tisdag 22 september 2009

Symaskin

Födelsedagsfirandet är över och jag fick precis det jag önskade mig. Jag hade nämligen önskat mig ett litet bidrag till en symaskin. Min nuvarande symaskin får jag inte använda för familjen när de tittar på tv, ska läsa läxor, ska prata med varandra m.m. Med andra ord får jag bara använda den då ingen är hemma. Jag köpte den för 20 år sedan, en Singer. När jag fick hem symaskinen lät den väldigt illa. Vi gick tillbaka till affären vi köpt den i och sa att den lät väldigt högt. Vi fick då till svar att en symaskin måste man "sy in". Ju mer jag sydde ju mindre skulle den låta. För mig var det första gången jag köpte en symaskin så jag trodde på detta och sydde på som bara den. Tyvärr kunde jag inte sy då sonen sov, då mannen tittade på tv osv för den lät för j...vligt.

Jag började efter något år på en lapptäckskurs. Dit skulle man ta med sig sin egen symaskin. Sagt och gjort, jag tog med min maskin. Vi klippte och skar ut bitar till lapptäcket vi skulle göra och sen var det dags att sy. När jag sydde slutade alla andra att sy. Dom bara tittade på mig och undrade hur gammal min symaskin var. Ja, ett år ungefär sa jag. Men ju mer jag syr ju mindre kommer den att låta, sa jag. Men där hade jag fel, eller rättare sagt försäljaren hade fel. Den låter så illa så nu efter 20 år har jag gett upp, jag ska köpa en ny. Denna gång en tyst en som jag kan använda trots att övriga familjen finns i samma hus.
Nu är bara frågan om vilken maskin jag ska köpa. Det finns ju en uppsjö av dem. I helgen är det en symässa i gasklockorna i Gävle. Jag ska dit och kika om det finns något intressant där. Sedan i oktober är det ju den årliga Villamässan i Stockholm. Där vet jag att det kommer att finnas en hel del erbjudanden på olika maskiner. Får se vad som dyker upp men jag fick ett STORT bidrag från släkten så jag kan verkligen välja den jag vill ha.
Om det är någon som har bra tips på symskiner så tar jag tacksamt emot dem.
Nu är det dags att göra lite nytta innan Idol börjar. Jag och dottern har VÄLDIGT roligt då vi tittar på det. Vi är lättroad ibland!
Kramar Anette

3 kommentarer:

Levindas Värld sa...

Hej!

Åh va roligt att du har så snäll släkt som ger dig möjligheten att köpa ny symaskin :)

Jag är själv väldigt sugen på att kosta på mig en brodyrmaskin, skulle vara så roligt och man skulle kunna gör såå mkt fint!!

Men det är ju som du säger, vilken ska man välja?!!! Det finns ju en uppsjö av olika maskiner, inte lätt, inte lätt!!!

Lycka till :)

Jag är... sa...

Hej!!
Har inte varit här på ett tag. Sitter och surfar runt eftersom jag är hemma och är sjuk. Kolla in min sida får du se. Jag riktigt hajjade till när jag kom in hit till dig. Visst påminner våra layouter om varandra?
Vad kul att ni är igång med byggandet!

PiaMaria sa...

Jag har en symaskin som jag älskar...den står gömd i arbetsrummet halva året, sen gräver jag fram den en gång i året och älskar den för varje cent den är värd.....;DDDD