måndag 21 februari 2011

Närbilder

Jag berättade ju för någon dag sen att jag hade köpt en lins till min kamera. Ett mycket billigt alternativ om man inte vill lägga ut 5000 kr på ett makroobjektiv. Linsen kostade 69 kr, stor skillnad. Jag tycker det kan vara något svårt att ställa in skärpan, men jag kanske blir van, övning ger färdighet brukar man ju säga så skam den som ger sig.
På bilderna nedan ser ni vilken bra skärpa det är på stansningen. Är faktiskt riktigt nöjd med detta billiga alternativ.


Foto: Anette

Har idag fått hem de silverdelar jag beställde förra veckan, yes. I morgon ska jag prova mig på att stansa på hjärtanen som är i äkta silver. Ska försöka hitta på något nytt smycke att göra, har lite ideér på ett armband. Eftersom silverdelarna är ganska dyra att köpa in gäller det att inte stansa fel på allt för många av delarna. Hittade idag ännu ett ställe på nätet som säljer silverdelar och fann där de avlånga tagsen som är så populära. Jag klickade hem 5 st till att börja med. Jag lägger såklart ut bilder på smyckena då de är klara.
För några timmar sedan beställde vi i familjen en resa. Det blir Barcelona i år igen. Det var ju i och för sig ett par år sen vi var där. Vi var egentligen inne på att åka till Venedig i sommar men dotterns kompis skulle till Barcelona så vi bokade samtidigt. Vi kommer dock inte att bo på samma ställe. Vi letar nu för fullt efter ett hotell i närheten av Picassomuseét. Allt för att tjejerna ska kunna träffas så mycket som möjligt under veckan vi är där. Undrar bara vad chefen säger, har ju inte lagt in om tjänstledigt ännu. Har nu snart varit borta från jobbet i en månad på rehab. På torsdag är jag tillbaka igen och det första jag ska göra är att söka ledigt, inte så populärt kanske. Håll tummarna för att jag får ett ja.
Måste sova nu så jag orkar med en hel dags träning i morgon igen.
Kramar Anette

4 kommentarer:

Millas hem sa...

Hej!

På Ikea har jag köpt en plansch där det fanns fem stycken bilder i form av blomstermotiv.
Sen har jag bara delat den i fler småtavlor.=)

Kram Camilla

Grodmamman sa...

Fina smycken du gör!
Här har vi alltid, så länge jag minns, haft sportlov v 7.
Har också hört talas om dessa närbildslinser. Köpte en ny kamera till mig själv i julklapp och detta blir nog nästa investering till den!:)
Kram

Fröken Fräken sa...

Vad bra att man kan uppnå bättre skärpa bara med en annan lins. Själv skulle jag vilja kunna ta bättre närbilder, där ligger min nuvarande kamera i lä.
Vad roligt med Barcelona, jag skulle gärna ta lite semester nu!

Erica sa...

fina halsband du gör!!