torsdag 26 februari 2009

Stockholmsresan

Idag har jag och dottern haft en så härlig dag. Vi tog tåget till Stockholm och shoppade, fikade och åt god mat. Vi fyndade en del men köpte också lite vårkläder. Dottern hittade en jättesnygg jacka i beige och ett par stövlar i skinn. Även jag fyndade ett par stövlar i skinn. Vi betalade under 400 kr för båda paren, det kallar jag fynd. Efter ca 20 provade jeans hittade min dotter äntligen ett par hon gillade. Ni ska veta att det var svettigt ett tag, inte för mig men för henne. Själv fick jag ju sitta och vila medan hon stånkade och stönade från provhytten.

Vi gick också till Panduro för jag ville ju hitta lite nya pärlor. Jag köpte jättelite där, blev faktiskt besviken. Det är mycket bättre priser att beställa från företag som inriktar sig enbart på pärlor. Inne på Sturegallerian hittade vi också en pärlaffär. Där köpte jag ingenting, svindyrt var namnet där. Som tur var gick vi förbi en liten affär där det stod stora skyltar på fönstrena, 10 kr för allt. Det var endast smycken i hela affären. Dom som jobbade där måste ha köpt upp ett konkurslager. Jag har aldrig sett något liknande och kommer nog heller aldrig att göra det. Det fanns ca 5 bord i affären och på dessa bord låg det travar med halsband, armband, örhängen osv i en enda stor röra. Det gick inte att lyfta upp ett halsband för då följde ca 100 st med. Det var stört omöjligt att sära på alla smycken. Efter väggarna hängde också smycken på rad, dock ej intrasslade i varandra. Kartonger med massor av smycken stod det på golvet också. Jag var ju inte direkt ute efter ett smycke till mig utan jag letade efter smycken med mycket pärlor, ringar i silverfärg osv för att kunna göra egna smycken av. Jag hittade en hel del och dottern hittade även smycken till sig själv. Sammanlagt hittade vi 12 halsband, armband och örhängen och betalade 120 kr. Det kallar jag fynd.

När jag kom hem från vår lilla dagstur var jag så trött att jag somnade i en timme. Jag har sedan gjort klart nya halsband som ska ut till kunder i morgon.

Visar så klart lite foton på lite av det jag inhandlade nder dagen.


Stövlarna som blev mina i äkta skinn för ett par hundralappar.

Självklart blev det en liten tur in på Lagerhaus och där hittade jag vad jag sökte. Äntligen får jag något finare att ha mitt tvättmedel i.

Detta var det jag själv handlade till min smyckestillverkning. Dotterns smycken hon valde är inte med på bilden.

Pyssel från Panduro. Ska bla bli ett halsband till min dotter.

Och här kommer då det jag monterade ihop i förrgår. Vågat att köpa en kristallkrona genom postorder men jag kan verkligen rekommendera det. Jag passade på då Ellos hade en vara för halva priset. Skulle den inte ha varit ok hade jag skickat tillbaka den. Som ni ser har jag ännu inte fått upp ljushållarna som ska sitta runt kronan.

Foto: Anette

Nu är det äntligen dags att sova.
Kramar Anette

4 kommentarer:

HUSnrNIO sa...

Härligt med en mor och dotterdag:)

Anonym sa...

Hejsan. Första gången jag kikar in här, hittade dig via en annan blogg. Pysslig och kreativ du är. Blev störtförälskad i dina smycken och mejlar dig bums./Jenny

Stjärnor & Champagne sa...

Vad fina saker ni har köpt, det är ju så kul att få fynda lite...

Kram Anne

Myownhome sa...

Vad roligt att jag hittade din blogg. :) Det är så kul med pysselbloggar. :)