måndag 23 juni 2008

Min hund sjukFoto: Privat

Igår var det meningen att jag skulle baka tills min dotter fyller år. Hastigt blev min hund Nicke, en Golden retriever, sjuk. De senaste veckorna tycker vi att han har blivit så smal. Han har alltid haft några extra kilon på sig trots att vi motionerar en hel del. Igår upptäckte jag att han hade svårt att gå. Han haltade inte men var mycket försiktig och kom inte på inkallning. Han älskar att ligga ute i trädgården på dagarna men om jag ropar på honom kommer han direkt. Igår låg han bara och tittade och gnällde till varje gång han skulle resa sig upp. Jag ringde veterinären och efter mycket om och men bestämde vi att jag skulle avvakta tills idag. I morse åkte jag alltså till veterinären. Där konstaterade man att Nicke hade gått ner 5 kilo på ca 2 månader, trots att han äter massor av mat. Han hade också lite feber men inte så mycket. Blodprover togs och dom röntgade också magen och lungor. Blodvärderna var inte så bra, det visade att han har någon infektion i kroppen. Kanske har han också Borelia, detta får vi veta om ca 1 vecka. Han fick i alla fall medicin och ska på återbesök om en vecka. Några dagar framöver ska vi ta det lugnt och inte några promenader. Om ca 3-4 dagar ska han vara bättre, om medicinen tar som den ska.
Nu ska jag baka. Får väl fuska denna gång och även köpa lite till fikat. Jag gillar inte det, brukar alltid bara ha hembakat.
Kram Anette

4 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Nämen så trist! Ja det är ju aldrig när kul när en familjemedlem blir sjuk och djuren har ju svårt att säga var de har ont...

Hoppas ni får rätsida på det snart och att vovvsingen piggnar på sig!

Kram Annica

Drömrum sa...

Åh vad tråkigt! Hoppas att vovven kryar på sig snart! Jag förstår att det måste kännas jättejobbigt!
Kram
Helen

Alexander sa...

Usch, sånt är så tråkigt när det händer! Hoppas verkligen att din hund blir bra snart igen!

svartataket sa...

usch vad trist. Hoppas verkligen han piggar på sig.Det Du får överleva att du får köpa denna gången ;)

KRAAM