söndag 27 april 2008

Leilas Chocolates cupcakes - SUPERGODA

Idag bakade jag de underbart goda Chocolates cupcakes. Såg i morse Leila på morgontv och hon hade bakat dessa goda bakverk. Jag som älskar att baka gjorde slag i saken och bakade dem. Måste säga att jag blev glatt överraskad. Trodde att de skulle smaka som vanliga muffins med lite kräm på men ack vad jag bedrog mig. Det är bland det godaste i fikaväg jag någonsin har bakat.
Nedan ser ni hur resultatet blev. Ganska nöjd själv om jag får säga det.

Leila rekommenderade att använda den svarta formen med muffinsformar i för att muffinsen skulle hålla formen. Duktig som jag är så gör jag som Leila säger.

Kastrullen med smält choklad. Jag smakade bara lite.


Riktigt krämig smet. Hur god som helst.


Fyllde upp formarna till 2/3 delar.


I receptet stod det att det skulle bli 12 stycken men det var massor av smet över så jag tog även folieformar som har något stabilare kanter än de i papper. För mig blev det alltså 20 st muffins.

Smeten som ligger över muffinsen spritsade jag ut med en sprits. Tyvärr räckte smeten bara till 10 st muffins. Jag rekommenderar därför att göra dubbel sats av frostingen som den kallas (smeten över). Här är alltså resultatet. Jag hade inte så vackra rosor som Leila hade men jag dekorerade med sockerkulor med smak av jordgubb och sockerhjärtan. Det blev också gott och ser även lite festligt ut.

Receptet kommer här nedan.

Ingredienser
3 st ekologiska ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao av god kvalitet

1 st nypa salt

100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

0.5 dl kakao av god kvalitet

100 g phiadelphiaost

1 msk varmt kaffe

Strössel eller blommor till garnering

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

LYCKA TILL!

13 kommentarer:

  1. Oj oj, vad smarrigt det ser ut! Leila är bäst :)

    SvaraRadera
  2. Dette ser helt himmelsk ut - disse cupcakes må jeg prøve. Takk for oppskriften. Elsker slike småkaker til kaffen. Det er gode råvarer med i denne oppskriften, og da blir resultatet gjerne "helt himmelsk".

    Mange norske "kramar" herifrån ;-)

    SvaraRadera
  3. Mm det såg riktigt smarigt ut, tack för receptet! Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Mmm, det såg riktigt smarigt ut! Tack för receptet. Kram Sandra

    SvaraRadera
  5. Det låter ju jättegott. Och så fina du fått dem. Härligt.

    SvaraRadera
  6. Hon är helt galet bra på att baka! Men dina ser musiga ut de med. Kul med en resa på gång. Själv skall vi till Egypen i nästa vecka, men just nu längtar jag mest tills september - då blir det New York - det skall bli super kul!!!

    SvaraRadera
  7. Men hallå!! Du får inte visa mej såna här smarriga saker!! jag blir ju sååå sugen ju!!! Undrar om jag sja ge receptet till dottern..hahaha

    Hoppas du får en skön vecka!
    Kram Jessica

    SvaraRadera
  8. Dette ser jo helt himmelsk ut!
    Må nok prøve disse, tenker jeg :-)

    Klem herfra

    SvaraRadera
  9. Ser verkligen smarrigt ut. Jag köpte en muffinsplåt på Ikea igår. Tänkte att jag också skulle prova att göra dessa vackra bakverk någon dag. Kul att bjuda på något som är gott både för smaklökarna och ögonen =) Ha en trevlig dag! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Mums! Så gott det ser ut :)
    Tack för receptet!
    Kram.

    SvaraRadera
  11. Ser verkligen smaskigt ut!
    Jag fick hem den där kokboken i fredags, verkligen fina bilder och så mycket olika recept.

    Tack för din kommentar hos mig!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  12. åh smaskigt! förträngde genast min GI diet..:D

    SvaraRadera
  13. Mmmm...de ser verkligen goda ut!!!
    Jag rekomenderar Leilas nya bok, den är hur härlig som helst =)
    Mycket smarigt i den kan jag lova.

    Ha de!
    Benita - En Doft Av Lavendel

    SvaraRadera