söndag 11 april 2010

Klinkersgolv och trägolv

I en rasande fart har nu golvet på nedervåningen lagts in. Även golvet på övervåningen är på gång och det kommer att bli så himla fint. Båda sovrummen på övervåningen är klara så nu är det bara allrummet och badrummet som väntar på sitt.

Själv åkte jag ju på trädgårdsmässan i helgen. Min dotter ångrade sig och ville inte åka på en shoppingtur till Stockholm så det fick blir en heldag på mässan för mig. Det var faktiskt den tråkigaste mässan jag varit på någon gång. Om man är intresserad av den romantiska stilen, typ Laura Ashley eller Shabby Chic så fanns det hur mycket som helst. Jag som ville inhandla stilrena saker kunde inte se något så långt ögat kunde nå. Jag kom hem med en glasljusstake och en mängd inredningstidningar. Tur var väl, det för idag shoppade jag skor på Stadium åt både mig själv, dottern och sonen.

Idag har jag lagt in en hel del bilder. Mannen säger att jag tar mycket kort men jag kan nu säga samma sak om honom. Han har tagit massor av kort då plattsättarna la in golvet på nedervåningen.

Jag berättade ju tidigare om att jag valt en helt annan tapet än jag hade tänkt mig från början. Här nedan kan ni se vilken det blev. En ny tapet från In Trade som endast hade varit i butiken i en vecka. Jag gillade den skarpt för den skiftar i lite olika färger. Om jag har tex mycket turkost till så kan man nästan urskilja lite turkost i tapeten. Bra tycker jag som ändrar färg lite då och då.

Jag har också inhandlat takspottarna till köket. Har letat ett tag nu och dessa föll jag för direkt. Jag köpte dem på Coop i Valbo. Märket är Markslöjd. Tre stycken fick det bli så det räcker till alla uttag i köket utom ett där jag ska ha en lampa i det runda fönstret istället för spottar.

Här ser ni golvet på övervåningen. Vi valde ett furugolv som är betsad i mörk ek. Mannen tyckte den var lite för mörk men jag tror det kommer att bli superfint till ljusa möbler och textilier.


Och här kommer då det efterlängtade klinkersgolvet. Det blev SÅÅÅ snyggt tycker jag. Nu gäller det bara att göra det rent med trasselsudd. Det kommer att ta tid men det kommer också vara värt det.
Här ser ni golvet från övervåningen.
Här har man fogat golvet. Där ni kan se det lilla runda fönstret längst ner i hörnet, där kommer trappan att hamna. Tror att vi får trappan till slutet av veckan som kommer. Ska bli spännande att se den. Mannen skickade några bilder som jag hittade till en snickare som ska tillverka den. Den kommer att målas svart.
Foto: Göran och Anette
I morgon är det ny vecka och jobb igen. Gud så fort denna påskvecka har gått. På tisdag åker jag till Stockholm med klassen min. Vi ska på studieresa till både riksdagen och tekniska museet.
Sedan är det ett läkarbesök och en permanent inbokad senare under veckan.
Man har att göra alltså.
Kram på er.
Anette

5 kommentarer:

Levindas Värld sa...

Hej!

Va trist att mässan var så dålig!

Sånt där är aldrig roligt när man åker iväg med höga förväntningar om en rolig och inspirerande dag.

Jag tror nog också att det mörka trägolvet kommer bli snyggt mot det ljusa i möbelväg :)

Ha en bra vecka!

kram-kram

Sandra | Inspirera Mera sa...

Tjusigt!!

Home of Nina sa...

Tusen tack för din fina kommentar häromdagen! Om Du visste vad den värmde och hur mycket jag behövde lite snälla ord just då! Nu har jag hitta till din fina blogg och blir med ens lite avis på Er som håller på att bygga ett så fint hus! Är det inte fantastiskt kul att bygga helt nytt? Här kommer jag att hitta en massa inspiration! Kram Till Dig! Nina

Boviksmarinan sa...

Hej!!
Kul att du besökte min blogg & kommer att välja den marina stilen som vi oxå gillar//Kramis
Ps Ska bli spännande med din tävling....jag håller alla tummar & tår:-)

Mille sa...

Absolut så kommer det mörka golvet passa! Maken kan vara lugn :))