tisdag 28 juni 2011

Bodaån

Jag bor i Skutskär. Ja, det är väl inte något man direkt skryter med när någon frågar vart man bor. Istället säger man ofta utanför Gävle:) Skutskär, det är ju där det luktar illa från fabriken. Ofta är det just så människor förknippar med Skutskär. En tjej som jag gick med på rehabkursen berättade att när hennes familj åkte genom Skutskär då hon var liten, hade de med tvål i bilden. Barnen fick då lukta på tvålen då det for igenom vårt samhälle. Inte många vet, inte ens vissa Skutskärsbor, vet att Kopphuslandet finns. Det är ett, från början, fritidshusområde. Allt oftare renoverar husägarna sina stugor till att bli åretruntboende. Det finns idag ca 130 hushåll här och vi är ca 30 som är åretruntboende nu. Fler tror jag också att det kommer att bli. Idag, eller rättare sagt nu ikväll, tog vi en liten paddeltur i Bodaån. Bodaån mynnar ut i Dalälven men vi paddlade bara mellan stugorna. Jag tog idag med kameran för att visa hur det ser ut här. Kanske får det er att se en annan bild av Skutskär, vår lilla idyll.Massor av näckrosor finns det.


Småstugorna längs vattnet står mycket tätt på sina håll. Dom har dock riktigt sjöläge med egna bryggor, inte illa.Vårt eget hus som ännu inte är färdigt. Vi fick lägga vårt husbygge "åt sidan" och bygga en liten stuga på tomten åt dottern. Det är den stugan ni kan se snett bakom vårt hus. På vårt hus kommer det att byggas en stor balkong längs hela huset på övervåningen. I augusti, då dottern vår har kommit på plats bygger vi balkongen. Ska bli skönt med den då vi kommer att kunna sitta där på kvällarna och titta ut över båtarna som åker förbi, mysigt.


Här ett par hus som också dom är åretruntboende.Foto: Anette


Detta var lite om var jag bor. Vad tyckte ni? Har ni fått en annan bild av Skutskär eller var det denna ni hade sedan tidigare?


Kramar Anette

4 kommentarer:

vita drömmar och svarta tassar sa...

Så himla mysigt ..jag skulle inte ha något emot att bo där..trots lukt thihi...

Ha en ljuvlig dag i solen!!
kram wivi

Änglarna finns sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mej!
Blir överväldigad av dina bilder..helt otroligt!!! att bo så..helt fantastiskt!
Önskar dej en fortsatt underbar dag!
Kram Annika

LOPPISLIV sa...

Ser ju helt underbart ut med sjön precis intill, vilken idyll att få bo så!! Ser i dina tidigare inlägg att vi har precis likadana soffor från Mio, vi valde också en schäslongfåtölj och en svängd 3sits soffa, tror minsann det är samma tyg också fast vi har i annan färg, sofia "Stone". Vi är helnöjda, jag somnar bums när jag sätter (hmm lägger) mig i fåtöljen...hihiii :-)

Ha det nu så gott i sommarvärmen. Stor kram Paula

Paulina sa...

Hej ! Tack så mycket, jag har en Canon 1000D.
Haha aa den mackan var väldigt dyr! Hoppas att ni har det bra!
Hoppas vi ses snart.
Kram familen hälsar tillbaka :)

// Paulina