måndag 21 juni 2010

Maskrosor och semester

På tal om semester så skulle jag inte ha något emot att ha semester året runt. Inga problem att hitta på saker att göra, eller för den skull, bara slappa. Tänk att bara få tid att göra det man vill, utan att känna att man hela tiden har tidspressen på sig. Idag har jag inte haft någon tidspress på mig och tur är väl det. Har letat runt efter ett nytt hotell i Rimini nu ikväll. Dotterns kompis ska inte längre med så nu ska vi bara ha ett rum. De rum vi hade tidigare fick man bara plats med 2 i varje rum och nu blir vi ju tre. Det är inte lätt att hitta något så här tre veckor innan vi ska åka. Jo, om man vill betala hela sparkassan så är det inga problem. Vi hade väl ändå tänkt att göra något på semestern också, inte bara sola.
Som så många andra i detta avlånga land har vi införskaffat oss en maskros. Jo, flera stycken har vi på gården men inomhus bara en. Första gången jag såg denna lampa på Ikea bestämde jag mig att den skulle jag köpa då vi byggde vårt hus med högt i tak. Då när jag sa det åt mannen visste vi inte ens av att vi så snart skulle bygga vårt hus. På kvällarna då det blir mörkt lyser den verkligen upp fint med alla blommor som blir på väggarna. Folk som går förbi vårt hus på kvällarna kan se dessa mönster på väggarna och har sagt att det ser fint ut.





Foto: Anette
Som ni ser på bilderna så ligger det en planka där. Den måste mannen ha då han ska putsa fönsterna:) Nejdå, den måste han ha då han ska klä in våra fönster med lister och då vi ska sätta upp lamellgardinerna. När det är klart tar vi så klart bort plankan och gör väggen klar som plankan nu vilar mot. Efter det blir det en stege på 5 meter för att tvätta fönsterna. Jag som är höjdrädd kommer inte att göra det. Undrar då vem i huset som känner sig manad:) Det finns ju även människor som lever på att tvätta fönsterna så man kan ju hyra in dom. Det lär inte bli allt för ofta. Utvändigt kommer vi att ha en balkong så där kommer jag att kunna tvätta fönsterna själv.
Och hur roligt var det för er att veta på en skala....
Nu ska jag gå ut med en skällande hund. Han är nu 6 månader och skäller på allt som rör sig. Vare sig det är en fågel, någon som går förbi eller en båt som åker förbi så skäller han.
Ha det bra.
Kramar Anette





fredag 18 juni 2010

Kök

Ja, då har semestern rullat igång. Redan två dagar har gått. Har bestämt mig för att gå upp tidigt på dagarna så att man verkligen utnyttjar ledigheten. Gick en promenad med hundarna redan kl. 7 i morse. Skönt innan alla vaknar, bara fåglarna som kvittrar och dessa eländiga mygg som surrar. Blir så less på myggen, i år är det massor. Jag kan inte ens plocka blommor mitt på dagen utan att få myggbett, då är det illa.
Här hemma har mannen fått i några fönster mot vattnet som saknades tidigare. Snart ska även takfönstren i, i alla fall om jag får bestämma. Köket är så gott som klart så när som på någon list och barstolar vid köksön.
Visar några bilder från köket, men bara ena delen, mer kommer inom kort.
Tapeten vid fönstret ser helt svart ut på bilderna, i verkligheten är den långrandig med lite silver i. Ska försöka ta bilder så det visar sitt rätta jag. Köket är från IKEA och vi är supernöjda med det. Jag var rädd för att det lätt skulle bli fingeravtryck på lådorna men icke, jag har inte märkt något alls.



Foto: Anette

Kan inte låta bli att visa några bilder på dottern. Jackan hon har på sig kommer från Gina Tricot. Hon letade efter en lika jacka men i rött och hittade den inte. Väl på Tradera fanns den och hon vann auktionen. Efter det har Gina återigen fått in jackorna men i andra färger och då kan ju inte hon låta bli att köpa dem. Dessa jackor blev verkligen en favorit för henne. Ni kan se att hon har en del armband på sig. Roligt att hon vill använda mina som jag gör. Hon bestämmer hur hon vill att dom ska se ut och jag gör dem. Bra samarbete. Hittills är det inte många ungdomar som har köpt smycken men kanske framöver, om Amanda bestämmer designen.



