söndag 29 april 2012

Sommarvärme

Vaknar kl. 07.00 till ett strålande väder. Resten av familjen sover. Jag kan riktigt höra lugnet. Det enda som hörs är Wilmas snarkningar (det är hon duktig på) och fåglarnas kvitter. Kikar runt på nätet och hittar inspiration, både vad gäller hemmet och mode. Ska nu ta en skön promenad i skogen, så härligt.
Plockade lite vårblommor igår. Älskar att plocka blommor!


Foto: Anette

Nu ska jag ut och få lite vår/sommar inspiration.
Ha en underbar dag.
Kram

fredag 27 april 2012

Sovrum med hotellkänsla

Ett rum här hemma som jag är riktigt missnöjd med är vårt sovrum. Just nu är det vårt förvaringsrum, eller rättare sagt vårt förråd. Vi har inte ett enda förråd, garderob eller något ställe att ställa våra prylar på. Har man inte haft det så kan man inte föreställa sig så drygt det är. I grunden är jag pedant.Blir tokig om inte saker ligger där de ska. Nu har vi kartonger, tidningar, smålådor osv i högar och staplar efter väggarna i sovrummet. Även utrymmet under sängen använder vi som förvaringsplats. Huset vi bor i är bara 60 kvadrat plus övervåningen som är ca 30 kvadrat. Tidigare bodde vi på 150 kvadrat med lika stort källarutrymme. Vi har stått på bakluckeloppisar, sålt varor på Blocket och skänk massor till Röda korset. Men hur mycket man än gör sig av med har man alltid saker kvar som man inte alltid använder, som man då vanligtvis ställer i ett förråd.
I helgen ska G börja ställa ut sten, eller vad det nu heter på byggspråk,och väga in för grunden till vårt efterlängtade förråd. Mannen vill nog mest ha ett förråd för att slippa höra mitt gnäll, inte för att han lider av stöket här hemma:)
Jag drömmer om ett sovrum med hotellkänsla. Ett sovrum som andas lugn. Har hittat massor av inspiration och vill dela med mig av lite fina foton. En sängstomme eller sänggavel måste vi också införskaffa men jag vet bara inte vilken stil jag vill ha ännu. Det finns ju så mycket fint och alla stilar har ju sin charm.





Bilder lånade från Sköna hem

I morgon ska jag och G in till stan en sväng. Gå på loppis är ett måste på lördagarna. Förra lördagen inhandlade jag en liten nätt gammal 3 lådig byrå för 200 kr. Den ska målas svart och sedan ska jag försöka hitta en järnsäng till vårt lilla gäst/barn/pysselrum. Vill tapetsera om och ha en gammal romantisk stil i det lilla rummet.

Kramar från mig

söndag 22 april 2012

Nya namnsmycken

Några silverarmband jag gjort under helgen

Vädret har inte bjudit på någon positiv överraskning i helgen. Mannen har jobbat och dottern har varit på vift. Jag passade därför på att beta av några av smyckesbeställningarna jag har.
En tjej i Norge beställde ett armband i äkta silver med tre stansbara ringar och några få sötvattenpärlor. Det är alltid lite pirrigt att skicka iväg ett smycke där beställaren endast har en bild i huvudet på hur smycket ska se ut och jag ska då försöka förverkliga denna idé. Hoppas i alla fall att hon blir nöjd, smycket ser ni nedan.


 Passade även på att testa detta armband med endast två ringar. Jag skulle nog föreslå att man sätter ringarna tätare ihop om man vill ha två ringar.


Vet inte om Blogspot har börjat med något nytt men där jag nu skriver in min text och lägger ut bilder ser inte alls ut som tidigare. Jag började skriva min text och skulle sedan lägga ut bilderna, som jag alltid gör, men då försvann texten. Ska bli spännande att se hur detta ser ut nör jag klickar på publicera. Jag gör det nu och hoppas att detta kommer att se ut som det också gör på denna sida.

