tisdag 29 december 2009

Isolering pågår

Idag är det riktigt kallt här, ca 14 grader kallt. Mannen och sonen är ändå tappra och håller just nu på med isolering av vårt hus. Åkte dit en sväng idag och kikade. Egentligen är det helt idiotiskt att hålla på och bygga hus mitt i vintern. Kallt och blåsigt är ju inte direkt det optimala vädret för att bygga hus. Men har man som jag en envis man så spelar inte vädret någon roll. Så fort huset är isolerat ska vi ställa in byggfläktar och låta det torka någon månad innan vi fortsätter invändigt.


Under den tiden kommer vi troligtvis att flytta IGEN. Vi har tröttnat på lägenheten vi bor i nu. Själva lägenheten är ok men dom vi hyr av är inte det. Sedan i augusti har vi sagt till om en takkontakt som inte fungerar. Då man ska sätta i sladden så blixtrar det och ger ifrån sig stötar. Än så länge har ingen kommit och lagat detta. Vi har även en otroligt äcklig avloppslukt i hallen och i köket. Detta har vi nu sagt till om tre gånger, ingen har ens varit hit och kollat detta. Full hyra ska dom ändå ha. Vi har nu hittat en liten lägenhet på Söder här i Gävle, dock bara en 2:a men jättebra läge. Dottern ska flytta hemifrån i februari och därför kommer vi att ta denna lilla lägenhet. Tanken är att vi ska ha kvar lägenheten sen då huset är klart. Kan vara skönt att ha en lägenhet i stan så att man ibland kan sova i stan om man tex ska ut på middag. Även under vintrarna då det är mycket snö kan det vara bra att kunna bo i stan några veckor. Vi har väl länge tänkt i dom banorna, att ha ett hus vid vattnet och en lägenhet i stan, nu har den drömmen gått i uppfyllelse. Eller rättare sagt det målet. Man sätter ju upp vissa mål här i livet och detta var ett av våra mål vi hade, jag och mannen. Nu är det snart nästa mål vi ska ta tag i. Vad det är är än så länge en hemlighet:)


Oj, det blev längre än jag hade tänkt det här. Undrar om det är någon som har orkat läsa ända HIT?
Här kommer några bilder från huset idag.
Mannen och sonen i full färd med arbete.

Om ungefär ett halvår sitter vi i detta rum och äter mat och tittar ut över vattnet. Svårt att tro nu.

Foto: Anette
Som ni ser är korten mycket ljusa. Jag har köpt en ny kamera och tror att det är något fel på den. Alla kort man tar blir otroligt ljusa. Ska i morgon åka och lämna in den, hoppas jag får en lånekamera under tiden.
Kramar Anette

Inga kommentarer: