söndag 24 mars 2013

Hanhundar tillsammans, aldrig mer

Är det något jag har bestämt så är det att aldrig mer ha två hanhundar. Vi har tagit över dotterns lilla söta Mani eftersom hon blev allergisk. Sen tidigare hade vi redan två hundar, en tik och en hane. Alla hundar går för det mesta bra ihop, ibland ryker dock killarna ihop men det blir allt mer sällan. Det som är jobbigast är att Milton och Mani markerar sitt revir inomhus. Tror jag blir tokig! Ingen av dom ger sig heller hur mycket vi än säger till, fyar, låter dom gå ut m.m. Små skvättar lite här och där då man kommer hem från jobbet eller då man varit hemifrån ett tag. Någon enstaka gång har de markerat då vi sett men trots det slutar dom inte. Är det någon som har något tips hur man ska göra för att få dom att sluta så tar jag GÄRNA emot det. Den största hanen är kastrerad, vet inte om det kan hjälpa att kastrera den mindre också, vad tror ni? Ska till veterinären med Mani eftersom hans hörntand inte lossnar, så nu har han två. Ska då fråga om dom har nåt tips.
 
 Söt men inte då han markerar revir
 
Kaxiga Milton som nu, snart 5 år, äntligen börjar lugna ner sig. Om en hund kan ha ADHD så har han det:)
 
Helgen som varit skulle jag ha tillbringat med goda vänner i Norrtälje. Tyvärr blev jag dålig och kunde inte vara med:( Snart är det dags för nästa tjejträff så jag har i alla fall något att se fram emot.
Känner mig bättre idag och ska nu bege mig iväg för ett träningspass.
 
Kram

6 kommentarer:

Annes vita rum sa...

Låter besvärligt det där med dina vovvar:) Men söta är dom:) önskar dig en fin ny vecka..kramizar

anettan sa...

Skönt att du mår bättre. Vilka sötisar till fyrbenta. Kram Anette

creando sa...

De är ju söta så man baxnar! Men kiss inomhus kan man snart tröttna på tyvärr! Jag har inga tips där. Har en tik själv :)

Kramar

mynewkickasslife.blogspot.com sa...

Vilken fin blogg du har!!!!
Hit kommer jag att komma många gånger.
Ha en fin Påsk!!
kramar
cecilia

LyckligaPraliner sa...

Men fy så jobbigt!! Jag har två hanar men det går bra. De får inte vara på övervåningen och för några år sedan när de smet upp dit skyndade sig den ene att markera. Vet inte hur det skulle gå nu om de far dit upp... Men de är jobbiga att ta med sig hem till någon. Då gäller det att hålla koll på dem. Jag vet en del som fått bekymmer när de skaffat ytterligare en hanhund, när den kommer in i könsmognad. Då har de båda börjat markera inomhus. En del använder "pinkskydd" på sina hanhundar. Men det är ju ingen långvarig lösning och säkert ganska jobbigt att hålla på med. Jag hoppas att det lugnar ner sig!!

Glad Påsk till er!

Ann-Louise

Bromans Bravader sa...

Önskar jag kunde ha hund, någon gång kanske...
Kram jannike