lördag 30 oktober 2010

Sonens bygge

Här hemma har det varit sjukstuga hela veckan. Har fruktansvärt ont i halsen och är matt i kroppen. Nu börjar dock mattheten att ge sig men halsen, den skulle jag gärna byta ut. Äter ständigt halstabletter för att kunna svälja. Har varit och tagit prover men ingen halsfluss, trots vita prickar i halsen. Ja, ja, det är bara att vänta ut detta virus.

Jag har tidigare visat bilder från sonens bygge men nu var det länge sen. Nästan allt är klart på utsidan sånär som på takteglet. Nu jobbar han på för fullt invändigt med tak och väggar. Elektrikern är där och drar elen och jag och mannen åker dit emellanåt och tittar hur bygget går. Vi har ju fullt upp med vårt eget hus men nu är vi snart helt klara på utsidan och då ska det väl bli lite extra tid till att hjälpa sonen.

Blivande vardagsrum. Stora fönster och skjutdörrar så han kan komma ut på tomten.
Även här vardagsrummet.

Tvättstugan. Den blir större än våran så jag gav förslag att han kan ta min tvätt nu. Det ville han inte, konstigt!

Sovrum med stora fönster. Taket är på plats och väggarna har börjat skruvats upp. Nu syns det för varje dag att det mer och mer liknar ett hus att bo i. Så spännande att se ett hus växa fram.

Foto: Anette

Ett vidvinkelobjektiv skulle inte sitta dumt. Man är så låst med det standardobjektiv som man har.
Ha det bra. Nu ska jag sova. Natti natti
Kram Anette

måndag 25 oktober 2010

Saknaden

Trots att vi nu har bott i huset i ett halvår, gud vad tiden går fort, så har vi svårt att veta hur vi ska möblera här hemma. Vårt kök är ju ganska stort och från början var det tänkt att vi endast skulle ha detta till ett kök. Nu när vi har bott in oss lite saknar vi en soffa på nedervåningen. Skulle ibland vara så skönt att bara sätta sig mjukt med en tidning och vila, utan att behöva gå upp på övervåningen. Vi installerade vår kamin för några veckor sedan och upptäckte då att vi måste möblera om. Eftersom vi har skinnstolar så kom de för nära kaminen och skinnet blev verkligen smällhett. Så enda lösningen blev att ställa bordet intill vår köksö där vi egentligen skulle ha några barstolar. I och för sig så kommer vi då att få plats med en soffa och en fåtölj också här nere.


Jag antar att ni funderar hur det ser ut här då jag förklarar lite konstigt. Vi har ännu inte blivit klar med väggarna runt fönstren på övervåningen och därförkan vi inte heller bli klar med målningen här nere. Väggen hör liksom ihop med fönstrena?!?


Jag gjorde äntligen iordning ett litet bord för minnessaker för vår son Robin. Nu gäller det bara att hitta kartongen där vi har alla hans småsaker som betyder såååå mycket för oss.


Bordet kom väl till pass under vår trappa till övervåningen. Annars är det en plats som är mycket svårmöblerad. Några svarta enkla hyllor skall också sättas upp ovanför bordet.
Som ni ser står det en stor ful stereo bredvid bordet. Jag vill kasta den men mannen vägrar. Det var den stereon som Robin använde för 8 år sen. Mannen ska ställa den ute i sin lilla snickarbod då den blir klar.



När man skriver om saker som dessa så kommer det självklart upp en enorm saknad av vår son. Snart är det 8 år sedan han somnade in. Kan inte förstå vart tiden tagit vägen. Jag skäms att jag inte varit och gjort fint vid graven nu till denna höst. Jag ska iväg imorgon och inhandla en fin krans till Halloween och ställa där.

Bilden från graven är från förra hösten. Visst är det en fin sten?

Foto: Anette
Nu ska jag kika på hollywoodfruar.
Kramar Anette


söndag 24 oktober 2010

Höstdag

För några veckor sen var det strålande fint väder. Så där skönt och friskt i luften det bara kan vara en höstdag. Jag bestämde mig för att ta med hundarna på en promenad och knäppa lite fina höstkort. Jag gick min vanliga runda i skogen och hundarna trivdes som bara den, och jag med måste jag tillägga. Ville verkligen försöka ta fina foton, men det är svårt att få fram det rätta ljuset, men provade lite olika inställningar på kameran. Jag hade tur för ofta när jag tar kort så är alltid hundarna ivägen. Nu var de lite på sidan om så jag fick tid på mig att försöka hitta en bra vinkel.

