![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgX4MQEu_uo24lQ6V8XemjxOIFLnzyhyphenhyphenkgyZdjGrQL4vUyuMF0Nrr78zRVWg6FbHf4r0L3lN25gwBuQt0s4bNQP13Cny99v3kfsctcXV9YCwS0sKOizBz9hsavdjuHwUvbDCqQepRlBtbRL/s400/bak.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwi2y_Ix6Hoa1g4lJ3i3Ho3WNMxhQ_Er9bGBH5ZlxPK7xP76p6mIwr5KD-jHripk3pbKKd2XQr_nae_VIVpPsekxBLelQqVuXUR2adK2-CktU-jixmSSMti4L2_vC9YP2pVXzrDEXb9a7g/s400/bak1.jpg)
Riktigt krämig smet. Hur god som helst.
Fyllde upp formarna till 2/3 delar.
I receptet stod det att det skulle bli 12 stycken men det var massor av smet över så jag tog även folieformar som har något stabilare kanter än de i papper. För mig blev det alltså 20 st muffins.
Smeten som ligger över muffinsen spritsade jag ut med en sprits. Tyvärr räckte smeten bara till 10 st muffins. Jag rekommenderar därför att göra dubbel sats av frostingen som den kallas (smeten över). Här är alltså resultatet. Jag hade inte så vackra rosor som Leila hade men jag dekorerade med sockerkulor med smak av jordgubb och sockerhjärtan. Det blev också gott och ser även lite festligt ut.
Receptet kommer här nedan.
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
8. Chocolate frosting:
9. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
10. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
LYCKA TILL!
13 kommentarer:
Oj oj, vad smarrigt det ser ut! Leila är bäst :)
Dette ser helt himmelsk ut - disse cupcakes må jeg prøve. Takk for oppskriften. Elsker slike småkaker til kaffen. Det er gode råvarer med i denne oppskriften, og da blir resultatet gjerne "helt himmelsk".
Mange norske "kramar" herifrån ;-)
Mm det såg riktigt smarigt ut, tack för receptet! Kram Sandra
Mmm, det såg riktigt smarigt ut! Tack för receptet. Kram Sandra
Det låter ju jättegott. Och så fina du fått dem. Härligt.
Hon är helt galet bra på att baka! Men dina ser musiga ut de med. Kul med en resa på gång. Själv skall vi till Egypen i nästa vecka, men just nu längtar jag mest tills september - då blir det New York - det skall bli super kul!!!
Men hallå!! Du får inte visa mej såna här smarriga saker!! jag blir ju sååå sugen ju!!! Undrar om jag sja ge receptet till dottern..hahaha
Hoppas du får en skön vecka!
Kram Jessica
Dette ser jo helt himmelsk ut!
Må nok prøve disse, tenker jeg :-)
Klem herfra
Ser verkligen smarrigt ut. Jag köpte en muffinsplåt på Ikea igår. Tänkte att jag också skulle prova att göra dessa vackra bakverk någon dag. Kul att bjuda på något som är gott både för smaklökarna och ögonen =) Ha en trevlig dag! Kram Pernilla
Mums! Så gott det ser ut :)
Tack för receptet!
Kram.
Ser verkligen smaskigt ut!
Jag fick hem den där kokboken i fredags, verkligen fina bilder och så mycket olika recept.
Tack för din kommentar hos mig!
Kram Johanna
åh smaskigt! förträngde genast min GI diet..:D
Mmmm...de ser verkligen goda ut!!!
Jag rekomenderar Leilas nya bok, den är hur härlig som helst =)
Mycket smarigt i den kan jag lova.
Ha de!
Benita - En Doft Av Lavendel
Skicka en kommentar