tisdag 22 april 2008

Sten i trädgården

Var jag än åker på semester någonstans så samlar jag på stenar, på västkusten blir det även snäckor. När vi för ca 10 år sedan var på Gotland tog vi hem lite större platta stenar. I Thailand tog vi hem små vita stenar men också den underbara vita sanden. Att sedan dekorera med detta är ett billigt alternativ. Det går att göra massor med stenarna. man kan ju också skriva på dem. När vår som dog tänkte vi först hämta hem en sten från Robins favotitplats där han stod och fiskade mycket och ha den till gravsten. Vi fick sedan veta att om det bara var en jätteliten spricka i stenen så skulle den gå sönder. Vi valde då att köpa en gravsten istället. Jag kommer senare att lägga ut ett foto på den. Den är ovanlig med Robins ansikte ingraverat i stenen. Vi bor i ett kedjehus och framsidan är så liten så vi valde att bara ha sten och mindre träd och buskar på den. Om vi skulle ha haft gräs hade vi varit tvungna att gå genom huset med gräsklipparen varje gång vi ska klippa och det kändes för jobbigt.

Nu är vi i full gång med att ordningsställa vår baksida. Den är full av lera och vi har nu bestämt att det inte blir något gräs där heller. Vi kommer att göra gångar av sten, planteringslådor och fina buskar och dekorationsgräs.Nedan har jag tagit bilder som inspiration till vår trädgård.

12 kommentarer:

Strandviks-Villan sa...

Tack för att du hälsade på och kommenterade! Det här var jättefina trädgårdsbilder! Vi har inte alls börjat fixa i trädgården ännu, så här har det också varit ordentligt lerigt, men nu börjar det äntligen torka upp. Får se hur mycket vi hinner ordna i vår trädgård i sommar!

Tjohalia sa...

Vilka härlig inspirationsbilder! Kram Sandra

Pysselprinsessan sa...

Vilka fina bilder du bjuder på! Här hittar jag massor med inspiration! Gillade speciellt inlägget om kungakronor då jag är på jakt efter en fin sådan!
Kramar

Annas skattkammare sa...

Hej! Tack för din kommentar hos mig! Låter mycket trevligt med en tjejresa till Schweiz!! Trevlig blogg du har.. Kram /Anna

Marres Hörna sa...

Tack för din kommentar!

Det där var en fin trädgård! :-)

Ha en fin kväll!

Kram Martina

Vitbalansen - Helena sa...

Tack för dina snälla ord hos mig! Kul att hitta till din fina blogg :-).

Ja, att få kameran att göra som man vill är ju inte alltid så lätt. Men min Nikon är en pärla som jag är helnöjd med :-).

Ha en bra fortsättning på veckan!
Kram från Helena

PiM sa...

Kikat runt lite på din blogg, fina inspirationsbilder på trädgården...

Undrar en sak, om din gardinupphängning i köksfönstret - hur har du gjort? Är där en tyngd i nederkanten - så att gardinen hänger spikrakt? // PiM

Marit sa...

Din kommentar i bloggen min gjorde at jeg fant deg. Har lest mange innlegg i bloggen din og set at du har opplevd ting i livet ingen andre ønsker å oppleve. Du er sterk! Du har gjort inntrykk og satt spor. Følger med deg fremover og har linket deg. Klem.

Gårdsromantik sa...

Vad fint det är med stengångar - härliga inspirationsbilder.

Kram Maud

Anonym sa...

Tack för dina fina kommentar!

Vad roligt att du också samlar på stenar:-)! När vi döpte vår Björn på stranden bad vi våra gäster att ta med sig en sten. De lade vi seadn runt fruktträden som vi önskade oss i dopgåva...
Jag har samlat stenar på alla resor jag varit. De flesta kan jag berätta var jag hittat, men inte alla...

Lycka till med trädgården!!!
/Kram Anna

Vardagslycka sa...

Vilka fina inspirationsbilder du bjuder på1 Jag samlar också på stenar och snäckor, jag plockar alltid med mig vart jag än är. Resväskorna eller bilen blir tung av alla mina fynd som jag inte kan låta bli.
Läste ditt inlägg om Thailand och drömde mig tillbaka... underbart ställe!
Ha en härlig onsdag!
Kram, Carina

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tack för din titt inne hos mig! Trevligt att du tittade in.
Vilka fina bilder du visar i ditt inlägg. Vi har också en väldigt liten trädgård, men man vill ha plats med mycket ändå... Dock har vi försökt att ta bort det mesta av gräset, vi har bara en liten plätt kvar...
Jag lägger en länk till dej, hoppas det är ok?
kram
Marie