Förra helgen gjorde jag en supergod och syrlig efterrätt, citronfromage.
Om ni inte har gjort den tidigare så testa, en riktig favorit här hemma.
Receptet kommer nedan.
Så här gör du:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner hälften av sockret
Vispa äggulorna i en annan bunke och resten av sockret till en porös smet och tillsätt citronskalet
Koka upp citronsaften i en liten kastrull och tag av från värmen. Lägg i de mjuka gelantinbladen i citronsaften, rör om och låt svalna. Rör sedan ner citronsaften i äggulesmeten
Vispa grädden och blanda ner den i äggulesmeten
Rör om så att allt blandas och vänd sist ner den vispade äggvitan i äggulesmeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
Fördela i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar.
Riv över mörk choklad
Kram
4 kommentarer:
men åh så gott:)
Åååh det verkar supergott, tusen tack för det receptet! Det ska jag prova nästa gång vi får gäster här hemma :)
Hoppas det blev bra med era lister! Nog vet jag hur det där brukar vara, lister är riktiga surdegar att få till, fniss :)
Kraaaaaaaaaaam aka
Det ska jag verkligen testa! Älskar allt med citron :)
Ha en fin kväll
Åh, vad det lät gott! kram Anita
Skicka en kommentar