söndag 1 juli 2012

Akuten och lägenhet

Ledsen, förtvivlad och skakig mötte jag min dotter igår efter några timmars sömn. Hon hade mer ont i huvudet och nacken och blåmärkena i ansiktet, på armen och ryggen syntes nu ännu mer. Efter lite sökande på Facebook, ibland är det bra att denna sida finns, så fick vi reda på vem tjejen är som misshandlade Amanda. Amanda ringde polisen och tipsade och där frågade kvinnan om inte Amanda hade varit till sjukhuset och dokumenterat sina skador. Jo, vi var till akuten på Gävle sjukhus direkt på natten men fick inte komma in. Inte ens bli undersökt. Där bad dom min dotter åka hem och "sova ruset av sig" och ta några alvedon när hon vaknade. Visst hade hon druckit alkohol, hon är 19 och får köpa på restauranger och krogar, men för det så ska man inte bli behandlade så där. Jag ringde rådgivningen och berättade läget och vi fick då åka till en annan akut i Gävle. Mycket trevlig personal och där undersöktes Amanda noggrant och läkaren fotograferade skadorna. Amanda som nu hade fått en hemsk värk i nacken fick Citodon utskrivet.

Här är vi i lägenheten för att måla men Amanda var allt för dålig för att klara av det.


Jag målade en sväng i sovrummet innan vi hade tid på akuten.


Jag funderar på om jag ska sätta ut en annons i tidningen om vittnen till misshandeln. Amanda kommer bara ihåg att tjejen slog henne i ansiktet och kort därefter satte hon gränsle över Amanda på dansgolvet och slog i ansiktet. Hur Amanda tog sig därifrån vet hon inte. Det hon kommer ihåg är att hon en stund senare står och pratar med en vakt. Allt annat på kvällen är tydligt och klart. Om det beror på att hon fick en kraftig smäll i bakhuvudet då tjejen kastade Amanda i golvet eller om det är för att hon är chockad som hon har minneslucka vet man inte.

Idag är vi ändå glada, det hade kunnat vara värre.

Kram

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Hemskt att detta får hända och att det händer mer och mer. Jag hade definitivt satt in en annons i tidningen och gjort allt för att dokumentera händelserna. Man vet aldrig vad som händer senare med nackont etc om hon fått en wipplasch etc. Din dotter behöver kanske visa dokumentation för försäkringens skull etc. Gör vad du kan och kan då med lugnt samvete tänka tillbaka på att du gjorde allt.
Detta oprovocerade våldet är fruktansvärt. Lycka till.
Kram Ingrid

LyckligaPraliner sa...

Gör det du känner att du kan och vill. Din dotter är säkert inte den enda de gett sig på. Om fler orkar sätta sig emot sånt där kanske de till sist lugnar ner sig...Hoppas man ju iaf. Många som blir utsatta för oprovocerat våld blir rädda och drar sig undan folksamlingar som discon t.ex. Förståeligt nog... Kram till er båda!

Ann-Louise

A House With A View sa...

Men fy vad hemskt!! Vad himla obehagligt att något sådant kan hända... Hoppas dottern inte får några bestående men efter detta, varken fysiskt eller psykiskt, usch vad hemskt...

Många styrkekramizar till er alla!

Kraaaaaaaaaaam aka

Hem och Lycka sa...

Men fy vad hemskt!! Tycker absolut du ska sätta in en annons i tidningen och försöka hitta vittnen till händelsen. Tjejen och killarna ska polisanmälas tycker jag!

Stor kram till er! Mia

Jannike sa...

Så fruktansvärt. Förskräckligt med så oprovocerat våld, det är riktigt läskigt hoppas att din Amanda återhämtar sig snart, på alla plan.
Galet låter det också med akuten... men jag slutar aldrig förvånas över akutmottagningarna..
Kram Jannike