tisdag 25 oktober 2011

Reklam

Shit vad det var länge sen jag var in här. Har nästan glömt bort min egen blogg. Jag älskar verkligen att läsa andras bloggar. Så inspirerande och skönt att ibland drömma sig bort i modets värld:) Jag känner dock mer och mer att många bloggar endast skriver om vad man har handlat. Det blir en himla hysteri på att man ska handla de senaste och från det dyraste märket för att få flera att läsa bloggen. För något år sen var det en kvinna, som skrev en inredningsblogg, som berättade vad bloggen hade fört med sig. Mycket var såklart positivt med många nya vänner i bloggvärlden och mycket ideér och inspiration. Tyvärr hade kvinnan dragits med i att hela tiden ha nya saker att visa upp i sin blogg och hennes ekonomi blev därmed sämre och sämre. Det slutade med att hon tog lån för att ha råd att köpa nya saker att visa på bloggen. Ja, det är ju inte så man vill att det ska vara. Nu vet jag att många av de bloggar jag själv läser, har otroligt många besökare och därmed också får många varor av företag. Dock tycker jag att det kan vara ointressant att läsa om den ena Odd molly blusen efter den andra och inte något mer djup i bloggen. Ja, ja, jag tror ni vet hur jag menar. Lite svamel men ändå något som jag själv har funderat mycket på då det gäller bloggen. Vad är det man vill läsa och vem är det egentligen som läser ens blogg?
Jag vill idag titta in för att göra lite reklam för min dotter och hennes företag. Hon går på John Bauer gymnasiet i Gävle och ska precis starta upp sitt UF företag. Det var till en början svårt att veta vilken produkt hon skulle satsa på. Hon ville ju ha en vara som inte alla andra har. I samma veva var jag och handlade ett par stövlar med höga skaft och frågade i affären om de sålde själva nyporna som stövlarna hänger i. Det gjorde dom inte men hade haft många kunder som frågade efter det. Tyvärr är detta något som ofta endast skoaffärer har tillgång att köpa. Bra tänkte jag, där har vi dotternas affärsidé. Själv har jag ett antal stövlar hemma med höga skaft och hur förvarar jag dom? Jo, i en hög på golvet i garderoben. Hur snygg blir stövlarna efter tag av det???
Jag och dottern började leta och fann vad vi sökte:) Nu ska hon alltså börja sälja dessa nypor och jag har redan införskaffat mig flera stycken.
Hon kommer själv att starta upp en webbbutik och sälja över nätet.

3 kommentarer:

Tina // Peppar och Vanilj sa...

Tusen tack för din härliga kommentar! Ock kanske ännu mer tack för detta inlägg! Ett viktigt och klokt inlägg, du tar upp sådant som jag också känner och funderar på... Det gäller att hitta balansen i en blogg. Jag kan själv känna att jag vill visa nya bilder och kan ibland stressas av att inte lyckas få till mer...

Jag brukar tänka att jag ska blogga helt utan tvång och prestige!

Oj va smart att sälja dessa stövelklämmor! Hojta till när webbutiken öppnar =)

Kram Tina

Levindas Värld sa...

Hejsan!

Håller helt med dig om att jag söker något mer "djup" i en blogg än bara en blogg som visar upp nyshoppade grejer. Nog för att det är roligt att se hur andra personer har inrett och pyntat och piffat sina hem, men det kan man ju göra utan köphysterin. För min egen del skriver jag i bloggen främst för mig själv, som en dagbok om vad jag gör på min vardag blandat med lite inredning eftersom det ju tillhör mina intressen :-)

Men självklart är det roligt när andra läser ens blogg och man får nån kommentar här och var och då får kontakt med "sina läsare" och på det viset kan utbyta ideér, tankar osv. Och vem vet, ibland kan det ena leda till en riktig vänskap vilket jag tycker är roligt :-)

Förresten! Vilken otroligt bra affärsidé ni kom på! Toppen! Det är nog många som kommer vilja köpa dessa nypor, va roligt för dotter din att dra igång en sån bra affärsidé!

Må så gott!

Familjeliv sa...

Tack för din kommentar! Vilken bra idé med skonypor. Var kan man hitta dem?

Kram Kristin