måndag 19 april 2010

9 dagar kvar

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi flyttar in i huset. Massor är det kvar att göra men mycket kommer att bli klart under helgen. Badrummet skulle bli klart i helgen som kommer. Nu fick plattsättaren jobb i Stockholm och kommer inte att vara hemma då. Förhoppningsvis kan hans kompis göra det som är kvar.

Trappan blev försenad men ska komma i slutet av denna vecka. Köket kommer på torsdag och ska monteras upp i helgen. Själv har jag inte börjat att tapetsera ännu. Jag är höjdrädd som attan och för att ta sig upp på övervåningen har man varit tvungen att klättra på en stege utvändigt av huset och balansera på brädor och sen ta sig in genom ett fönster (ingen argasnickaren hos oss inte). Det skulle aldrig falla mig in att ens försöka ta mig upp där så mitt jobb får vänta, kanske till helgen.

Nu har vi i alla fall bestämmt oss för en kamin. Det är väl kanske inte det man tänker på nu när det börjar gå mot sommaren. Vi måste dock få den på plats innan takplåten ska läggas. Jag har kollat in en kamin länge men mannen har gått på den snåla varianten och kommit med förslag som jag inte har gått med på. Tur var väl det för i helgen som var hade en affär i Gävle 1 års jubileum och sålde ut kaminer för 3000 kr rabatt. Exakt den kaminen jag spanat in, så det var bara att slå till. Inom två veckor ska den komma, om vi nu har turen på vår sida. Vi har ju inte alltid det som ni kanske har märkt:)

Nu ska vi bara hitta en bra plats att ställa den på. Vi måste vänta på att trappan kommer på plats så vi ser vart kaminen tar minst plats. Eftersom det är glas på tre sidor så kommer man att kunna se elden från flera håll så därför är vi inte så låsta i vår placering av den.

Bild lånad från Jotul

Helgen gick åt för mig att shoppa en massa som behövs till huset, och lite till. Badrumsskåp och tvättställ hittade jag på Ikea. Det var faktiskt det finaste jag hittat. Om man nu inte ska räkna med det jag såg från Asko som kostade 25000 kr för ett tvättställ med underskåp. Det tyckte jag var för mycket så nu är jag ändå jättenöjd. Lite assossiarer måste jag ju bara handla också det blev b la några Lexington handdukar.


1 kommentar:

Nyanser av vitt sa...

Hej
Kaminen var ursnygg. Tur att du inte föll till föga för mannen
kram Agneta