onsdag 1 maj 2013

Kladdkakemuffins

En busenkel efterätt att göra om man har lite bråttom är kladdkakemuffins. Jag svängde ihop dessa idag då vi hade barn (dock ej sonen som är på utbildning), respektive  och barnbarn på middag.
 
 
 
Recept
 
 
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
 100g smält smör
Rör ihop allt. Häll i muffinsformar
Grädda i ca 15- 20 minuter i 175 grader.
 
 
Nu är det bara 2 dagar kvar och sen tar vi helg igen. Denna vecka har varit skön då det ju har varit valborg vilket gjorde att många av oss fick en dag extra ledigt, det tackar vi inte nej till. Dessutom är det nu drygt tre veckor kvar så åker hela familjen på semester, ska verkligen bli så skönt. Längtar efter sol, bad och god mat. Umgås med våra barn och barnbarn i en hel vecka. Det är så roligt att dom faktiskt vill åka med oss föräldrar på semester trots att våra barn nu i sommar blir 20 och 25 år.
Vi kommer att skämma bort dem och hoppas dom ska få några dagar fria och vi kan ta hand om barnbarnet medan dom laddar batterierna. För det är sannerligen inte lätt att som pappa ligga borta och jobba i veckorna och endast ha ett par dagar i veckan tillsammans med familjen.
Vi är så otroligt tacksamma att vi har så fin kontakt med barnen, inte alla förunnat.
 
Nu är det snart dags att krypa till kojs och vara utvilad till jobbet imorgon.
 
Kram



6 kommentarer:

anettan sa...

Det är å gott men jag har nog inte hittat något bra recept riktigt....jag är inte bästa vän med att baka just kladdkaka...haha. Kram Anette

Dagar av lycka sa...

Åh, det receptet kör vi också alltid efter. De är supergoda!

låter underbart med en solsemester. Det önskar jag mig med :)

Ha det fint och tack för den rara kommentaren inne hos mig!

kram Anna

svart vitt och rött sa...

Så gott med kommande semester!! Vi har också en resa på gång framöver... inte alls lång tid kvar :-) Längtar också efter sol och värme!

Svar: Jag håller med dig... lådorna verkar faktiskt vara gjorda för ljus :-) Självklart ska du göra samma om du gillar det du ser! Det är bara kul om man kan inspirera :-) Ha en go start på soliga maj!

TIDSOPTIMISTEN sa...

Tack för receptet och härligt med en semester att se fram emot, här är det ju ändå inte mycket till vår att njuta av fast just idag har det för ovanlighetens skull varit fint ;)

Kram Ullis

Life´s Silverlining and I sa...

vilket enkelt och bra recept! det är drömmen att få så fin kontakt som ni har med barnen så att man kan åka på semester ihop. kramkram Nilla
ps. svar på din fråga med min svarta ram köpte jag den hos fotografiska.

A House With A View sa...

Vilket jättesmaskigt recept! Tyvärr är jag jättedålig på att baka allt som heter "kladd", fattar inte vad jag gör för fel - antingen flyter kakan eller så blir det stenhård! Kanske borde testa dina muffins och se om jag lyckas den här gången n:)

Vilket otroligt starkt inlägg nedan, blir alldeles berörd. Vad hemskt alltsammans, kan inte ens föreställa mig hur det kan kännas att drabbas...

Många kramar från aka