onsdag 14 maj 2008

Blomlådor

Här i Uppland ska man egentligen inte plantera ut någonting i lådor eller i marken förrän frostnätterna anses vara över. Detta inträffar någon gång under första veckan i juni. Det här gör att man planterar ut väldigt sent, upplever jag, och det tar tid innan planteringslådorna blir så där översvällda av vackra blommor. Det man kan göra är att täcka in/över lådor med tex tidningspapper under nätterna om man planterar ut tidigare. Jag glömmer alltid bort det eller också tänker jag att i natt blir det ingen frost. Sen när man kommer upp på morgonen slokar växterna som man har inhandlat för dyra pengar. Jag brukar därför vänta men visst kliar det i fingrarna att få påta i de lådor man har.

Vilka är era favoritblommor som ni planterar i främst lådor? För mig varierar det från år till år men jag gillar fuchia. Jag har några underbara foton på mina barn då de var små och vattnar dessa blommor. Ska se om jag hittar korten så ska jag scanna in dom.
Fint att plantera på höjden. Speciellt då man planterar med växter som hänger ner en bit.Dessa lådor gillar jag. Synd bara att de kostar runt 500 kr/styck. Jag skulle behöva ha 5 st.


Dessa färger är fina ihop. För mig tar det väl till slutet av juli innan det har växt till sig så fint och frodigt.

10 kommentarer:

svartataket sa...

Jag håller tummarna på att ni får fint väder i helgen. Det blir ju lite extra på Konfirmationen om vädret är fint! Jag skickar upp lite varma vindar :))

kRAAM

Tjohalia sa...

Jag har tyvärr ingen koll på växter, men den svartvita blomlådan var riktigt fin. Kram Sandra

Designe sa...

Visst är det trist att man får vänta med att plantera ut!..det är likadant hos mig! Just nu har vi jättekallt!...
Penséerna satte jag ut för några veckor sen men de växer knappt för de står i skuggan och så har det ju inte varit så varmt. Sommarblommorna sätter jag oxå ut i juni efter frostnätterna är över och man vill att de ska växa så de blir frodiga och fina på en gång! :) Längtar tills det är dags..

Tjohalia sa...

Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till, kram Sandra

Strandviks-Villan sa...

Så fina blomsterarrangemang du visar! Ja, här går det inte heller att plantera ut ännu på länge, tråkigt.
Som du kanske vet så bor jag i Finland. Tallrikarna du undrade om är köpta på ett litet varuhus här i stan, så jag vet ju inte om de finns i Sverige... Inget skilt märke på dom heller.

Trude sa...

Heisann,og takk for hilsen på bloggen min.Putene lager jeg selv, motivene er brodert med maskin. Flotte gaver både til store og små. Så koselig blogg du har,artig å finne inspirasjon hos hverandre. Vi høres

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Hallå där...penseér har jag haft ute ett tag...och satte nyss ut ett par lyckliga lotta!

Annars älskar jag petunior och pelargoner bla...det finns ju så mycket fint!!

Kram på dig!

Millas Mirakel sa...

Jag har redan satt ut några rosa pelargoner på terrassen (kika in så får du se)men det andra får vänta till i slutet på månaden. Älskar Mårbacka, murgröna lavendel,klematis, riddarsporre och fingerborgsblomma men det finns så mycket fina växter/blommor.

Ha det gott !
kram Camilla

ELLE BM sa...

Hej! Tack för kommentaren I min Blogg! Du, såg att Du gillade Venturas blomlådor-köpte mig precis Nyligt en sådan (kika i bloggen)såg att du bor i Uppland - har du vägarna förbi mellan Gävle & Valbo ligger Lundins Säljlager & Ove Jansson Trädgårds möbler där kostar lilla lådan 250 kr & stora lådan 390 kr. Skulle oxå vilja ha flera-men Nu har jag i a f börjat m en! Ha det Gott!/kram Elle BM

Minikex-living sa...

Lycka till med konfirmationen!!
Vi håller tummarna på att det blir fint väder. Jag länkar dig ok?!
kramar Malin