söndag 28 juni 2009

Turkiet...

... är helt fantastiskt på många sätt och vis. Tyvärr tycker jag det är jättejobbigt att gå och handla. Man blir i stort sett inslängd i affärerna trots att man säger nejtack, bara titta, kommer tillbaka m.m. Mannen var så trött på detta så när jag och dottern gick i affärerna letade han snabbt upp en trottoarkant odyl. och satte sig och spelade på mobilen. Här i Sverige är man ju van vid att gå och titta och säga till då man behöver hjälp. Gick man väl in i en affär så hade man en person ett halvt steg bakom en hela tiden. Nej, Turkiet är fantastiskt men inte då det gäller att shoppa. Jag tycker det har blivit en enorm skillnad sedan vi var här för 6 år sedan.

Fördelen kanske ändå var att man kunde få tag i kläder i alla möjliga storlekar. Det kunde man inte i Thailand. Där ska man gärna vara pygme för att kunna få på sig dom kläderna. Den största tröjan vi såg var i alla fall denna på bilden nedan.

Några saker var desto mer uppskattat. Som t ex då jag och dottern gick och fick nagelförlängning. Tänk att man sitter med båda händerna rakt ut i luften och två personer fixar naglarna. Bara att njuta och se på:)

Kvällarna ägnade vi åt att smaka på olika drinkar. Jag som inte tycker om någonting med alkohol i tyckte mest att det smakade sprit om alla drinkar. Jag nöjde mig där för alltid efter en stund med en kall och svalkande FANTA.

Fint gjorde städerskorna det också på hotellrummet. Varje dag då vi kom upp på rummet hade de gjort så fina arrangemang av handdukarna.
Foto: Anette
Natti natti. Måste sova en stund innan vi ska ha kalas för dottern som blev 16 år då vi var i Turkiet.

2 kommentarer:

Nettan sa...

Nämen, är det sant " har jag fått tröstpriset " =))), denna veckan har verkligen gått ( läs förra ) som jag velat.
Vad glad jag blev !!

Tack så mycket, ska kolla in bland dina smycken & återkomma !

Välkomna hem förresten !
Ja visst är försäljarna jobbiga, men de har ändå lugnat ner sig än föregående år ;), iallafall i Alanya !
Bara schasa bort dem..*hehe.

Fina naglar ni gjort !
Vad kostade de ?

Ha det gott i värmen.
Kram Nettan

limerose sa...

tack för titten på min blogg. Vill oxå ha så snygga naglar, men jag har svårt att sköta mina växter och trädgården med dem....handskar hjälper inte, kanske dubbla hihii.
det känns som turkiet värme här med tycker jag. H a det gott & välkommen åter. kram Rosie