torsdag 11 april 2013

Trädgårdsplanering spa

Igår blev det klart att vi kommer att köpa ett utespa till sommaren. När vi var på mässa för något år sedan så pratade vi med en försäljare och diskuterade vilket man har mest användning av, utespa eller pool. Han tyckte absolut utespa, det kan man bada i både på sommaren och vintern. På sommaren låter man bara temperaturen vara lite kallare än på vintern. En pool, och speciellt här i kalla Sverige, är det en mycket begränsad tid man kan utnyttja. Det håller vi också med om eftersom vi har haft pool i två av våra tidigare hus vi har bott i. Vi tyckte det lät bra, inte bara för att han nu ville sälja ett spa, utan även för att han berättade att hans barnbarn badade jättemycket i spat på sommaren.  
 
Kikar som vanligt efter inspiration på nätet men jag hittar inget som jag faller för så där direkt.
  
Planering och ritning av trädgården är alltså på gång, passar ju bra nu när jag har fått influensan(: Mannen har varit dålig i en vecka och fick beskedet av läkaren idag att det är flunsan, så tack min man, du har smittat mig.
Det vi båda är överens om, är att det ska vara insynsskyddat från sidorna, där vi har grannarna, men öppet ner mot vattnet. Inte allt för mycket golv runt själva spat utan även lite växter och högt gräs tror vi skulle passa fint. Lite japansktinspirerat eftersom vår trädgård är liten, är både jag och min man överens om. Tur att man är överens om en sån här stor planering, blir ju onekligen lite lättare då:)

Jag har funderingar på om jag ska göra ett par inlägg om hur det är att vara familjehem och vad det innebär, är ni intresserad av detta?

                                                                         Kram så länge

10 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Gud så härligt, hoppas att ni får till det bra:) Nej inte influensa!!! Peppar peppar vi har klarat oss här. Krya krya på dig så hoppas vi på lite värme:) Stor kram A

Mamma C sa...

Tack för titten hos mig. i har en vedeldad badtunna på vårt altandäck. Det är det bästa vi har köpt. Vi har pump och reningsverk i den, så det är som ett spa eller en mini pool..
Mamma C

H`s enkla vardag sa...

Har också haft influensan, två veckor var jag sjuk! Hoppas du inte behöver vara sjuk så länge!
Vi har både spabad och pool! Sambon säljer så det klart vi måste ha båda!
Poolen älskar jag över allt annat! Somrarna är ju fina nuförtiden, eftersom är det endast två timmar sol en dag, var är man då, jo vid poolen! Hoppas jag kommer gilla spabadet nu i sommar lika mycket som jag gillat det i vinter!
Lycka till ert köp! Synd att det inte blev av min J som köpet blev hos!
kram Helena

evalevabo sa...

A men jag vill ha sån med!!!
Underbart.
Blogg träff i spat vet ja!?!
Hihi
Kram vännen
Eva

Life's Silverlining and I sa...

Spännande med familjehem . Influensan nu nej! Krya på er! Kram Nilla

Hemma på Sjuan sa...

Mysigt med ett spabad! Hoppas ni hittar nåt som blir bra!
Jag skulle gärna vilja veta mer om familjehem, jag har funderat på det många gånger.
Ha en fin helg, kram Suss

anettan sa...

Åå vad härligt, vi har pool men hade gärna haft en med bubblor och lite mer värme. Trevlig fredag. Kram Anette

dianasdrömmar sa...

Vi har en rund från Whirlpool som används flitigt kram Diana

Lisa sa...

Spa låter härligt, det är så skönt att bada ute på vintern :)
Skulle gärna läsa om familjehem, viktigt o nödvändigt för många.
Kram Lisa

plast sa...

Hej Piffa!
Vilken härlig berättelse!
Att bada i tunna när det är minus 25 grader måste vara en häftig upplevelse! Helt underbart ju...
Men mitt tips är att köpa en med plastinsats som gör den lättare att rengöra! Kanske kan någon av länkarna nedan hjälpa dig vidare http://www.badtunnaexpert.se/badtunna-i-plast
Ett utebad vore helt underbart! Den sista bilden med spapool eller vad det nu hette tycker jag verkar se väldigt skönt och behagligt ut!
Ha det gott
Johan