söndag 23 augusti 2009

Oväsen och tapeter

Återigen en helg med lite sömn. Inte för att det är jag som är ute och rumlar sent och på så vis får för lite sömn. I huset som vi har vår lägenhet i finns en festlokal. Denna festlokal fick vi veta att tidigare hyresgäster att den inte användes allt för ofta. Nu vet inte jag om de menade varje dag eller en gång i veckan eller månaden. Sedan vi flyttade in här har det varit ständiga fester varje helg. Problemet är att vi har vårt sovrumsfönster ca 2 meter från lokalens uteplats. Festerna håller på till minst 02.00-03.00 på natten. Detta har resulterat i att jag har tagit min kudde och täcke och sovit på soffan i vardagsrummet. Vår hund Wilma blir orolig och morrar och skäller och kan inte heller sova. Vad gör man åt detta? Man kan ju inte direkt gå ner och säga till att de får vara tysta. Det är ju trots allt en festlokal. Å andra sidan ska det vara tyst i ett hyreshus efter 22.00. Om hyresvärden ändå hade sagt något till oss då vi skulle hyra denna lägenhet så att vi hade fått tagit ställning innan vi flyttade hit. Nåväl, hoppas på att det blir ändring inom snar framtid, vi har våra planer på vad vi ska göra. Mer om det sedan.

Har kikat in på Rustas sida och deras tapeter. Dom har verkligen vissa tapeter som faller mig i smaken. Inte gör det något att priset är superbilligt heller, då gör det ju inget om man som jag ofta varierar smak:). Jag har köpt tapeter därifrån ganska ofta och kommer så att göra när vi har byggt vårt hus färdigt också. Vi hade en plan på tre år med husbygget men nu sen vi flyttade hit så har den minimerats ganska rejält kan jag säga. Just nu har den halverats och vi kanske flyttar in redan till nästa jul. Börjar nog med markarbetena till helgen som kommer. I huset ska vi ha det mesta vitt men någon fondvägg i svart skulle jag vilja ha också och kanske någon tapet i sovrummet. Nedan är det bilder från några tapeter jag tycker om därifrån.


Denna randiga skulle vara supersnygg som en fondvägg i ett av sovrummen vi ska ha.

Supersnygg men vet inte om den kommer att upplevas för rörig på en helvägg. Måste nog ta mig till Rusta och titta närmare på den.


Foto lånad från Rusta

Ännu en tapet i svart. Gillar svart och det passar också till allt. Frågan är bara vad jag gillar om ett och ett halvt år???


Nu måste jag ta och göra lite smycken. Har fått in så mycket beställningar att jag inte längre kan hålla min leveranstid på några dagar. Roligt är det och nya ideér poppar upp hela tiden. Längtar nu till jag ska gå Silversmideskursen i höst. Ska bli spännande att jobba med riktigt silver.
Ha det så bra.
Kramar Anette

5 kommentarer:

Levindas Värld sa...

Hej!

Tack för kommentaren hos mig :)

Jasså det är stökig där ni bor, gud så trist att inte fått veta det i förväg... Man vill ju ha det lugnt och skönt omkring sig och helgerna är ju rätt heliga då man vill vara hemma en del, ta det lugnt och vila upp sig. Inte behöva dra en kudde över huvudet och sova i soffan, stackare där...

Hoppas det löser sig för er med eventuell annan lägenhet för hur det än är ska man ju trivas och känna harmoni där man bor och lever.

Roligt för dig att det går så bra med smyckestillverkningen, samma här med beställningar så man inte hinner med, men det är skoj!

Kramis!!!

Lallis - liv och leverne sa...

VIlka snygga tapeter.
Hoppas att du har en fin söndag
Kram Lallis

inabina sa...

Åh, jag såg att du stansade med ÅÄÖ. Var hittar man dom bokstäverna? :) Har verkligen letat överallt!

Min lya och jag sa...

Den randiga tapeten har jag i sonens rum som fondtapet...och både mamman och sonen är såå nöjda med den :-)

Tycker så himla mycket om den!!

Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!! //Linda

Anonym sa...

Hej! Har den randiga tapeten som fondvägg i mitt matrum men tapetserad på tvären-skitsnyggt om jag får säga det själv! ;)