torsdag 17 april 2008

Thailand

För precis ett år sedan var familjen i Thailand. Vi var borta i lite mer än två veckor och besökte fyra olika platser. Det första stället vi var i var Krabi. Det var mycket mindre och lugnare än jag trodde att det skulle vara, blev lite besviken. Därefter åkte vi till Koh Lanta, vilket var helt fantastiskt. Otroligt vackra badstränder och god mat. Tyvärr åkte vi då det var lågsäsong så allt var inte öppet. På vägen till Koh Lanta stannade bussen till efter vägkanten och där vid en liten resebyrå fick man boka hotell. Smidigt tyckte vi men svårt att välja då det var svårt med språket och det fanns massor av bilder av olika hotell och bungalows. Till slut valde vi ändå ett hotell direkt vid vattnet. När vi väl var framme efter 5 timmars färd i en skraltig buss fick vi ta en tuck - tuck till hotellet. Chauffören ruskade på huvudet då vi sa namnet på hotellet men vi var envisa och visade våra biljetter. När vi kom fram förstod vi vad han menade. Hotellet var ännu inte byggt och det var lervälling på vägen ut till hotellet. Vi fick gott åka vidare och chauffören visade oss några olika ställen det gick att bo på. De flesta hotell och bungalows hade ju stängt eftersom det bara någon dag tidigare blivit lågsäsong. Efter mycket om och men hittade vi ändå ett perfekt ställe att bo på. Bungalow precis vid vattet. Vi stannade i fyra dagar och sedan åkte vi vidare till Phi Phi öarna. Det var inte sista gången jag var där. Helt fantastiskt. Så mysiga gränder med shopping och restauranger. Stranden var nästan kritvit och vattnet så rent.
Tyvärr hade vi bara fint väder i en av fyra dagar så vi åkte sedan vidare tillbaka till Krabi. Egentligen var det inte så roligt att åka tillbaka dit men det var ändå därifrån som flyget gick till Bangkok. Några dagar i Krabi och sedan shopping för hela slanten i två dagar i Bangkok innan färden styrde hem till Sverige igen.
Visar här några av de 500 kort jag tog på vår resa.
Foto från stranden i Krabi. Inte så fint väder som ni kan se på himlen.
Maten var fantastiskt god. Min man gillar att smaka på nya rätter vilket jag är mer försiktig med. Detta var en thailändsk maträtt med bläckfisk.
I slutet av stranden i Krabi levde dessa apor fritt i skogen. Min man tog denna fantastiska bild.
Självklart köpte vi bananer och tog flera promenader och hälsade på dessa djur.
Vår bungalow på Koh Lanta. Återvänder gärna.
Min dotter i hängmattan intill bungalowen.
Det här är gården som vårt hotell på Phi Phi öarna låg.
En tur i en båt på Phi Phi öarna. Stranden ni ser är den berömda stranden från
filmen The Beach.

När det var dags att åka tillbaka till Krabi såg vädret inte bättre ut än detta. Någon timme senare befann vi oss ute på öppet vatten och jag trodde vi skulle dö. Världens vågor och människorna skrek, grät och slet åt sig flytvästarna som fanns. Aldrig mer kommer jag att åka båt i dåligt väder i Thailand. Jag missar hellre flyget.
Detta var lite om den fantastiska resa vi var på förra året. Skönt att drömma sig tillbaka då och då.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på dig vännen! Väggordet kommer i min webbutik snart. Jag ska kolla med My First Room om jag kan få fram några lite tidigare. Jag återkommer till dig så fort jag vet mer!
Kram på dig!!

Malin sa...

Svar: Ja vi kollade också på kakeln i svart, men kände att det blev ganska mörkt, så vi körde på vitt:) Kram

svartataket sa...

Åh vilka härliga bilder!!! ser urskönt ut :) Hur gick det med räknaren sen?

Trevlig helg!
KRAM

In my house sa...

Hej hej!!!
Ojdå vad härligt de ser ut,,,aporna va ju för goa! jag är lite flygrädd, el nja tycker verkligen inte om att flyga, som vissa andra som bara njuter.. Men iallafall så verkar de ju såå himla mysigt där... Och stort + är ju att man blir brun! Jag har bara vatt i Bulgarien och Gran Canaria!

Löste de sig med räknaren??? såg att du fick många bra förklaringar! Sambon sa att de va krångligt att förklara!!!... Jag är ej så teknisk av mig!

Ha en härlig helg och fredags kväll Kram josse

pilonen@hotmail.com sa...

Wooow vilken dotter du har..himla vacker hon ser ut..