lördag 25 juli 2009

Blåbär och hallon

Fick idag sån lust att gå ut i skogen och plocka blåbär. Har ju hört att det finns massor. Tog såklart med Wilma som älskar att springa runt och strosa i skogen utan koppel. Det fanns verkligen MASSOR av blåbär men tyvärr fanns det lika mycket MYGG också. Regn fanns det också gott om förresten. Hann inte mer än ut i skogen så började det spöregna. Jag trotsade i alla fall vädret en stund och plockade på medan jag vevade med armarna för att försöka skydda mig mot myggen. Till slut tröttnade jag och tänkte åka hemåt. Kom i bilen på att sonen har ju massor med hallon hemma på gården. Styrde istället bilen dit och plockade så mycket som jag fick plats med i min lilla hink jag hade med mig. Av alla bären blev det inte någon paj eller muffins eller sylt. Nej, jag rensade bara och frös in dem. Ska ha dem till min födelsedag i höst. Nu tror ju jag i och för sig att jag ska ut i morgon också och plocka mer bär men utifall det inte blir av så har jag åtminstone en del till min fest.


Wilma vaktar mattes blåbär. Ser lite roligt ut med en bajspåse som rosett runt hennes hals. Vad gör man inte då jag är klantig och glömmer att ta på henne halsbandet innan vi åker iväg. Såklart kom det ju en del hundar i skogen och jag hade ingen lust att hälsa på alla hundar och mattar och hussar så då fick det bli kopplet lite provisoriskt runt halsen. Och självklart blir Wilma lite sur som inte kan springa som hon vill och lägger sig bredvid hinken. Så jag tror ju inte direkt att hon vaktade mattes blåbär:) Kan ju berätta att jag dagen innan badade Wilma i badkaret. Vi hade varit hos min mamma och där hade hon såklart hittat fiskrens. Det måste hon ju provsmaka och sen rulla sig i. Typiskt! Varför ska hundar rulla sig i det som stinker alldeles för j...vligt?

Mer än så här blev det faktiskt.

Underbar färg på hallonen. Tänk vad naturen har att ge. Ska nog börja ta vara på den mer.

Foto: Anette
Nu är det natti natti.
Kramar Anette

2 kommentarer:

Leamarlené sa...

Du fick ju ihop en hel del hallon. Plockade själv fyra liter igår..så gott.
Måste också ut i skogen och plocka blåbär. Det är ju gott att ha lite hemma. Sen så tycker jag att det är kul att plocka bär.

Kram, Marlene

Nettan sa...

Men vad duktig du vart =).
Visst är det avkopplande att strosa runt i skogen & en del gott kan man få med sig hem oxå.
Hallonen såg smarriga ut !

Ha en skön söndag !
Kram Nettan