fredag 4 juli 2008

Cykel stulenFör ca 2 månader sedan var det någon som stal min cykel. Min dotter hade lånat den, eftersom hennes hade blivit stulen året innan, och ställt den på vår gård men ej låst den. En morgon när vi kommer ut och hon ska till skolan finns inte cykeln där. Jag frågade direkt om hon hade låst den och hon svarade; Jag tror det. Alltså hade hon inte gjort det. Min man åkte i alla fall till polisen och anmälde den stulen. Jag har nu alltså varit utan cykel länge och man blir så himla låst. Antingen ska man gå dit man ska och det tar ju sån himla tid. Eller också ska man ta bilen och det känns ju slött när det bara är drygt 1 km till affären. Nåväl, idag åkte jag och mannen till Rusta och kollade på deras cyklar. I veckan hade de en annons att man fick ett presentkort på 1000 kr om man köpte en cykel denna vecka. Min man vill ha en kompressor så vi tänkte slå två flugor i en smäll. Jag köper cykeln och för presentkortet köper vi kompressorn. Väl i affären hittar jag en ganska snygg vit cykel och ber att få provcykla den. Döm om vår förvåning när man inte får det. Alla cyklar var upphängda högt upp och fastkedjade. Man fick alltså inte ens provsitta på en cykel. Himla dumt och egentligen skulle vi inte ha köpt en cykel där men med detta erbjudande i bakhuvudet så gjorde vi det ändå. Vi resonerade som så att vi köper cykeln, åker hem och monterar ihop den och om den inte är bra då jag har provcyklat lämnar vi tillbaka den.

Väl hemma går jag och hämtar posten medan min man börjar lasta av cykeln som vi har på biltaket. Jag går in och öppnar posten och blir lite förskräckt när jag har fått ett brev från polisen. Tänker att jag kanske har kört för fort någonstans. Öppnar brevet och läser: Cykel återfunnen. Yes, min gamla cykel, inte allt för gammal, bara 2 år, har kommit tillrätta och vi som just har köpt en ny. Min man åker till polisen och hämtar den och jag provcyklar nu min gamla cykel. man vet ju inte hur den som tog min cykel har behandlat den. Kanske var den vinglig och ingenting att ha. Nejdå, den är som den alltid har varit, stabil och i bra skick.

Vi lär nu åka till Rusta och lämna tillbaka den vita cykeln. Presentkortet vi fick får vi ju också så klart lämna tillbaka men vi tjänade ändå 2200 kr på detta. Bra va? Då kan ju jag åka på loppisar och auktioner, för dom pengarna skulle vi ju egentiligen inte ha haft, eller hur? Visst tänker jag rätt då?

Ha en skön dag. Här lyser solen och jag ligger vid poolen och svettas, man ska inte klaga.

Kram Anette

4 kommentarer:

Annette sa...

Så skönt att det löste sig. Det finns mycket roligare saker att köpa än cykel, speciellt när den andra blivit stulen. Lycka till med kommande inköp :-)
Kram Annette

dahlarna sa...

Vad skönt att cykeln kom tillbaka! Eller inte ;-)???!! Cykeln på Rusta var ju fin. Visste inte att de hade cyklar!
Visst är det HÄRLIGT att "tjäna" pengar!!! Då kan man med gott samvete lägga dem på annat! :-)
Hoppas att helgen blir härlig!
Kram!

Maria sa...

Man blir ju så trött på folk som inte kan skilja på mitt och ditt. Vår granne fick sin cykel stulen som stod framför köksfönstret...mitt på eftermiddagen...när det var massor med folk i området. De är så fräcka.

Å andra sidan vilken himla tur du hade som fick tillbaka din cykel! Det är nog inte många som får. Helt plötsligt finner man sig nästan rik när man får tillbaka pengar man spenderat ;)

Tant Elwira sa...

Tack för att du tittade in på min blogg. Du är varmt välkommen till min butik. Jag ryste när jag läste om dig där du har skrivit och vad du varit med om. Det fick mig att krama mina barn en gång extra.
Hälsningar
Jessica