torsdag 24 april 2008

Shabby chic

Jag har en del möbler här hemma som står helt oanvända. Detta för att de inte är någon fin färg på dom. Jag har en jättefin byrå men den är mörkbrun så den står i ett förråd. Jag har nu lust att måla den vit. Jag vill inte ha den kritvit och inte allt för mycket i shabby chic stil. Lite så där lagom om ni förstår vad jag menar. Jag har ju sett på massor av bloggar att ni är duktiga på att måla och det blir så fint. Hur och vilken färg använder ni när ni målar era möbler vita? Snälla, skriv och berätta. Jag vill gärna börja måla under helgen så om ni läser detta och har tips tar jag gärna emot dom. Jag sökte på shabby chic för att kanske få tips om målning men hittade andra inspirerande tips och ideér. Ni som gillar shabby chic titta och njut av fotona nedan.


9 kommentarer:

Linda sa...

Åhh, vilka vackra bilder! Jag använder vanlig vit vattenbaserad färg som man kan köpa var som helst...men det finns ju i olika nyanser...fråga på färg-affären, de är duktiga!!Lycka till!

Kram Linda

Änglahem sa...

Tack för titten och det fina berömmet!! Bugar och bockar!
Hur går det med lervällingen?!

Vilka vackra bilder!! Suttit här och sucktat!!

Jag använder lite av varje, men vet att många bara använder grundfärg några lager och sen vaxar det efteråt. Men jag vill ha lite glans, blir så mycket lättare att hålla rent har jag upptäckt. Sen far jag fram med....hrmm kniven!

Lycka till!! Som Linda säger här ovanför så kan de alla gånger hjälpa dig i färgaffären.

Kram/Ulrika

faster atta sa...

Så mycket fint du visar! Har du börjat med byrån ännu?? Roligt att förvandla med lite vit färg... ti-hi..

Vita ljuva tankar sa...

Hej!

Såg att du kunde ordna skolplanscher! Jag är intresserad, särskilt av den typen som du visar på bilden. Den är jättefin!

Hör av dig!

Kram

Malin sa...

Hej! Vad glad jag blev när jag läste att du letat runt efter just min blogg! :) På så sett hittade även din. :) ha en fin helg!

etthusivitt sa...

Tack för din jättegulliga kommentar hos mig :-)! Den värmde! Du undrade om sofforna och hur jag håller dem rena. Jag brukar ha en pläd över eller ett lakan till vardags. Men sen tycker jag inte att det är så bökigt att tvätta bara överdagen heller. Sen äter vi aldrig i soffan varken vi eller barnen vilket tror jag underlättar. Inspirerande bilder du visar! Ang målning så använder jag alltid Fluggers råvita halvblank eller havmatt. Kram, Anette

Anonym sa...

Hej. underbara rumsbilder. undrar var du köpt alla vackra möbler och överdragen till? älskar också stilen.helt undrebart hem du har. ingela.e.17@gmail.com

Anneli sa...

Min allra första tävling!
Tre vinnare får varsitt vackert ting från Madame Petite!

http://annelilau.blogspot.com/2009/09/tavling-madame-petite.html

Delta gärna!

Anonym sa...

Hej,

jag undrar vad du har köpt din fina bruna matta som du har i vardagsrummet?

Hälsningar
Parisa