fredag 29 mars 2013

Påsk och utan dator

Här är påsken i full fart. Mannen har förberett janssons frestelse och en god ost och tomatsallad. Ägghalvorna förberedde jag och strax ska även efterrätten göras klar. Imorgon blir det påskmiddag med den traditionella påskmaten och sedan ska vi också grilla, både oxfilé och kyckling.

Nu har jag ledigt från skolan och eleverna i 10 dagar, känns sååå himla skönt. Jag ska träna, vila och bara pyssla här hemma. En dag åker vi också till Stockholm för att leta efter en balklänning till dottern. Balen är i maj så det gäller att vara ute i god tid för att hitta just DEN DÄR klänningen. Vi ska också besöka Furniture box för där har jag sett köksstolar som jag är sugen på att inhandla. Måste provsitta dem innan vi beställer hem. Skulle ju vara tråkigt att få hem 6 stolar som inte är sköna att sitta på.
Vår dator är på lagning, igen. Skulle som vanligt gå ut på nätet men skärmen var bara svart. Som tur var så går det att fixa den och alla korten kan räddas:) Tänk att jag aldrig lär mig, måste börja spara ner korten med jämna mellanrum på ett usb minne. Därför har jag inte heller kunnat blogga något, tråkigt att göra det utan foton. Har nu en lånedator, därav detta inlägg.
 
Nu ska vi bänka oss framför tv:n och kika på Lets dance.
 
Kram och ha en fortsatt trevlig långfredag.

söndag 24 mars 2013

Hanhundar tillsammans, aldrig mer

Är det något jag har bestämt så är det att aldrig mer ha två hanhundar. Vi har tagit över dotterns lilla söta Mani eftersom hon blev allergisk. Sen tidigare hade vi redan två hundar, en tik och en hane. Alla hundar går för det mesta bra ihop, ibland ryker dock killarna ihop men det blir allt mer sällan. Det som är jobbigast är att Milton och Mani markerar sitt revir inomhus. Tror jag blir tokig! Ingen av dom ger sig heller hur mycket vi än säger till, fyar, låter dom gå ut m.m. Små skvättar lite här och där då man kommer hem från jobbet eller då man varit hemifrån ett tag. Någon enstaka gång har de markerat då vi sett men trots det slutar dom inte. Är det någon som har något tips hur man ska göra för att få dom att sluta så tar jag GÄRNA emot det. Den största hanen är kastrerad, vet inte om det kan hjälpa att kastrera den mindre också, vad tror ni? Ska till veterinären med Mani eftersom hans hörntand inte lossnar, så nu har han två. Ska då fråga om dom har nåt tips.
 
 Söt men inte då han markerar revir
 
Kaxiga Milton som nu, snart 5 år, äntligen börjar lugna ner sig. Om en hund kan ha ADHD så har han det:)
 
Helgen som varit skulle jag ha tillbringat med goda vänner i Norrtälje. Tyvärr blev jag dålig och kunde inte vara med:( Snart är det dags för nästa tjejträff så jag har i alla fall något att se fram emot.
Känner mig bättre idag och ska nu bege mig iväg för ett träningspass.
 
Kram

måndag 18 mars 2013

Nu har dom kommit

För några dagar sedan landade dom i vår brevlåda, Happy lights som jag tidigare berättade om. Jag blev jättenöjd med dem, hade bara sett dem på bild innan. Ljuset i hallen blir jättefint på kvällen då mörkret faller.
 


 
Jag har inte bestämt ännu om lamporna ska få hänga på båda sidor om stegen, som de gör nu, eller på bara ena sidan. Om jag känner mig själv rätt kommer jag att prova mig fram ett antal gånger innan jag bestämt mig:)

Det blev en dag hemma från jobbet idag, inte för att magen krånglade, utan för en hals som började göra ont och jag trodde under natten att det var halsfluss på gång. I eftermiddag har det känts bättre så med någon Ipren ska jag väl klara jobbet imorgon.

Kram

söndag 17 mars 2013

Myskväll med familjen

Ikväll åkte vi allihopa in till Gävle och hälsade på Amanda. Såklart kunde jag inte låta kameran vara hemma:) Edvin är alltid så glad, alltid på strålande humör med största leendet. Mår man lite dåligt ska man träffa honom, en riktig liten vitaminkick.
 
Här är det Amanda och Edvin som gosar. Mycket stolt faster.
 
 Familjen Smideborg/Berglund. Lyckliga föräldrar till busfröet.
 

 Lite suddiga bilder pga att jag inte tog med blixt och då lär ju den man knäpper kortet på helst sitta still:)
 

Vi tog med pizza och en kladdkaka och åt gott. Tyvärr tycker inte min mage detsamma så nu väntar en jobbig natt med magsmärtor. Att jag aldrig lär mig.
 