Foto: Anette

Nu ska jag rensa lite i alla flyttkartonger. Huset blev ju ganska litet så allt får vi inte plats med här hemma. Ska plocka ner det som jag kan göra mig av med och åka på bakluckeloppis framöver.
Ha en bra dag.
Kramar Anette

måndag 14 juni 2010

Bekvämt med näthandel

Jag är en sån som gillar att shoppa. Och det säger jag utan att skämmas. Det jag gillar att shoppa är inte dyra saker som gör hål i plånboken utan saker som det är bra pris på. Mina svägerskor bara suckar då de frågar mig var jag fick tag i saker och VAD PRISET VAR? Ofta är det halva priset eller mer. Speciellt inredningsgrejor hittar jag ofta till bra priser.

Jag har ett tag varit ute efter ett par snygga och sköna gummistövlar. Ville inte lägga ut allt för mycket pengar på något som jag sällan använder men som är nödvändigt då man har hundar och måste ut i ur och skur. Provade en hel del stövlar men alla hade just gummistövelkänslan. Försår ni vad jag menar? Så där glappande och gummiaktigt som bara gummistövlar kan kännas. Gick in på Divas boning i Gävle och provade ett par Hunter. Det skulle jag aldrig ha gjort, för dom var verkligen sköna. Har aldrig tidigare upplevt att ett par gummistövlar kan vara det. Grejen var bara den att dom var INTE billiga och dom fanns ej hemma. Jag beställde dock ett par. Det tog en månad och dom kom fortfarande inte hem till butiken så jag gav upp. Gick tillbaka och fick mina redan inbetalade pengar tillbaka. Så sitter jag och surfar runt på olika sidor och hittar ett par Hunter gummistövlar till rea på Eshoes. Jag klickade hem dom och dom kommer denna vecka med posten. Superbra + att dom var 400 kr billigare. Snygga var dom också eller vad tycker ni?


Bild lånad från Eshoes.se

Nu ikväll sitter jag här ensam med datan i knä, mannen jobbar, dottern är ute och hundarna sover. Läser lite olika bloggar, tack för alla dom, och ser att Juniform har halva priset på allt. Hittar en superfin matta att ha i hallen. Jag har letat som en tok efter en matta men endast hittat Pappelina som jag gillar. Nu hittar jag en annan svensk matta som verkligen är annorlunda i mönstret och passar super in i vårt hus.

Bild lånad från Juniform

Jag brukar säga åt mannen som ibland undrar om vi ska skippa reklamen i lådan att den är ju bra för det är det som gör att jag handlar ekonomiskt:) Skulle jag inte läsa den och få tips om alla reor och erbjudanden skulle vi ju betala det dubbla. Det här ekonomisk tänkandet gillar jag. Sen att jag ibland får hem ett och annat som kanske inte skulle inhandlas utan reklam, det behöver inte han veta. Det man inte vet det lider man inte av, eller hur var det?
Nu ska jag slita mig till smyckesbordet för det är allt för många som väntar på ett paket i sin brevlåda denna vecka.
Ha det gott.
Kramar Anette

söndag 13 juni 2010

Badrum

Nu har jag bara 1 1/2 dag kvar att jobba. Sen väntar en 7 vekors lång semester, sååå skönt. Jag vet att vi har massor att göra här hemma så någon vila blir det inte direkt. Men vi slipper i alla fall göra allt på kvällarna efter jobbet. Det som är nästan helt klart här hemma är vårt badrum på nedervåningen. Det är några lister som saknas, inte ovanligt i vår familj:) Vi ska faktiskt sätta dit alla lister i vinter då vi endast kan jobba inomhus. Vi siktar in oss på det som finns på utsidan just nu. Härnäst ska vi beställa hem panelen till huset. Längtar tills den kommer på plats, då får vi verkligen se hur huset kommer att se ut.

Idag får ni ta del av vårt badrum med några bilder.





Foto: Anette
Tvättställ, högskåp och spegel från Ikea
Dusch och blandare från Hafa
Toalett från Hafa
Handdukar Lexington
Kakel och klinkers från Interkakel


Nu ska jag städa huset. Vi har under helgen gjort iordning en hel del väggar med gipsskivor så det är fullt med gips på golvet. Konstigt men just nu känner jag för att städa så det är lika bra att sätta igång innan lusten försvinner.

