måndag 21 juni 2010

Maskrosor och semester

På tal om semester så skulle jag inte ha något emot att ha semester året runt. Inga problem att hitta på saker att göra, eller för den skull, bara slappa. Tänk att bara få tid att göra det man vill, utan att känna att man hela tiden har tidspressen på sig. Idag har jag inte haft någon tidspress på mig och tur är väl det. Har letat runt efter ett nytt hotell i Rimini nu ikväll. Dotterns kompis ska inte längre med så nu ska vi bara ha ett rum. De rum vi hade tidigare fick man bara plats med 2 i varje rum och nu blir vi ju tre. Det är inte lätt att hitta något så här tre veckor innan vi ska åka. Jo, om man vill betala hela sparkassan så är det inga problem. Vi hade väl ändå tänkt att göra något på semestern också, inte bara sola.
Som så många andra i detta avlånga land har vi införskaffat oss en maskros. Jo, flera stycken har vi på gården men inomhus bara en. Första gången jag såg denna lampa på Ikea bestämde jag mig att den skulle jag köpa då vi byggde vårt hus med högt i tak. Då när jag sa det åt mannen visste vi inte ens av att vi så snart skulle bygga vårt hus. På kvällarna då det blir mörkt lyser den verkligen upp fint med alla blommor som blir på väggarna. Folk som går förbi vårt hus på kvällarna kan se dessa mönster på väggarna och har sagt att det ser fint ut.

Foto: Anette
Som ni ser på bilderna så ligger det en planka där. Den måste mannen ha då han ska putsa fönsterna:) Nejdå, den måste han ha då han ska klä in våra fönster med lister och då vi ska sätta upp lamellgardinerna. När det är klart tar vi så klart bort plankan och gör väggen klar som plankan nu vilar mot. Efter det blir det en stege på 5 meter för att tvätta fönsterna. Jag som är höjdrädd kommer inte att göra det. Undrar då vem i huset som känner sig manad:) Det finns ju även människor som lever på att tvätta fönsterna så man kan ju hyra in dom. Det lär inte bli allt för ofta. Utvändigt kommer vi att ha en balkong så där kommer jag att kunna tvätta fönsterna själv.
Och hur roligt var det för er att veta på en skala....
Nu ska jag gå ut med en skällande hund. Han är nu 6 månader och skäller på allt som rör sig. Vare sig det är en fågel, någon som går förbi eller en båt som åker förbi så skäller han.
Ha det bra.
Kramar Anette

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dej:)
Visst är lampan ljuvlig:) Min gubbe fick den i födelsedagspresent av oss;) Smart drag tyckte han..fniss. Men han har suktat lika som mej på Ikea på den. Har tappat My Family hjärtat på mitt halsband:( det m två stavar på.. Hör av mej, så kanske jag kan beställa ett nytt.
Njut av sommaren mitt i alla husbestyr
Kramar Anna-Karin

Luna D Sign sa...

Åh, den där lampan är underbar. Synd att vi har så lågt i tak hemma, så den inte passar hos oss.
Kram Malin

Anonym sa...

Hej igen
märklligt..helt plötsligt låg hjärtat i ett litet fack på min väska, där jag aldrig lägger nåt..
Hm..märkligt:)men glad blev jag:)
Ha de gott
// Anna