Började med detta kort. Tyvärr kommer inte de rätta färgerna fram, det är väl det jag ska få lära mig på fotokursen som börjar på torsdag:)


Fortsätter att gå en bit och hundarna håller sig även borta nu. Tar några kort med trädstamen som fokus. Glömde i min iver bort att just det här trädet har min minsta hund Milton en mycket förkärlek till.
När matte äntligen är färdig med sitt fotande så tittar min söta hund, inte lika söt längre, på mig med lite skamsen blick. Shit, tänker jag, hur dum får jag vara. Vid just det här trädet finns det en hög av, jag vet inte vad, men något riktigt äckligt är det. Varje gång vi är ute får jag gå en omväg upp i skogen för att inte Milton ska komma åt det äckliga. Nu när jag var upptagen med att fota passade han såklart på. Han rullade sig i skiten! Vad är det som gör att hundar ÄLSKAR att rulla sig i skit? Jag kan bara inte förstå det.
Den mysiga promenaden var slut, det var bara att gå hem och ställa honom i duschen.
Gott luktade han efter en timme och söt så matte snabbt glömde irritationen en stund tidigare.

Foto: Anette
Nu ska jag ta och ringa mitt arbete. Det blir sjukskrivning för mig, minst två dagar framåt. Har feber, värk i kroppen och tappat rösten. Inte så bra när man är lärare:)
Ha det så bra.
Kramar Anette


söndag 17 oktober 2010

Hus och entrédörr

Här kommer lite blider från vårt bygge. Jag är otroligt höjdrädd och det kan ni kanske se på målningen. Jag står gärna med båda fötterna på jorden, inte bara vid ett tillfälle:)
Nu börjar det bli så kallt ute att jag inte vet om vi kommer att kunna måla klart huset innan vintern. I värsta fall får det se ut så här till våren kommer :(

Jag har också gjord klart vårt entréfönster. Jag tog vanlig fönsterfilm, tror jag det heter, och skar ut våra bokstäver i efternamnet. Tyvärr så syns det inte så bra på fotona hur det blev. Visar er ändå hur det blev.





Foto: Anette
Snart kommer vi att få hem internet. Sitter just nu med dotterns internet som jag lånade hem. Det är just därför som jag gör så få inlägg just nu. Mycket händer med vårt hus just nu och jag ska visa er allt då internet fungerar som det ska. Jag fotar allt så datan är laddad med alla foton från vårt husbygge.
Ha en bra söndag. Jag ska själv åka in med dottern till stan och handla lite inredningsgrejor som saknas här hemma.
Kramar Anette





söndag 3 oktober 2010

Hantverkare :)

Idag är det söndag. Sista lediga dagen innan ny vecka tar fart. Har nu gjort beställningar på smyckesdelar. Börjar bli mycket nu:)

Igår skulle det ha kommit hem en kille till oss och satt dit fönsterbläck, tror det heter så, runt våra fönster. När man bygger hus så är det så härligt för varje grej som blir klar. Man kan liksom koppla av och se fram emot nästa sak man kan stryka från listan. Klockan 12 skulle hantverkaren komma. Tror ni det kom någon? Nej, såklart, eller vad ska man säga. Mannen ringde hantverkaren men fick inget svar. Skickade ett sms och fick ett svar direkt. Konstigt att han inte svarade en minut innan då mannen ringde!!!. Fick ett mycket konstigt svar på sms:et. Hantverkaren hade gjort klart alla fönsterbläck och även knäckt till plåten som skulle sitta runt våra tre runda fönster. Men, hans chef hade trott att dessa färdiga fönsterbläck var skrot och hade kastat allt. Vet väl inte riktigt om jag ska tro på det. Han lovade att åka till firman och göra nya under söndagen, idag alltså. När han kommer nästa gång vet vi inte. Så vi fortsätter att ha det ofärdigt runt våra fönster.

Ni märker att jag är irriterad, kan man bli annat?

Visar några bilder från hur vår entrè såg ut innan vi la dit golv.






Foto: Anette
Ska nu piffa upp entrén med lite blommor och lyktor så visar jag mera bilder sen. Förhoppningsvis har då hantverkaren varit här och gjort sitt jobb och då kommer det runda fönstret att framträda bättre.

Ha en bra dag. Nu ska jag ut och städa på tomten. Senare idag är det kalas.

Kramar Anette