Kramar Anette

fredag 4 juni 2010

Husbygge x2

Idag var det utlovat bilder från vårt badrum. Så fort jag idag kom hem från en heldag med mina elever på Limön tänkte jag fota i badrummet och visa er det. Kliver in i badrummet och vänder direkt. Dottern skulle på fest och har tillbringat en stor del av eftermiddagen i badrummet. Ni kan ju tänka er hur det såg ut efter att en tjej på snart 17 år fixat sig? Det var hårborstar, badlakan och smink överallt. Vet inte om hon överhuvudtaget vet vad städa efter sig är. Jag tänker i alla fall inte göra det. Så dom bilderna får ni vänta någon dag till på.
Istället tänker jag börja visa bygget från min sons hus. Som ni vet så skrev jag tidigare att hans hus brann, det var i oktober. Allt är nu klart med försäkringsbolag och nu kan han äntligen börja bygga. Visar er här de första bilderna från tomten och plattan. Under nästa vecka ska han gjuta grunden och om ett par veckor reser han huset. Ja, det är faktiskt han som ska resa huset. Han valde, precis som vi, att bygga på lösvirke. En duktig snickare kommer att hjälpa honom och han räknar med att kunna flytta in till jul.
Så här kommer alltså bilder från hus nr 2.






Sonen och hans pappa, ja det är även min man, fixar för fullt. Egentligen känner jag att vi inte har tid med sonens bygge också, eftersom vi inte är klar med vårt. Men vad gör man inte för sina barn, självklart vill vi hjälpa honom så mycket vi kan. Här förberads för att lägga ut golvvärmen.


Min fina son. Kan inte förstå att han nästa vecka fyller 22. Jag känner mig ju själv som 22:)

Foto: Anette

Nu ska jag fortsätta packa upp flyttkartonger här hemma. Hur mycket kan man egentligen samla på sig??? Det kommer att bli en tur till Norrskedika även i år och sälja av en del prylar på bakluckeloppis.
Hörs nog imorgon.
Kramar Anette


onsdag 2 juni 2010

Fortsättning av bygget

Här hemma fortsätter vi att bygga på vårt hus förfullt. Vi har inte haft något bra internet så därför har jag inte uppdaterat på länge. Har faktiskt varit ganska skönt också. Vill först bara visa en bild på vår lille hund som vägde 1 kg då vi fick hem honom. Nu har han blivit en stor kille, snart 6 månader, och väger runt 3 kg. Han är kaxig som bara den och inte rädd för ett dugg, så länge vi är inom våra fyra väggar. Kommer vi ut är han rädd och stannar gärna nere i diket då någon går på vägen tills personen har passerat. Det har dock blivit bättre men det är stor skillnad på denna lilla hund mot de andra vi har haft.

Wilma och Milton på promenad
Här kommer några bilder från vårt blivande kök. Nu är vi klara med köket men jag har ändå valt att visa lite i taget.
Köket är ganska stort. Vi valde att göra det stort och endast ha ett vardagsrum. Vi har hela tiden tänkt på förvaringen så snart tror jag det står förvaring i pannan på oss:)

Här har vi ännu inte fått upp vår köksö. Den visar jag en annan dag.

Våra vitvaror, som dock är svarta, kommer från Husqvarna. Vi är supernöjd med valet.

Här har vi tapetserat på väggen vid det stora runda fönstret. Det var här jag tidigare hade tänkt mig en blommig tapet. Fick råd av en fackman att inte ta blommigt eftersom det är fönstret vi vill fokusera på och inte själva tapeten. På bilden nedan har vi inte skurit till tapeten runt fönstret, men det förstod ni nog.

Här är trappan upp till övervåningen. Den står i köket så det var en av anledningarna till att vi valde att göra köket enbart till kök och inte kombination kök/vardagsrum. Vi var tvungna att specialbeställa trappan och fick den inte som vi hade sagt till om. Snickaren glömde bort vår ritning och gjorde som han alltid har gjort. Besvikna blev vi, men efter lite "dilande" behöll vi den.
Foto: Anette

Flera bilder kommer inom kort. Då blir det nog bilder från vårt badrum, som är det enda i huset som är riktigt klart.
Ha det gott.
Kramar Anette