tisdag 19 juni 2012

Äntligen sommarledig

Den bästa tiden är NU! 7 veckors semester väntar som ett oskrivet blad. Vi har inga planer alls för denna sommar av lite olika anledningar. Dels blir jag och G farmor och farfar, usch det lät gammalt, och då bara måste vi vara hemma. Vi vet inte heller hur det blir med vår Wilma. Imorgon ska vi till veterinären igen. Vi var ju där för ett par veckor sen och fick då medicin till hennes framtass. Vet inte vad det är men hon har ont och haltar till och från. Tyvärr hittade veterinären mer som inte var som det skulle. Wilma hade en knöl vid halsen och de första proverna visade att det var några celler som inte var så bra. Utöver detta besked röntgades också höfterna då veterinären upptäckte att Wilma hade dålig muskulatur i bakre delen av båda höfterna. Det visade sig att ena höften var utsliten och den andra inte frisk. Sjukgymnastik kommer det att bli men nu måste vi först koncentrera oss på framtassen. Wilma är 7 år så vi vet inte hur mycket man ska behandla henne som samtidigt känns värdigt (ni förstår nog vad jag menar). Vi vill t ex inte att hon ska behöva gå på cellgifter om det visar sig att knölen är en tumör. Ja, vi har nog en del att ta ställning till efter besöket hos veterinären imorgon.

Foto: Amanda

Vår dotter flyttar också hemifrån i sommar. Hon har träffat en fantastiskt fin kille och de har nu haft turen att få tag i en tvåa mitt i Gävle på Hantverkargatan. Den ska totalrustas och allt får de såklart välja själva, både golv och tapeter. Jag kommer att hjälpa dom att måla och tapetsera fondväggar eftersom det annars kommer att ta tid innan  de får något gjort. Gavlegårdarna, bostadsbolaget, är väl inte kända för att vara dom snabbaste direkt:) Eftersom jag tycker det är roligt att måla och tapetsera så ser jag fram emot att få hjälpa dom.

Mannen har semester och vi har endast en vecka tillsammans nu och sedan en vecka i slutet av juli. Egentligen skulle vi åka utomlands en vecka efter midsommar men eftersom vi inte vet hur det blir med Wilma känns det bäst att vara på hemmaplan. G har fixat med huset under sin semester och snart kommer det att stå färdigt. Alla foder runt fönster och dörrar sitter snart på plats och jag ska börja måla imorgon. Längtar tills allt är klart så vi kan göra fint på gården.

Jag återkommer med bilder på vårt hus, hittills har det inte varit roligt att visa ett halvfärdigt hus:) Även hur det går för Wilma imorgon berättar jag mer om.

Kram så länge!

3 kommentarer:

Svart, vitt & rött sa...

Vad kul att hitta in till dig!! Jättefin blogg!! Jag fastnade länge och klickade hela tiden vidare på "Läs äldre inlägg" :-) Tack för den jättefina kommentaren hos mig! Hoppas att det är ok att jag lägger till dig i min blogglista? Jag vill gärna läsa mer :-) Kram Annelie

Bromans Bravader sa...

Så härligt med så lång semester och vad spännande att bli farmor!
Tack också för din fina hälsning hos mig!
Kram jannike

Hemma på Sjuan sa...

Härligt med semester men vad jobbigt med Wilma! Vår hane har dåliga höfter inga besvär än men vi vet att det kan gå väldigt fort.
Hoppas det går bra hos veterinären!

Kram Suss