söndag 8 juli 2012

Bygga utemöbler

Fy vilket tråkigt väder. Det har varit mulet och regn precis hela dagen. Inte har vi haft någon fantasi till att göra något heller. Hela dagen har bara bestått av att slappa, kika på bloggar, sova bort huvudvärken en stund och sen tog vi oss i kragen och åkte och hälsade på dottern i stan. Skönt att komma iväg en liten stund i alla fall. Dom börjar få det sååå fint att jag blir riktigt avundsjuk. Tog inte med kameran dit idag för jag trodde inte att de hade fått något mer gjort, men ack så fel jag hade.

När vi var i Rimini för två år sen fanns en utemöbelgrupp vid hotellet som vi fastnade för. Vi tag ganska många kort på den från alla vinklar vi kunde. Mannen tyckte de såg lätta ut att bygga och för att memorera så är ju kameran perfekt. Enkla raka möbler och det som jag nu tycker är så snyggt är att de är i träfärg. Det är ju något som håller på att komma tillbaka både vad gäller utemöbler men även inredning inomhus. Jag trodde aldrig för något år sen att jag skulle gilla det igen. Kikade som sagt var på många olika sidor idag då jag hade tråkigt och fann dessa bilder nedan. Den första bilden är just en trädgårdsgrupp som man har snickrat själv. Det som behövs är förstås att man syr dynorna själv men det kan väl inte vara allt för svårt?


 Sååå stilrent och snyggt. Så här vil jag också att det ska se ut hos oss utmed husväggen. Även denna grupp är en hemsnickrad möbel och jag gillar den starkt.

Foton från Sköna hem

Såklart måste vi bli klar med allt vi har påbörjat innan G kan påbörja ett sådant projekt att snickra en utemöbel. När den tiden kommer har jag säkert hittat något annat:)

Nu håller vi tummarna för att vädret blir lite bättre i morgon. Just nu är det spöregn ute.
(Om det dåliga vädret fortsätter får det bli tapetsering av vårt lilla gästrum)

Kram

3 kommentarer:

House number 11 sa...

Tycker väldigt mycket om de som är på bilden längst ner!
Lycka till!
Kram Jenny

Bromans Bravader sa...

Fin inspiration =)
Kram Jannike

Svart, vitt & rött sa...

Vad kul det hade varit att kunna bygga så... det ser ju inte så svårt ut för någon som är händig ( inte jag dock) Gruppen längs med väggen är riktigt fin!! Jag kanske får visa dina bilder för någon som är lite händigare än vad jag är :-)