söndag 24 oktober 2010

Höstdag

För några veckor sen var det strålande fint väder. Så där skönt och friskt i luften det bara kan vara en höstdag. Jag bestämde mig för att ta med hundarna på en promenad och knäppa lite fina höstkort. Jag gick min vanliga runda i skogen och hundarna trivdes som bara den, och jag med måste jag tillägga. Ville verkligen försöka ta fina foton, men det är svårt att få fram det rätta ljuset, men provade lite olika inställningar på kameran. Jag hade tur för ofta när jag tar kort så är alltid hundarna ivägen. Nu var de lite på sidan om så jag fick tid på mig att försöka hitta en bra vinkel.

Började med detta kort. Tyvärr kommer inte de rätta färgerna fram, det är väl det jag ska få lära mig på fotokursen som börjar på torsdag:)


Fortsätter att gå en bit och hundarna håller sig även borta nu. Tar några kort med trädstamen som fokus. Glömde i min iver bort att just det här trädet har min minsta hund Milton en mycket förkärlek till.
När matte äntligen är färdig med sitt fotande så tittar min söta hund, inte lika söt längre, på mig med lite skamsen blick. Shit, tänker jag, hur dum får jag vara. Vid just det här trädet finns det en hög av, jag vet inte vad, men något riktigt äckligt är det. Varje gång vi är ute får jag gå en omväg upp i skogen för att inte Milton ska komma åt det äckliga. Nu när jag var upptagen med att fota passade han såklart på. Han rullade sig i skiten! Vad är det som gör att hundar ÄLSKAR att rulla sig i skit? Jag kan bara inte förstå det.
Den mysiga promenaden var slut, det var bara att gå hem och ställa honom i duschen.
Gott luktade han efter en timme och söt så matte snabbt glömde irritationen en stund tidigare.

Foto: Anette
Nu ska jag ta och ringa mitt arbete. Det blir sjukskrivning för mig, minst två dagar framåt. Har feber, värk i kroppen och tappat rösten. Inte så bra när man är lärare:)
Ha det så bra.
Kramar Anette


5 kommentarer:

Elaine sa...

Söta hundar och fina höstbilder!

Madame Vit sa...

Tack för ditt stöd =) Känns riktigt olustigt just nu.
Oj, hoppas du kryar på dig så du inte blir sämre. Ta det lugnt och plöj bra filmer nu.
Kram Fia

Vit som snö sa...

Tack för titten hos mej o din söta kommentar:) Vad kul att gå en fotokurs, det ligger på min önskan också...hoppas på tid för det en dag. Men det var ändå vackra höstfoton från skogen o en alldeles bedårande liten hund:)
Ert hus ser ut att bli jätteläckert! Har också byggt vårt hus själva o min höjdrädsla gick över under tiden;)
Krya på dej!
Kram Cilla

Kraxpelax sa...

GAMMABLIXT


SLEEPLESS IN SEATTLE

There's much in the world that you can't explain.
It's revealed for you to remember
by the whispering voice of a distant train
or a midnight rain in november.

Horizon within! You can always find
the keys to Enigma. Let's mention
one basic Truth: of spirited Mind
is Nature naught but extension.

Internal expanses! In dreams, ridden
by fear and longing you roam
that deep Southeast in your soul hidden
...on your random journey back home.

---

As a native Swede, I am particularly proud of my love poetry suite Sonnets for Katie.

My Poems

*

PoétudesAnd: reciprocity: for mutual benefit, you will do me a favor promoting your own blog on mine!

The best way to do it is lining up as a Follower, since then your icon will advertise you indefinitely, and I will follow you in return. Let's forge a mighty alliance of synergy and common interest.

Yours,

- Peter Ingestad, Sweden

Tina sa...

Va kul att hitta till din blogg och vilka härliga höstbilder! Va fantastiskt roligt att få gå fotokurs! Lycka till! Kram!!!