onsdag 9 november 2011

Före och efter

Enkelt och billigt med Clamps

Nu har vi ÄNTLIGEN tagit tag i vår skohög. Det som saknades för att vi skulle kunna göra detta var 4 ynka skruvar. Dessa fanns bara på IKEA och för att hämta 4 skruvar åker inte jag 6 mil tur och retur bara så där ändå.
Ni ser två före bilder på vilken ordning vi hade i vår garderob på de stövlar vi använder mest, resten ligger tyvärr i en papperssäck. Jag vet, det är inte bra men vad ska man göra då det inte finns plats och inte ett enda förråd i vårt hus?
Som ni ser ligger stövlarna huller om buller i en hög. Hatade verkligen att öppna skjutdörren till denna garderob. Som tur var så skulle dottern öppna ett UF, ungdomsföretag genom skolan, och kom på ideén att börja sälja dessa stövelnypor, Clamps. (Hennes hemsida öppnas troligtvis på fredag:)
Milton som ÄLSKAR stövlar och speciellt skosnören var inte sen att hänga på. Han är så medveten att man inte får bita sönder skosnörena men kan inte låta bli, i alla fall då matte eller husse, eller någon annan som kommer och hälsar på inte ser, att smaka lite på dem och gärna flisa sönder dem i hundra bitar:( Senast imorse då jag skulle ta mina nya svarta höga stövlar var det bara att ställa tillbaka dem. Under kvällen igår hade han tydligen hoppat upp på vårt skoställ i hallen och smakat lite. Tyvärr på fel ställe, längst nere på skon så det var bara att ställa tillbaka stövlarna och tänka om. Hoppas det finns så långa skosnören att få tag i.
Här har vi helt enkelt satt upp en vanlig klädstång i garderoben, fast på låg höjd. Bara att fästa stövlarna i nypan och hänga upp, lätt som en plätt. De stövlarna med lägre skaft får stå kvar.
Än så länge, då vi inte har något förråd, får vi lov att använda halva delen till annat, som tex flytvästar och jackor. Vill man så kan man såklart sätta klädstänger i hela garderoben, det beror ju på hur många stövlar man har.
Foto: Anette
Så om ni är intresserad och vill inhandla några "nypor" kan ni antingen förbeställa via mig eller vänta tills jag lägger ut dotterns hemsideadress. Nyporna kommer att kosta 25 kr/st eller 100 kr för 5. En billig peng för att få ordning i garderoben och dessutom bevara stövlarna längre:)

5 kommentarer:

carina i ockelbo sa...

supersmart idé , ja inte att hunden biter av skosnören hi hii,, nä clamps , såna skulle min dotter behöva hon som har massor av stövlar.beställning kommer strax

20-talshuset sa...

Det är ju jättebra! Vlken ordning ni fick i garderoben. Önska dottern "Lycka till"! Kram Anna

Camilla, hus nr 8 sa...

Väldigt smart.. oftast hänger o flänger stövlarna lite sladdrigt bland de andra skorna... O blir bara förstörda...

Vitt och Blått sa...

Åh, tänker du på skåpen som jag visar i det förra inlägget? De platsbyggda skåpen på övervåningen fanns på plats när vi flyttade in. Jag har tagit bort den gamla tapeten, slipat, målat och tapetserat luckorna igen. Men det är nog inte så svårt att bygga dessa skåp själv. Fråga gärna om det är något mer du undrar över - Lycka till!

Vitt och Blått sa...

Jaa, de platsbyggda skåpen är kanon! Vi har massor på övervåningen och även kattvindar som man kan gå in i, totalt 18 dörrar! Vad roligt att få en liten bebis i familjen, mamma blev mormor åt systers dotter när hon var 42, jag och min man är lite segare med familjebiten :) Men det är en planerad väntan. Längtar efter att träffa lillkillen nu och det ska bli skönt att bli som vanligt igen (kroppsligt). Behöver ni fler kort på de platsbyggda skåpen får du höra av dig! Ha en trevlig helg! Kram Ewa