Jätteroligt att så många kikar in, det gör ju automatiskt att man vill fortsätta blogga.
 
Kram

torsdag 14 mars 2013

Längtar till sommar

Som jag berättade igår åkte maken till Uppsala för att möjligtvis investera i en sak. Jag ville inte skriva vad igår eftersom detta inte var klart. Idag kom han hem som ägare av en spritt nu båt, Ryds 478 GTI med ny 50 hk motor. Jag lånade bilderna från Josefins blogg eftersom båten är för montering just nu av motorn och vi får hämta hem den om ca 1 vecka. Nu längtar vi som bara den efter sommar. Vi håller också tummarna att sommaren blir bra så vi kan ta många och långa båtturer.
 

 
Nu blir det hockeykväll och vi håller även där tummarna att Brynäs vinner:)
 
Kram

onsdag 13 mars 2013

Mössor från Minimössa design

Måste bara tipsa om fina Josefin som precis har startat upp ett eget märke och syr olika saker, tex mössor, till både vuxna och barn. Mössorna kan man själv välja både färg, tryck, mönster m.m. på. Bara att kombinera ihop det man själv tycker är fint och beställa så syr hon och skickar efter ungefär en vecka. Även haklappar till de små finns. Hon är så otroligt duktig och jag har försökt att spara ner bilder för att visa er här. Vet inte om bilderna på något sätt är låsta för det går inte att spara ner dem. Därför får ni själva gå in på hennes sida och kika. Den heter Minimössa design (klicka på länken så kommer du direkt dit).
De enda bilderna som gick att spara ner är dessa två nedan. Självklart har lilla Edvin en mössa från mamma:)
 
 
 
Glada designern Josefin och Edvin. Inte konstigt med tanke på vad de precis har inhandlat. Nu har även maken blivit sugen på det dom har köpt så imorgon far han iväg till Uppsala också:)
 
Imorgon står det jobb på schemat. Har lektioner på förmiddagen och utvecklingssamtal på eftermiddagen. Fullspäckat med andra ord. På kvällen blir det träning igen. Det blir mindre träning de veckor vi har barnen men desto mer då vi är barnlediga. Försöker att hinna med 5-6 träningar i veckan då.
 
Kram och kika in på hennes sida, ni kommer inte att ångra er!

måndag 11 mars 2013

Resa

Vi är så himla sugen på att boka en resa nu till våren. Helst av allt skulle jag vilja åka till Alicante men hittar inga bra resor dit just då vi vill/kan åka. Har istället hittat en resa till Turkiet och Side. Vi har varit i Turkiet flera gånger men då i Alania. Det som är tråkigt med Alania är badet tycker jag. Jag vill helst ha riktigt fin och mjuk sand, inte stenigt så man måste ha badtofflor ända ner till vattnet.
 
Barcelona är en underbar stad. Här kan jag tänka mig att skaffa en lägenhet om ett par år.

 London är också mysigt. Men resan vi vill åka på i maj ska vara en sol och badresa.
 
 Rimini var verkligen en överraskning. Så himla fin och härlig badstrand. Dock hade dottern lite tråkigt, alldeles för lite party:)
 
Även Scottland var en positiv överraskning. Vi var där i maj förra året och hade strålande sol och 25 grader varmt.
 
Snart dags att boka. Resorna går som smör i solsken.
 
Kram

lördag 9 mars 2013

Recept på citronfromage

Förra helgen gjorde jag en supergod och syrlig efterrätt, citronfromage.
Om ni inte har gjort den tidigare så testa, en riktig favorit här hemma.
Receptet kommer nedan.
 
 

Så här gör du:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner hälften av sockret
Vispa äggulorna i en annan bunke och resten av sockret till en porös smet och tillsätt citronskalet
Koka upp citronsaften i en liten kastrull och tag av från värmen. Lägg i de mjuka gelantinbladen i citronsaften, rör om och låt svalna. Rör sedan ner citronsaften i äggulesmeten
Vispa grädden och blanda ner den i äggulesmeten
Rör om så att allt blandas och vänd sist ner den vispade äggvitan i äggulesmeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
Fördela i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar.
Riv över mörk choklad
 
Ett litet tips från mig en sen lördagskväll.
Kram


torsdag 7 mars 2013

Campadre och Syster P

Varje morgon kl. 07.00 kikar jag in på Campadres sida för att fynda. Såklart fyndar jag inte varje dag men emellanåt blir det någon sak som jag bara MÅSTE beställa. Imorse var en sådan morgon, då jag fyndade. Det blev ett impulsköp som jag inte kunde låta bli. Jag klickade hem en liten mobilväska i skinn från Syster P. Jag hann få tag i en svart innan den var slut. Ibland gäller det att klicka snabbt för vissa saker tar slut inom någon minut. Denna lilla mobilväska är som sagt i skinn med ett innefoder. Det finns också ett litet fack på baksidan där man kan lägga kort och pengar. Fotot på den svarta lilla väskan fanns inte kvar så jag visar en bild i orange istället.

