göra med det. Jag ska skära ut vårt efternamn i fönsterplast och fästa över hela sidofönstret. Såg det hos en bloggare på Styleroom men kommer tyvärr inte ihåg adressen visar några bilder nedan därifrån jag fick min inspiration. Vad skulle man göra utan alla bloggar?

Här är en bild från vår hall då vi har fått in sidofönstret. Fortfarande saknas dock alla lister osv.

Här är sidofönstret med namnet i. Jag gillar detta och ska försöka mig på något liknande.

Foto lånad från styleroom.se
Idag har jag varit och beställt tapeter till köket. Efter mycket om och men bestämde jag mig. Det blev ingen av de tapeter jag visade för någon dag sedan. Fick lite tips från affären där jag handlade och tur var väl det. Jag var tidigare inne på något blommigt men efter råd från affären att det skulle överta det stora runda fönstret mot vattnet så ändrade jag mig. Nu blev det istället en randig, med mycket smala ränder. På fredag får jag hem tapeten och kanske hinner jag tapetsera i början av nästa vecka. I helgen tänkte jag först göra det men då lägger dom in vårt klinkersgolv, så då får man inte gå på det.
I påskägget fick min dotter en present av oss föräldrar. Vi gav henne en nagelförlängning på en salong här i stan. Jag och dottern åkte dit idag och jag måste säga att det blev supersnyggt. Nu har jag också beställt tid. Har inte viljat göra det tidigare för i mitt jobb blir naglarna förstörda ganska fort och då tycker jag det är onödiga pengar. Nu beställde jag en tid precis till skolavslutningen så jag hoppas att mina händer sedn får vara fina några veckor framåt.
Salongen heter Starlight nails och jag vill verkligen rekommendera dem. Tjejen som gjorde det på min dotter har jobbat på salong i Stockholm i 5 år innan hon öppnade eget i Gävle för ett år sedan.
Kramar Anette

måndag 5 april 2010

Mycket hus

Just nu kommer bloggen att handla mycket om vårt husbygge. Hoppas ni inte tröttnar:) Mycket händer just nu. För varje gång jag kommer till huset har något hänt som verkligen syns. Nu börjar väggarna komma upp och på lördag kommer hela golvet på nedervåningen att ligga på plats. Jag får dock inte se det förrän på söndagen för jag och dottern åker på en liten shoppingtur till Stockholm. Vi kommer också att gå in på Trädgårdsmässan en snabbis. Det är ju egentligen därför vi åker. Mannen skulle egentligen åka på denna resa med mig men det känns lite för mycket med huset just nu så han stannar hellre hemma och bygger. Då passar jag istället på att ta en dag med dottern i Stockholm. Både hon och jag gillar att shoppa så det passar bra.

Första tapeten är vald. Den här kommer att sitta inne på vår toalett på övervåningen. Eftersom vi bara kommer att ha en toalett och ett handfat där valde vi att bara ha tapet på väggen. Golvet blir i svart mosaik.
Klinkersplattorna som kommer på plats på lördag.

En liten skymt av vårt vita tak.

Fönstret inne på vårt kontor har nu blivit inramat och i stort sett klart.
Mindre svarta klinkersplattor kommer vi att ha på golvet i tvättstugan.

Väggarna kommer sakta men säkert på plats. Eller, det var ju inte snällt sagt. Snabbt och säkert kommer de på plats:)
En skymt från badrummet på nedervåningen.
Vårt blivande vardagsrum.
Foto: Anette

Nu ska jag göra några smycken innan jag ska ner på stan.
Hörs igen.
Kramar Anette

lördag 3 april 2010

Tapeter

Har suttit och letat efter inspiration på nätet efter tapeter. Det finns så mycket fint men jag kan inte bestämma mig. Jag tror bestämt att jag har blivit fegare med åldern:) Hade det varit för 10 år sedan hade jag kört på med svart och turkost, som jag egentligen vill. Nu tänker jag mer på att jag kanske kommer att tröttna och hur det stämmer överens med andra färger. I trappen, där det blir nästan 6 meter i takhöjd, där måste jag fega och ta vitt. Jag som är höjdrädd kommer nämligen ALDRIG att tapetsera där själv. I köket kommer vi troligtvis att ha tapeter istället för kakel, med en glasskiva såklart längs bänken. Jag vet inte hur lätt det är att ta bort glasskivan och tapetsera om så därför vågar jag inte vara crazy där heller.
Jag hade tänkt att tapetsera nu i veckan men så feg som jag är så vette sjutton om jag hinner bestämma mig och dessutom beställa alla tapetrullar och få hem dem. Det är bara en sak till, vi måste flytta in om ca 3 veckor. Nu börjar jag fatta att det är BRÅTTOM.



Jag blev helt kär i denna tapet då jag såg den. Undrar bara vart den ska sitta, om jag tar den.
Den här med texten tyckte jag var häftig men vet inte vart den skulle passa bäst.
Jag gillar rött men denna kanske blir lite för rörig på en större yta, eller?
Turkost och svart igen, himla snygga färger tillsammans.

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i lila men den här tapeten skulle nog vara snygg mot den svarta bänkskivan i köket.
Bilder lånad från bloggen:
Ha en bra påskaftonskväll. Själv myser jag med hundarna, tv:n och datan, mannen jobbar nämliogen.
Kramar Anette

torsdag 1 april 2010

Rimini

Nu har vi äntligen kommit till skott och bokat vår semesterresa till sommaren. Det blir en vecka i Italien och Rimini. Vi valde mellan Barcelona och Rimini och eftersom vi inte tidigare har varit i Rimini föll valet till slut på det. Ska bli roligt att se något nytt. Härliga sandstränder verkar det finnas, mycket historia (jag är dock inte intresserad), shopping och god mat. Det är just det vi behöver nu efter en lång, kall, intensiv vinter med arbete och husbygge. Det roligaste tror jag ändå är att vår dotter på 17 år gärna åker med. Hon har inte haft en tanke på att vara hemma. Önskar att vår son också ville följa med men icke. Vi fick inte ens med honom till Thailand. I sommar ska han vara hemma och snickra på sitt eget blivande hus så någon semester blir det inte för honom, synd.


Påskhelgen kommer jag att tapetsera i huset. Förhoppningsvis kommer jag att kunna göra klart hela övervåningen. När sedan toaletten är klar, runt mitten av april, kommer vi att kunna börja flytta in. Det kanske inte är det bästa att flytta in då inte allt är klart, men hellre det än att bo i lägenhet, det är inte min grej.
Nu är det dags att natta. Imorgon ska jag träffa många av mina vänner, jätteroligt, ser verkligen fram emot det.
Kramar Anette