Kram

tisdag 17 april 2012

SPA

Så underbart snyggt , stilrent och fräscht!
Bilder lånade från http://lundinsnyahus.blogspot.se
Vi vill ha ett SPA! Helst nu med en gång. Jag och G var på trädgårdsmässan i Stockholm i helgen som var, och skulle kika på ett spa som vi såg förra året. Vi hade längtat efter denna resa ett par månader för att snart kunna börja planera för vår trädgård med spa.
Väl på plats blev vi jättebesviken. En enda leverantör av spa fanns på plats och då var det såklart inte det vi är ute efter. Annars fanns det inte mycket på mässan som föll oss i smaken. Massor av plantor och lite inredningssaker till trädgård och altan men inte något speciellt nytt för oss.
Vi får alltså leta vidare på annat håll. Tyckte bara att detta var ett bra tillfälle då de förra året hade bra erbjudanden på dessa.
Jag har haft en favoritblogg, hon bloggar inte längre, och den bloggen heter Lundins nya hem. Deras hem är så otroligt fint, helt i min smak, med en underbar stor altan med spa. Vi funderar på att göra något liknande här hemma. Skulle vara så mysigt att ligga i ett varmt och skönt bubbelbad och samtidigt kika ut över Bodaån:)Även vintertid skulle ett spa vara så skönt för min kropp (har fibromyalgi). När det värker i lederna så kan man lägga sig i ett bad som är ca 38-39 grader varmt, så underbart.
Idag visar jag några inspirationsbilder från min favoritblogg. Jag vet inte om jag får låna bilderna men jag ska maila henne omgående efter detta inlägg och berätta att jag lånat dem.
Nu är det hockey IGEN! I tisdags gick det ju inte vägen för Brynäs så nu håller vi tummarna igen!
Kram

söndag 15 april 2012

Lexington

Det blev några dagars blogguppehåll. Har varit en sväng till Stockholm på trädgårdsmässa och även varit och lyssnat på en kompis dotter som sjunger med Helges här i Gävle. I fredags var det final i Helges Talangjakt 2012. Dessa ungdomar är så fantastiskt duktiga, vilka röster. Paulina Jonsson, som då är min kompis dotter, sjöng nu ikväll innan hockeymatchen med Brynäs mot Skellefteå. Vilken röst, måste ha varit en härlig känsla för henne att sjunga inför fullsatt arena:)
Paketet som jag köpte till den lille killen i magen, mitt blivande barnbarn, var alltså ett set med sängkläder från Lexington. Mamma Josefin blev glad och kan nu bocka av en sak från inköpslistan:)
Nu är det sista perioden i hockey och nu håller vi tummarna att det blir GULD.
Kram

torsdag 12 april 2012

Klick klick

När jag såg denna kudde fanns det ingen tvekan, den var min. Jag visste väl att Robin, vår ängel, hittar oss var vi än är någonstans:)
Sitter i soffan och alldeles strax börjar matchem med Brynäs mot Skellefteå. Mannen är på matchen så jag sitter hemma ensam. Känner mig dock inte ensam eftersom tv:n står på och datorn har jag i knä:)
Har en längre tid saknat fina kuddar till vår soffa och nu äntligen har jag klickat hem några. Hittade jättefina i svart och vitt hos både Ellos och Jotex till finfina rabatter. Snabb leveranstid var det också så under nästa vecka kommer de på posten.
Självklart måste jag köpa denna, A som i Anette:)
Foton lånade från Ellos och Jotex
Nu börjar matchen så nu säger jag på återseende.
Kram

tisdag 10 april 2012

Tidningsannonser

Har ni tänk på så mycket pengar man kan spara genom att läsa tidningsannonserna? Min man har inte förstått det där riktigt:) Idag såg jag en annons i tidningen att det var 50%rabatt på allt i en butik i Valbo köpcentrum. I just den här butiken har jag tidigare spanat in en sak som jag skulle köpa till mitt kommande barnbarn. Eftersom att jag vet, av tidigare erfarenhet, att det tar slut snabbt åkte jag dit på förmiddagen. Jag hade tur, det fanns bara ett enda set fanns kvar.
Eftersom jag inte vill avslöja ännu vad det är så skriver jag lite hemlighetsfullt:) När de blivande föräldrarna har öppnat paketet ska jag visa er vad det är i paketet.
En liten tjuvtitt ska ni ändå få. Kan ni gissa vad det är i paketet?
Nu ska jag åka hem till turturduvorna och lämna paketet. De måste såklart få det redan nu så de inte inhandlar dubbelt.
Kram

måndag 9 april 2012

Svarta korgstolar

Omålad korgstol
ÄNTLIGEN lägger jag ut några bilder på de korgstolar jag berättade om i ett tidigare inlägg. Jag köpte båda två på loppis för 120 kr, superbra pris med tanke på att de är hela och stadiga. Nu ska dom bara piffas med en kudde och varsin fårskinnsfäll. Hoppas hitta två sådana då jag och G åker till Skottland i maj.




