tisdag 27 januari 2009

Bakning och tvättstuga

Tänk vad tiden går fort. Jag som tänkte lägga ut bilder från mina bakverk i söndags och nu är det redan tisdag. Bättre sent än aldrig. Vill också bara skriva att det är så roligt att det har börjat droppa in beställningar på smycken. Jag kommer att göra flera och lägga ut lite exempelbilder, men självklart är det ni själva som bestämmer hur smycket ska se ut.

I går fyllde ju min man år, berättade det tidigare, och jag har under helgen bakat kakor och bullar. Jag älskar verkligen att baka, bara man har tid. Ofta blir det dock lite för mycket av det goda. Jag bakar i mängder och i och för sig är väl det bra. Kanske inte lika bra då man vill minska några kilo innnan sommaren. Så jag tog på måndagen med mig fikabröd till jobbet och det blev arbetskamraterna mycket glada över. Alltid roligt att uppmuntra och göra andra glada.


I fredags hann jag och mannen in till Valbo och kikade i nya Mio affären som öppnade i torsdags. Självklart fanns det massor av fina saker och jag såg en jättefin soffa. Halva priset var det på den men kanske är det nackdel att ha soffan i beige färg, vet inte riktigt. Måste fundera ett tag till.

Visar några bilder på en del av det jag bakade i helgen. Kan lägga in recept om ni vill, säg bara till vilket eller vilka ni vill ha receptet på.

Kolakakor
Apelsinrutor med chokladglacyr

Vanilj och kanelbullar

Cocoskakor med smält choklad


Dajmkakor

Självklart blev det också en tårta till mannen.

Foto: Anette
Nu har också projektet med tvättstugan satt fart. Vi har inhandlat skåp och vi har börjat att riva ner tapeter och tagit ut allt skrot som fanns där inne. Nu väntar vi bara hem luckor till skåpen. Köpte skåpstommar och luckor från Ikeas kök. Bilder på den rivna tvättstugan kommer snart och sedan inom kort även på den färdiga tvättstugan.
Kramar Anette

12 kommentarer:

Hanna sa...

Hej Anette!
Tack för kommentaren hos mig!
Du har också en mysig blogg :)

Vilka godsaker du visar... Blir så fikasugen :P
Och vad fina smycken du gör!!

Panelen bakom skrivbordet är vanliga brädor... 1 tum 4, eller 1 tum 5 (sa maken...jag vet inte hur man stavar det !?)
Jag gillar den lite råa ytan :)

Ha d gott!
Kram Hanna

Annas infall sa...

Åååå så mycket gott. Min mormor bakade ofta och mycket. Dina bullar SER precis ut som hennes....Det bästa jag vet är nybakta bullar med kall mjölk....//Anna

Må Gott sa...

Hejsan!

Tack för titten inne hos mig. Ja visst är dom gosiga dom små liven, trots att dom tar våra favvoplatser. :-)

Men duuuuu vilka godsaker du visar. Jisses vad det ser gott ut!!! Lägg gärna ut recepten. Eller nej förresten, gör inte det för guds skull!!! Eller JOOOOO gör det - ser ju så gott ut!!! Neeeej - livsfarligt, nu när man försöker komma igång efter julhelgerna!!! JOOOOO - lovar att inte baka kolakakorna förräns jag ska ha nåt kaffekalas. Min sambo fyller förresten år om några veckor och tror (nä VET!!!) att han skulle bli jätteglad om jag överraskade honom med dom där bakverken. Tack på förhand!

:-D

Ha en fin dag!
Kram Anette

Anonym sa...

hej
men va gott det ser ut med alla bakverk , här sitter jag o fikar torra bullar, jag skulle gärna vilja ha receptet på långpannekakan

Vitt och Blått sa...

Hej Anette! Va roligt att du hittat till mig! Vad nära vi bor varandra Furuvik - Skutskär (Jag jobbar som lärare i Gävle.) Vi håller på för fullt här hemma! :) Det blir en liten paus nu, så ska vi ta tag i hallen om någon vecka. Mumsiga bakverk, vill gärna ha recept på de där kolakakorna - såg riktigt smarriga ut! Vilka fina smycken du gör! Kan jag beställa och hämta eller skickar du? Ha en bra fortsättning på veckan - kram Ewa

Fröken Fräken sa...

Oj vad du har legat i! Jag som var ganska imponerad över att jag just bakat mockachokladtårta till 40 pers! Jag ansvarar för fredagsfikat så det är bäst att ligga i... och inte får man ta sig någon smakbit...

Vikeskärs hem och vardag sa...

Jösses vad du har bakat... Ser väldigt gott ut :) Själv får jag nöja mig med kanelbullar så länge.
Ha det gott kram Annika

HAGENS VITA VARDAG sa...

Hej Anette, du har en "fabulous chick" att hämta hos mig.
Kram Anna

In my house sa...

Hej hej.... Ohhh, va glad jag blev för din kommentar hos mig,,, hade missat den!!!! tack tack,,, så snällt... Å du är hjärtligt =) välkommen tillbaka!!!!

MEN vilka kakor du har gjort!!! Nu blev jag riktigt baksugen... Allt såg himlans gott ut!!!! Mmmmmums.

Stor kram josse

Vitt och Blått sa...

Va bra! Ska fundera lite vad jag vill att det ska stå på hjärtat! Det var superfint med namn + en tag med LOVE på. Ha en trevlig helg - kram Ewa

Anonym sa...

Hej! Tack för kommentaren hos mig. De där kolakakorna såg väldigt goda ut. Kan man hitta receptet någonstans? Ha en fortsatt trevlig helg.

Ann-Charlott sa...

Hejsan! kika in och såg dina läckra kakor. Åh, om man få recept av Kolakakor och Apelsinrutor?

Vad duktiga du var med gjort smycken! Så fina!

email lotta_bluesky@hotmail.com