Jag har min Iphone med när jag undervisar eleverna i skolan. Vi har inga telefoner i klassrummet och eftersom jag inte får lämna HK salen med elever där inne är det för mig en säkerhet att ha mobilen med om något skulle hända. Ett vanligt klassrum får man som lärare lämna men inte en sal där det finns knivar osv. En gång svimmade en kille och slog sig illa så jag var tvungen att ringa ambulansen. Jag fick inte, och kunde inte heller, lämna salen och att be en elev först hämta en lärare och sedan ringa ambulans skulle ta allt för lång tid.
Nu får min Iphone alltså ligga i tryggt förvar i denna väska. Priset förresten, jag sa ju att det var ett fynd, 195 kr istället för 695 kr:)

Snart fredag, visst har veckan gått fort?

Kram

måndag 4 mars 2013

Bolasmycke och test

Oj så snabbt helgen gick!
Igår var vi på en tur med Ekerölinjen och tog med oss våra familjebarn (vi är familjehem varannan vecka), sonen med hustru och deras barn. Det var jättelite folk på båten  och det var så himla skönt. Full koll kunde vi ha på barnen och vi behövde inte slåss för att få ett bord. Bästa bordet fick vi precis intill lekhörnan:) På hemvägen åt vi smörgåsbord och för det billiga priset det är på maten är det faktiskt riktigt bra kvalité.
Vi hade såklart otur med vädret, det var snöstorm. Det gungade alltså ganska rejält då vi var på öppet vatten men vi klarade oss från att må dåligt.
 
 
Nu passar inte bilden i dagens inlägg in alls med det jag har skrivit om ovan:) Jag har bara testat lite funktioner i Photoscape, därmed Bolasmycket jag gjorde till Josefin, sonens tjej, då hon var gravid. Fotona är alltså helt oredigerade, bara ett test alltså.

Idag var första dagen på jobbet efter sportlovet. Vi hade studiedag och ägnade dagen till att skriva omdömen till eleverna. Känns skönt att jag nu jobbar endast 70% pch har färre elever. Tidigare då jag jobbade heltid hade jag varje termin 160 elever att skriva omdömen till, inte roligt. Nu var det endast ca 80 st, lite mer hanterbart. Dock blev jag inte klar med alla omdömen som jag hade räknat med så jag får fortsätta imorgon mellan lektionerna.

Nu ska jag kika in på era bloggar, har inte hunnit med det idag.

Kram

fredag 1 mars 2013

1 mars och fredag

Nu börjar sportlovet att lida mot sitt slut och så även det fina soliga vädret vi har haft denna vecka. Ska absolut inte klaga för sportlovet har varit lugnt och skönt och jag har hunnit med en hel del. Att det är den 1 mars idag gör inte saken sämre och dessutom är det fredag.
I vår hall har vi en hylla, som så många andra:). Jag är inte nöjd med den för dels är den svart, varenda dammkorn syns och den ser lite tråkig ut. Har funderat på vad jag ska göra för att få den "mjukare" och igår kom jag på det. Jag ska köpa så kallade Happy lights. Eftersom jag inte vill ha dom i endast vitt så finns det en färg som kallas Winter och där går färgerna i vit, beige, grå och brun. Tyvärr så verkar just den färgen vara slut precis överallt. På något ställe skulle de komma in i april, men det är ju en hel evighet tills dess. När jag kommer på nåt vill jag att det ska ske NU, helst redan igår.
 
Hyllan som den ser ut idag.
 
 Just denna färg på mina lampbollar vill jag ha, Winter.

Självklart har vi sparat den fina julklappen vi fick av sonen och sonhustrun förra julen. Den fick såklart en plats på hyllan med små favoritsaker. Vi fick då på julafton veta att vi skulle bli farmor och farfar. Hjälp, endast 42 år skulle jag vara då jag blev farmor första gången. Farmor låter ju gammalt och jag känner mig allt annat än gammal:) I den lilla lådan låg små tossor och ett kort där det stod att storken skulle komma i augusti -12.
 
Alldeles riktigt så kom också storken, den 8 augusti med världens sötaste lilla kille.
 
Nu ska jag förbereda fredagskvällen. Lite taccogratäng och en smaskig efterrätt som ikväll får bli en citronfromage med riven choklad, smaskens.
 
Kram och ha en mysig fredagskväll.