Foto: Anette
Stolarna ska sprayas en gång till för det skiner igenom lite brunt på några ställen. Eftersom vi inte har något förråd måste jag göra det då det är bra väder, alltså inte kallgrader, inte blåsigt och helst inte full sol. Hoppas att lagom väder inträffar någon gång denna vecka då jag är ledig:)
Blir det bra väder ska jag också hjälpa sonen och hans tjej att tvätta fönstrena. Våra fönster såg riktigt gräsliga ut här så idag innan vår påskmiddag tvättade jag av dem som snabbast.
Kram

söndag 8 april 2012

Om allt och inget

Påsken har gått i en rasande fart och snart är den slut. Har inte orkat lägga in några bilder från min kamera till datorn, det får bli imorgon. Då ska jag också visa er hur korgstolarna blev med svart färg (har äntligen fotat dem).
Idag åkte vi hem till ett par kompisar i Långsand och tog en promenad ner till vattnet. Självklart skulle vår Wilma bada (hon fick det egentligen inte). När hon vill något så får hon "knäck i lurarna" och drar iväg, hur mycket vi än ropar. Det var dock väldigt kallt i vattnet så hon gick bara i tills hon kände vattnet på magen, då kom hon upp igen (precis som matte).
Vi åkte sedan förbi sonen med familj för att hälsa på Hjalmar innan han ska till sin pappa i en vecka igen.
Eftersom våra barn är stora nu, snart 19 och 24 år, så är jag och mannen ofta hemma ensamma. Som tur är så bloggar min dotter också och genom den håller jag lite koll på vad hon gör:) Hittade en så fin bild på henne som hon tog igår innan middagen hos min pappa.


Foto taget av Amanda

Vi hörs av imorgon igen.
Kram

fredag 6 april 2012

Campadre

Passa på att fynda!
Bild lånad från Campadre
Jag har tipsat om det förr och gör det igen:) Ni har väl inte missat nätsidan Campadre? Idag har jag fyndat två lampor till vårt sovrum. Har länge varit ute efter ett par lampor men har inte riktigt vetat vilka jag vill ha. Nu fanns de där, ett par vägglampor i svart av märket Herstal. Lamporna heter Soul Flexspot och fyndpriset är 199 kr/st istället för 479 kr/st. Varje dag finns nya erbjudanden av olika varor som tex Uggs, Odd Molly eller Orrefors. Det finns alltså i alla olika kategorier som heminredning, kläder, smycken osv.
Nu ska jag ta tag i dagen och handla, städa och sen piffa iordning mig för en 50 års fest i Uppsala.
Kram

onsdag 4 april 2012

Snart påsk och räv

Snart, bara en arbetsdag kvar, sen är det påsklov i 10 dagar. Såååå skönt! Ska ta långa promenader, simma och pyssla här hemma.
Inatt vaknade jag av att hundarna skällde som attan. Märkte att det inte var deras vanliga skall så jag var tvungen att gå ner och titta. Vi har otroligt mycket råddjur där vi bor så jag jag tänkte att det var det som dom såg. Kommer ner och tittar ut och där mitt på gården, några meter från fönstret, står en jättefin räv. Inte det minsta stressad är den utan tittar lugnt in på hundarna. Undrar vad den tänkte, lite nattmat kanske? Undrar också vad mina hundar tänkte, en katt att leka med? Den lommade i alla fall iväg och jag fick gå upp och sova någon timme till innan klockan ringde.
Nu väntar en prommis med hundarna sen ska jag ägna någon timme åt inredningstidningar och bara drömma mig bort.
Kram

söndag 1 april 2012

Loppis

Igår var jag med sonen och hans underbart fina Josefin på loppis i Gävle. Efter några minuter i affären såg jag en Howard soffa. Tankarna började snurra, var ska jag kunna ha den nånstans? Nej, Amanda har redan en soffa, i lägenheten - som vi inte skaffat ännu eller.... Nej, det var bara att inse att vi inte hade någonstans att ställa den. Berättade för sonen om soffan jag sett och dom båda kikade på den. Även Josefin blev intresserad och hon slog till och köpte den. Sonen ville mest köpa den för att sedan sälja den och tjäna en liten slant:) Som tur är så får vi tjejer ganska ofta vår vilja igenom och så även denna gång. Josefin får behålla soffan och den andra dom hande är redan såld. Priset då kanske ni undrar? 650 kr, kan ni fatta vad billigt, årets fynd. Tyget var dessutom avtagbart och går att tvätta.
Om du läser det här Josefin, ursäkta att jag lånade din bild men jag kunde inte hålla mig från att berätta om kapet.
Själv köpte jag en Ittala ljuslykta och en liten skål i kristall, båda för 90 kr. Loppis är roligt, längtar till i sommar då man kan ta en tur med bilen och fynda på alla olika gårdsloppisar som finns utmed vägarna.
Nu ska jag fortsätta titta på Brynäsmatchen. Det blev precis mål till Brynäs, yes.

Kram