onsdag 9 november 2011

Före och efter

Enkelt och billigt med Clamps

Nu har vi ÄNTLIGEN tagit tag i vår skohög. Det som saknades för att vi skulle kunna göra detta var 4 ynka skruvar. Dessa fanns bara på IKEA och för att hämta 4 skruvar åker inte jag 6 mil tur och retur bara så där ändå.
Ni ser två före bilder på vilken ordning vi hade i vår garderob på de stövlar vi använder mest, resten ligger tyvärr i en papperssäck. Jag vet, det är inte bra men vad ska man göra då det inte finns plats och inte ett enda förråd i vårt hus?
Som ni ser ligger stövlarna huller om buller i en hög. Hatade verkligen att öppna skjutdörren till denna garderob. Som tur var så skulle dottern öppna ett UF, ungdomsföretag genom skolan, och kom på ideén att börja sälja dessa stövelnypor, Clamps. (Hennes hemsida öppnas troligtvis på fredag:)
Milton som ÄLSKAR stövlar och speciellt skosnören var inte sen att hänga på. Han är så medveten att man inte får bita sönder skosnörena men kan inte låta bli, i alla fall då matte eller husse, eller någon annan som kommer och hälsar på inte ser, att smaka lite på dem och gärna flisa sönder dem i hundra bitar:( Senast imorse då jag skulle ta mina nya svarta höga stövlar var det bara att ställa tillbaka dem. Under kvällen igår hade han tydligen hoppat upp på vårt skoställ i hallen och smakat lite. Tyvärr på fel ställe, längst nere på skon så det var bara att ställa tillbaka stövlarna och tänka om. Hoppas det finns så långa skosnören att få tag i.
Här har vi helt enkelt satt upp en vanlig klädstång i garderoben, fast på låg höjd. Bara att fästa stövlarna i nypan och hänga upp, lätt som en plätt. De stövlarna med lägre skaft får stå kvar.
Än så länge, då vi inte har något förråd, får vi lov att använda halva delen till annat, som tex flytvästar och jackor. Vill man så kan man såklart sätta klädstänger i hela garderoben, det beror ju på hur många stövlar man har.
Foto: Anette
Så om ni är intresserad och vill inhandla några "nypor" kan ni antingen förbeställa via mig eller vänta tills jag lägger ut dotterns hemsideadress. Nyporna kommer att kosta 25 kr/st eller 100 kr för 5. En billig peng för att få ordning i garderoben och dessutom bevara stövlarna längre:)

måndag 7 november 2011

Sakta med säkert

Vårt husbygge går sakta med säkert framåt. Ibland kommer jag på mig själv med att säga rust men det är det inte egentligen. Vi bygger och tapetserar för första gången då vi gör något eftersom huset är nytt. Ja, jag har faktiskt inte målat eller tapetserat mer än en gång, än måste jag tillägga:) Jag är ganska ombytlig av mig och nu har vi bott i huset i ett och ett halvt år och fortfarande har vi det som då vi flyttade in. Jag letar just nu efter en snygg tapet vi ska ha på en vägg nere i köket. En tapet som ska sitta ovanför diskbänken. Vi har länge varit inne på kakel men jag såg på en blogg att man kan tapetsera och måla över med möbellack för att få en avtorkbar yta. Detta istället för att sätta dit en glasskiva, budgetvariant alltså. Vi valde att göra så för med en glasskiva skulle det bli så många skarver och hål i väggen. Nu kan vi tapetsera och det känns färdigt och under tiden fundera på vilket kakel vi vill ha. Jag ändrar mig lite titt som tätt så därför detta val.
Idag medan jag var på jobbet har mannen påbörjat vårt trappräcke igen. Vi har fått hem stolparna och sprayat dem svarta, nu har också de fått sin plats i trappan. Några stolpar är kvar och där måste mannen bygga lite till innan vi kan sätta dit dem. Nu är det alltså dags att mäta hur långt rep vi behöver beställa. Det ska såklart vara lika svart rep vi har mot väggen. Sedan är det svarta vajrar, heter det så?, som ska sitta i stolparna. Äntligen kanske man inom kort kan lägga denna bit åt sidan. Det här är saker jag inte kan göra och då är det så frustrerande att det tar tid, jag kan inte påverka. Kanske känner ni igen er? Det är mycket man vill göra, eller rättare sagt få klart, men man kan inte själv, av ren okunskap.
Så här ser alltså stolparna ut som sitter i trappan. Överst ska det sitta ett svart rep och i de små hålen i stolparna vajer.
Foto: Anette
Nu ska jag kika lite på fotbollsgalan som är på tv.
Kram

