onsdag 18 juni 2008

Väggord

Sagt och gjort, nu har jag målat mina första väggord. Det var inte alls svårt och det gick relativt fort. För att vara första gången så är jag nöjd med resultatet. Det ser inte lika tomt ut på väggen i sovrummet nu, tänk vad så lite kan göra så mycket.


Väggen som jag ska måla väggord på. Ser just nu tom och trist ut.

Karbonpapper, penna och tejp behövs.


Ritade det väggord jag ville ha på ett papper. Med hjälp av en overhead gjorde jag texten större.
Måttade in i vilken höjd jag ville ha mina väggord och tejpade upp pappret på väggen.

Jag stack in karbonpappret under det papper jag har väggorden för att kalkylera av på väggen.

Det färdiga resultatet. Vad tycks?


En närbild. Inte så precis i kanterna men på långt håll ser det okej ut.

Här ser ni skillnaden mot tidigare, den första bilden i detta inlägg.

Foto: Privat

Nu ska jag till stan med min dotter. Hon fyller 15 år nästa vecka och vi ska bestämma vilken moped hon ska få. Vi är väl inte riktigt överens så därför väljer vi att gå tillsammans. Självklart anser hon att den dyraste är snyggast. Jag ska försöka få henne att göra min plånbok glad men det ser inte ljust ut just nu.

Kram Anette

15 kommentarer:

Millan sa...

Oj vad fina väggord du har gjort, är sugen på att göra själv men vet inte vad jag vill skriva, latin eller svenska, visdomsord eller välkomnande. Ja du vet det finns massor.
Tror att du menar trampplattan, jag lägger blad i botten av en godislåda, oljar in och öser ca tre cm betong över. Lätt som en plätt!
Ha det skönt i midsommar!

Anna sa...

Men gud va snyggt!! Jag vill också ha väggord i mitt hem, men jag tror inte hyresvärden skulle gå med på det... får väl vänta tills jag får hus :)

kram

Anna sa...

Hej!

Tack så jättemkt för IKEA-tipset :)
Perfekt idé!!!

Åååh idag var jag till gårdsbutiken "Tant Elwira" i Hagaström och köpte lite grejer, hon hade det såå fint i butiken!! Har du varit där nångång?

Ha en bra kväll!

Anna sa...

Jamen Tant Elwira är ett måste, det var första gången jag var där nu, helt underbar butik! Madame Nyberg är ju också en liknande butik med mycket fint som ligger här i Valbo.

Om det inte blir bloggträff på ett tag följer jag gärna med som sällskap på loppis och gårdsbutiks-shopping om du vill :)

Va roligt att du hittade så mkt fint i Bomhus på Röda Korset, jag var där förra veckan och köpte ett vitt fat att ha på min våg :)

Tjohalia sa...

Oj så fint det blev! Det var duktigt gjort av dig. Tack för beskrivningen, kram Sandra

Vitt är vackert sa...

Wow! Så fint!!!
Har också funderat på väggord hemma, men har inte kommit på vad jag vill ha skrivet, ej heller hittan nån lämplig plats, så jag får fundera ett tag till . Ditt var verkligen jättesnyggt!!!!!

Kram!

marita blücher sa...

Ett så fiffigt sätt att måla väggord på ! Jag använde för ett tag sedan en schablon i butiken, men väggen var inte tillräckligt slät så resultatet blev ungefär som mascara i ösregn. Det blev till att bättra på med vit färg runt varje bokstav - ett himla jobb - men skam den som ger sig och slutresultatet blev precis som ditt jättefint. Tusen tack för din rara kommentar på min blogg.
Ha en skön midsommar.
Kramis/Marita

Design by E sa...

wow va läckert de blev riktigt snyggt..jag går en privat utb på distans..tack för ditt inlägg hos mig trevligt!!önskar dig en trevlig midsommar!!

kram E

Mari sa...

Vad snygg det blev, verkade ju inte allt för svårt men att få ta i en overhead är nog det svåraste. Måste testa någon dag.
Tack för tipset.

svartataket sa...

Vad snyggt det blev!
KRAAM

Maria sa...

Så fint ditt väggord blev! Jag funderar också på att göra nåt liknande i vårt sovrum, som är nybyggt och vitmålat, väldigt vitmålat. Ett väggord är precis vad det behöver. Tack för bra tips!/Maria

Sandra sa...

Vad fint det blev med väggordet. Vad duktig du är. Jag har också ett väggord men det har jag köpt färdigt. Hälsningar Sandra

dahlarna sa...

Men OJOJ så fint det blev! Vad duktig du är! Vilken bra beskrivning du dessutom gjorde av hur du gått till väga. Undra om man själv ska våga sig på något liknande... Vad använde du för färg & pensel?
Hoppas att du får en bra dag!

Cantina sa...

Åhhhh, vad snyggt!!! Vill ha!

yohanna sa...

häftigt, jag tänkte göra så på mitt rum fast med en annan text.. Du skulle inte kunna förklara bättre hur resultatet blev, om de blev kolsvart osv osv, vart du köpte de pappret ifrån osv.. Jag är rädd att det bara blir svag färg då jag ska göra stora bokstäver. kan man skriver flera gånger på pappret? tack i förväg.