torsdag 21 februari 2013

Ittala eller Ikea

 
I bloggvärlden, och på många andra ställen också, kan man ofta se den lilla klisterlappen på tex ljuslyktor. Ofta sitter den lilla lappen från Ittala kvar på ljuslyktor och skålar men hur ofta låter vi den lilla klisterlappen från Ikea sitta kvar?  Känner ni igen er? Sparar ni klisterlappen på tex ljuslyktor från Ikea lika ofta som ni sparar dem från Ittala? Jag kommer ihåg för något år sen då min man diskade skålar och ljuslyktor. När han var klar sa han att han nu äntligen tagit bort dom små klisterlapparna från alla saker. Jag tittade på honom och sa att dom lapparna ska sitta kvar. Han frågade varför och jag hade egentligen inte något bra svar på det. Är det för att man vill visa vilket märke man har köpt sakerna ifrån? De dyra märkerna sparar man men har man köpt saker från billigare ställen, typ Ikea, tar man bort lapparna fort som attan. Nu är just Ikea bara ett exempel, jag vet att deras lappar är större men det hade lika gärna kunnat handla om andra billigare inköpsställen. Sedan påstår man att märket egentligen inte spelar någon roll, jag håller inte riktigt med. Eller är det kanske så att lappen är så snygg, speciellt då det är ett dyrare märke?
Kanske gör jag några upprörda men i just bloggvärlden tycker jag ofta att det går lite väl "överstyr". Samtidigt gillar jag också att läsa bloggar där man har köpt det senaste och av finare märken. Nu håller ofta märkesvaror bra kvalité men kvalitén på en ljuslykta liksom?!?
 
 
Skulle vara roligt att höra er åsikt i frågan, varför sparar man klisterlapparna på saker och då speciellt om det är saker från ett dyrare märke?

Kram

5 kommentarer:

Tillsammans Hemma sa...

Jösses, vilken bra fråga?
Den måste jag fundera lite på och själv är jag säkert lite märkesfixerad.....men jag undrar om jag skulle vara annorlunda om vår familj var rika???

Nu är vi inte det men jag måsta erkänna att det ger mig en viss sorts liten tillfredställese att ibland "slå till" på något med lite bättre kvalitet, men det gör jag för min egen skull. Kanske till och med spara till något jag trånar efter.

Men är det snyggt med lappar-ja, det är frågan det.

Hörs igen för nu ska jag tänka lite på det där med lappar?
Kram från Loo.

Life's Silverlining and I sa...

Vilken trevlig blogg du har! Har läst igenom dina inlägg och du skriver så personligt och trevligt!.
Jo jag låter ofta märken sitta kvar men inte alltid faktiskt även om det är tex Ittala , på mycket har lapparna försvunnit för att jag just kan tycka att det ser för mycket ut.så det måste vara diskreta märken. jag gillar märkessaker. För mig står det för kvalitet och noga utvalt. Sen har jag också massor från tex Ikea eller mio
Kram Nilla
ps.Hoppas det inte är för känsligt om jag frågar om det var olycka eller sjukdom som tog Robins liv?

Home2tiny sa...

Tack för din kommentar hos, vilket gjorde att jag hittade hit till din mysiga blogg. Jag blev både ledsen o djupt rörd när jag läste om er son Robin. Livet är inte rättvist o ni har verkligen fått gå igenom en förälders mardröm. Jag kan inte med ord uttrycka mig tillräckligt för att förstå den smärta o sorg ni gått igenom. Samtidigt blir jag glad när jag läser att ni blivit farföräldrar, vilken glädje. På tal om märkeslappar de har jag mer o mer börjat plocka bort. Men nu plötsligt ser jag när jag skriver detta att lappen på min Aaltovas fortfarande sitter kvar, ha, ha så tydligen inte på allt. Ha en härlig fredag. Kramisar Tina

Svart, vitt & rött sa...

Ja, bra fråga... hm, jag säger nog att det bara blir så... fast kanske inte helt konsekvent. Det beror nog på hur det ser ut... om lappen "gör sig" så får den nog sitta kvar :-) Ha en go fredag!

H`s enkla vardag sa...

Jaa du det var en bra fråga! tror nog att det är som du säger att om det är lite finare så vill man visa det och behåller märket, eller kanske för att det är just ett fint märke! Trevligt att hitta till dig, så nu ska jag kolla runt lite!
ha en supefredag!
kram Helena