lördag 5 november 2011

Halloween

Godkväll på er alla!
Många av er, antar jag, har fullt upp med firandet av Alla helgonadagen. Själv sitter jag framför tv:n och kikar på "Så mycket bättre" (mannen jobbar och dottern ska på partaj). I kvällens program är det Eva Dahlgren som är huvudperson. Mycket känsligt blev det när de visade ett avsnitt om Anna Lindh och då hon dog så tragiskt.
För mig är INTE Alla helgonadagen en partydag eller festdag. Vi har varit och tänt ljus vid vår sons grav. Helt magiskt så vackert det är på kyrkogårdarna nu i helgen. Vi har tänt flera ljus hos Robin och självklart tänker man lite extra på honom en helg som denna. Jag tog några foton vid graven men det var svårt då jag är usel på att fota då det är nattsvart ute. Önskade jag hade kunnat fota över hela kyrkogården.
Foto: Anette
Nu ska jag se slutet av tv programmet och sedan måste jag ta tag i lite beställningar som ligger och väntar. Roligare än så blir inte min kväll, men jag är nöjd ändå.
Kram

fredag 4 november 2011

Samarbete med smycken

Nu kan jag avslöja mitt samarbete. Det är den otroligt gulliga tjejen, Anna Åberg, med bloggen Starwoman som har designat ett armband i silver.
Anna blev jättenöjd med armbandet som hon själv ritade och därefter mailade hon över ritningen till mig. Jag knåpade då ihop armbandet och som sagt, hon är nöjd och då är jag det också:)
Armbandet kommer såklart att säljas i min shop, piffa.dinstudio.se
Bild lånad från Starwomans blogg genom Bloggfamiljen
Foto: Anette
Stort TACK Anna, du är en supertjej.
Kram

onsdag 2 november 2011

Ny header

Sitter här, nästan mitt i natten, och ändrar bilden på min blogg. Kändes ju lite " fel" med vacker sommarblomma nu när det är höst och snart även vinter.
Idag har jag jobbat hemifrån. Skönt att slippa åka till jobbet då jag kan göra exakt samma sak hemma. Har suttit och rättat 70 prov där eleverna har skrivit om näringslära. Har nu uppgifter som 9:orna har lämnat in som ska rättas och vara klara innan måndag.
Imorgon hinner jag dock inte rätta några uppgifter för jag och dottern åker till Uppsala på en liten shoppingtur. Det blev Uppsala och inte Stockholm denna gång. Anledningen till det är att jag ska på mammografi i Uppsala och då passar vi på att shoppa i denna stad samtidigt. Jag pluggade även här, både under mitt första år på gymnasiet men också då jag pluggade på universitetet till HK lärare. Jag har trots det aldrig känt mig "hemma" i staden, vet inte vad det beror på. Ja, jag har ju inte bott här, mer än på ett elevhem då förstås då jag var 16 år. Då var vi så unga att vi inte kunde delta i studentstaden som många andra gör, dvs att festa. När jag senare pluggade till lärare hade jag familj och var inte intresserad av stadens kvällsliv:) Kanske också därför som jag aldrig riktigt har kommit "in i staden".
Idag har jag skickat iväg ett smycke till en känd bloggerska:) Hon har själv ritat designen på smycket, ett armband i silver, och jag är såååå nervös vad hon ska tycka om det. Förhoppningsvis landar det i hennes postlåda imorgon och jag får återkoppling från henne.
Jag väntar med att lägga ut bilden på armbandet tills hon har fått det:)
Jag har nu ikväll bokat biljetter till en storseans. Det blir ett julevent med julfika på Folkets hus i Gävle den 4 december. Det är den numera kända Pierre Hesselbrandt, som också medverkar i Det okända på tv, som kommer att ha storseansen. Jag har tidigare här på bloggen berättat om att vi har varit på seans och fått kontakt med vår son Robin. I måndags var jag på en kurs med några arbetskamrater, som jobbar på andra skolor i kommunen, och rätt som det var så sa en av tjejerna: det är en kille här. Det är nog min son Robin, sa jag. Ja, det är en kille i den här längden, sa hon och visade med sin hand. Hon hade då inte en aning om att jag har mist ett barn. Självklart blev det mycket prat om det andliga och denna tjej har gått på 5 olika kurser hos Pierre för att lära sig att öppna upp sig och få kontakt med andrevärlden. Mycket spännande tycker jag.
Mer om det en annan gång. Idag bjuder jag inte på några bilder för jag kan helt enkelt inte lägga in några. Något strular och jag vet inte vad det är. Jag säger som min arbetskamrat, det är nåt i cybervärlden.
Kram